Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Sars in Japonska

Sars in Japonska

Pozdravljeni!
V kratkem se odpravljam na Japonsko. Sicer po mojih informacijah sarsa tam še ni, me pa vseeno zanima, če bi bila zaščita z masko priporočljiva in kakšni so še drugi načini zaščite. Zanima pa me tudi, ali na letališčih preverejajo temperaturo. Sem namreč nagnjena k temu, da imam v stresnih obdobjih temperaturo povišano (malo nad 37 stopinj) in na potovanjih je zmeraj tako.
Hvala za odgovor!

Spoštovani!
Zaščite z masko med potovanjem zaenkrat ne priporočajo. Glavna zaščita je, da si vedno natančno umivate roke (zlasti po uporabi javnih stranišč in javnih prostorov), z obilico vode in mila, imate po možnosti s seboj tudi alkoholno razkužilno sredstvo, ipd. Ker se po do sedaj znanih podatkih SARS prenaša predvsem kaplično in kontaktno, se je potrebno izogibati neposrednih stikov z osebami, ki kažejo znake kapljične okužbe (kašljajo).
Preverjanje temperature potnikov se izvaja le, če kaže potnik znake bolezni (npr. kašlja) ali v nekaterih primerih, če potnik odhaja iz države, okužene s SARS-om ali npr, pred vkrcavanjem na čezoceanske ladje. Rutinskega merjenja temperatur zdravih potnikov, ki ne prikajajo iz ogroženih območij, pa, kolikor mi je znano, ne izvajajo.
Sicer pa tudi temperatura okoli 37° C ni kritična, saj je v definiciji SARS-a navedena T>38°C.
Pozdrav!
Nina

New Report

Close