Sašo, Kaja, lisička…
Olja, Špela, ne vem sicer o čem je debata in za kaj so ti ljudje – prijatelji držali pesti, iz tvojega pisanja pa je moč razbati veselje in radost nad nekim dogodkom v vaši hiši. In k temu veselju in k tej radosti ti lahko samo iskreno čestitam in privoščim vse lepo, predvsem dolgotrajno uživanje v teh blaženih občutkih!
Marija
saj ni skrivnost. Moj mož je imel v službi strašne težave, ki so se vlekle že skoraj pol leta in …. no skratka – danes je končno dobil novo zelo ustrezno in zelo želeno službo (s tremi razgovori na treh nivojih….). Veslela sem pa seveda zelo, saj je bil to en velik problem, ki je visel nad nami in nam kvaril vzdušje.
No, Špela, to pa že je nekaj, zaradi česar se lahko tako veseliš. Torej, ne izgubi prilike dati veselju in novi sproščenosti duška! Nalijta si z možem, sama, posebej, kozarček najkvalitetnejšega vina in nazdravita novi službi, novim sodelavcem, novim izzivom, skratka, prestopu na novo stopničko v življenju! Srečno – obema!
Marija
Hvala Mariči. Mislim, da bova srečo potrebovala, saj bo na začetku sam za vse – dobil je namreč službo v tujem podjetju, ki pri nas odpira filialo, ki jo bo vodil. V začeku bo torej (med drugim tudi zaradi izobraževanja) veliko odsoten, vendar pa je to zanj velik izziv in skok, ki se ga zelo veseli in zato sem vesela tudi jaz.
Seveda, Špela, vsak nov začetek zahteva veliko odrekanja, veliko potrpljenja, veliko samoiniciativnosti, veliko pozornosti, pa tudi ogromno odsotnosti. Resda prinesejo te nove stvari s seboj v začetku veliko odrekanj in odsotnosti od doma, ima pa tak začetek seveda tudi prednosti: začneš tako, kot tebi ustreza, izpelješ stvari po svoji pameti in na svoj način, vpelješ svoj način dela …. pri vsem tem imaš precejšnje možnosti lastnih kreacij, na dan pridejo morda celo sposobnosti, za katere človek niti sam ne ve – od organizacijskih do vodstvenih. Ne dvomim, da ne bodo začetki hudo težki, vendar ob podpori, za katero vem, da si mu jo sposobna nuditi, če sta oba ta dogodek tako težko pričakovala, bosta sadove trdega dela in odrekanja obirala oba. Torej, draga prijateljica, še enkrat – obema veliko sreče in zvrhano mero potrpljenja!!!
Marija
Joj , Špela , danes sem prišla v službo po enotedenskem bolovanju in najprej zagledala tvoje sporočilo.
Veš , pa si mi polepšala dan !
Resnično sem vesela za vse vas !
Pa smo se spet prepričali , da pozitivni način razmišljanja kljub vsemu pomaga – vsaj tako , da ne vržemo puške v koruzo.
Sporoči mi kaj podrobnosti , če boš imela čas !
Lepo pozdravljeni vi vsi !
A.