Najdi forum

SANVAL

Zaradi dolgotrajne nespečnosti sem začek jemati 5mg sanvala pred spanjem, imam 26 let. Zanima me ali lahko po enem tednu postanes odvisen ker opažam da včeraj ko sanvala nisem uzel nisem nikakor moral zaspati, že nekao preden sem šel spat se v podzavesti razmišljau ali bom danes ko nimam sanvala spau ali ne, in res nisem

Koliko sanval upliva na ostale organe, predvsem srce. Probal sem vse pripravke ki se dobijo v lekarni brez recepta pa ni pomagalo nič. Sanvala nisem dobil od svoje zdravnice vendar sem tablico vzel stari mami ki jih ima za rezeervo, eno škatlico ima pou leta

Spoštovani!

To kar opisujete imenujemo psihična odvisnost. Psihična odvisnost se dejansko lahko pojavi pri uporabi vsakega zdravila, pa naj si bo zdravilo na recept ali brez recepta. Seveda je jasno, da se pri zdravilih brez recepta pojavlja v manjši meri. Zaenkrat gre zgolj za vaše misli, strah, bojazen in prepričanje, da ne boste mogli zaspati, s čimer si to tudi zelo uspešno sugerirate. S takšnimi mislimi se nikakor ne smete obremenjevati! To zaenkrat še ni odvisnost od zdravila. Odvisnost se pri uporabi Sanvala v tako kratkem času navadno ne pojavi. Razvije se lahko, če zdravilo kontinuirano uporabljate mesec dni ali več.

Uporaba zdravila Sanval načeloma ni problematična, kljub temu pa vam svetujem, da ne uporabljate zdravil, ki niso bila predpisana vam. Vsekakor vam svetujem, da greste k svoji zdravnici. Simptomatsko zdravljenje nespečnosti se namreč lahko začne šele po temeljiti oceni bolnikovega stanja. Če je bolnik po sedmih do desetih dnevih zdravljenja še vedno nespeč, je treba ugotoviti, ali nima morda primarne psihične in/ali fizične bolezni, ki jo je potrebno prvenstveno zdraviti. Priporočljivo je, da skupaj z vašo zdravnico najprej poskušata ugotoviti kaj je v osnovi vzrok vaše nespečnosti in se nato tudi skupaj odločita o najprimernejšem načinu zdravljenja, kjer pa niti ni nujno, da gre za uporabo zdravil.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Hvala vam za odgovor, sicer imam že 3 letne težave z hudimi bolečinami v presredku vendar z zdravniki ne uspemo priti težavi do prave diagnoze( urologi, uz vse bp). Možno da imam res že od tega psihične težave kajti te bolečine me že pošteno motijo. Imam pa v naslednjih mesecih MRI LSH in proktologa. Jemal sem amyzol po katerem pa nisem nič bolje spal. Ko pa vzamem sanval pa spim 9 ur nemeteno

Rekreacija že skoraj tretje leto odpade zaradi omenjenih težav, ne smučam, ne igram več tenisa ker je potem še huje. T o sem prej počel nemoteno in najraje

Pozdravljeni jaz sem pa zacel jemati tablete sanval 10mg in ker zelo rad pretiravam me zanima ali je lahko sanval v veliki kolicini tudi usoden in v koliksnem casu pride do smrti?

Ze v naprej hvala za odgovore in lep pozdrav

Spoštovani,
zdravilo Sanval je namenjeno kratkotrajnemu zdravljenju hude in moteče nespečnosti. Praviloma naj bi trajalo 2 do 3 tedne.
Nekateri pomembnejši neželeni učinki zdravila Sanval so odvisni od odmerka, zato je potrebno jemati najmanjši učinkovit odmerek. Običajni odmerek je 10 mg.
Bolnik mora imeti zagotovljenih vsaj 7 do 8 ur časa za spanje.
Vsekakor vam svetujem, da se držite zgolj priporočenega odmerka.
Lep pozdrav

Objava čaka odobritev

New Report

Close