Najdi forum

Nikoli se nisem bila v sauni, toda nameravam jo obiskat med bivanjem v toplicah. Kaksna so “pravila”? A ima kdo izkusnje iz Radenc?
Lp

Najprej moraš k zdravniku, da pogleda, če maš dost slabo srce, da se ne boš predolgo matrala in trpela.
V finsko savno, je najbolje v debelih kopalkah ali potapljaški obleki, s kopalno kapo, na nogah pa moraš imeti plastične natikače. V savni moraš biti tolk časa, da postanejo kamni na grelcu mehki od vročine. Potem greš ven, vrata pustiš odprta, da se savna prezrači, potem pa hitro pot topel tuš, da se preveč ne ohladiš, pa takoj nazaj v savno, kjer je najbolje malo telovaditi, da je učinek bolji. Piti v čimmanjših količinah, najbolje kakšnega “takratkega”, al i pol piva vsakih dvajset minut.
S turško, oz. parno savno je podobno, le da moraš imeti zaradi vlage in megle na nogah plavutke in na obrazu plavalna očala.
V savni je priporočljivo imeti na sebi čimveč zlatnine, ker se tam zaradi posebnik klimatki pogojev fino očisti in ravnoprav segreje, kar vpliva na lepoto.
V Radencih še nisem bil v savni, ker menda ni dobro , ker je deset metrov pod zemljo priporočljivo pa je do največ dva metra.

Pa veselo savnanje, brez trplenja………

P.s.: Drugače pa je pravilno ravno obratno , kot je napisano

Hodim v savno v LJ, ne vem kakšna so pravila pa v Radencih.

Monika!

Predvidevam,da mislis na finsko savno. Pravila za savnanje obstajajo. Nekaj je tistih, ki so OBVEZNA. Kot na primer, da v savne NIKOLI ne vstopas v kopalkah, da odstranis s sebe ves nakit, da se pred savnanjem stusiras in NE mazes s kaksnimi kremami, deodoranti in se manj s parfumi, da se po savnanju in preden se potopis v hladen bazen vsaj oplaknes z vodo. Sicer pa kakor ti pase. Sama bos ugotovila, koliko casa lahko ostanes v savni. Vazno je, da ti je prijetno in da se ne pocutis kakorkoli slabo. Vsakokrat, ko prides iz savne se oplaknes s prho. Pravilo je, da zacnes pri nogah. Ko se pod prho ohladis, moras obvezno pocivati vsaj se enkrat toliko casa, kot si bila v savni.
Radencev ne poznam, vem pa, da so po pravilu savne v zdraviliscih lepo opremljene samo obiskovalci niso ravno izkuseni savnarji, kar zna biti vcasih sila neprijetno.
Veliko uzitkov,

Masa

MihaX, v katero savno pa hodiš? Jaz sem bila v tivoilju in v Mileniumu, pa mi je bolj všeč milenium in zdaj hodim tja. Rada bi pa šla še enkrat na Dolenjsko cesto. Pravijo, da je super.

Greš u sauno, se v garderobi slečeš in vstopiš v sauno. Najprej se fajn, res fajn ogrej pod toplim tušem, ki mu postopoma obračaš na vedno bolj vročo vodo. Pravilo v savni je, da se segrevnje oz ohlajanje telesa začne pri nogah. Ko si dovolj segreta pa greš v savno (finsko, turško, infra). Noter si toliko čas, kot veš, da zmoreš. ne pretiravati. Ko maš dovolj greš na hitro pod tuš, da spereš pot s sebe, nato pa v mrzel bazen in si noter dokler se fajn ne ohladiš. Vse se dela po občutku. Jaz sem morala iti kar parkrat, da sem ugotovila kako mi najbolj paše. Pri infra savni ne greš nič v bazen. Sicer so pa navodila v vsaki savni. Preberi si jih in jih upoštevaj.

Frucka, ravno tja hodim, če misliš to na Galjevico. Res mi je všeč, kot bi bil na super nudistični plaži. No sedaj že nekaj časa nisem šel,pa bo treba spet začet. Pa ponavadi ni niti tolk gužve tam okol 6h popoldan.

New Report

Close