SANJE-za bralko misli
Draga bralka misli, večkrat se mi pojavlja podoben vzorec sanj, na kratko bom opisal dva primera:
1. nekje gori, sem med gasilci, imamo sicer avto, a ne vžge. Ko vžge, nimamo vode. Ko je voda, je spet nekaj tretjega narobe…
2. Čakam na avtobus, nimam žetona. Pri postaji je kiosk, a iščem drobiž. Ko ga najdem, je vrsta. Ko pridem na vrsto, ni žetona….
Pri vseh teh sanjah se vedno bolj mudi, ko premagam eno prepreko se pojavi nova…prav mučno.
http://www.lucidnesanje.com/forum/index.php
Če te mogoče zanimajo tudi lucidne sanje…
Se opravičujem, ker vskakujem v temo…
Me zanima, če kdo ve kaj pomeni, če pogosto sanjaš, da izpadajo zobje? Kar je precej grozno – namreč, dokler se ne zbudim, ne vem točno, ali je res, ali so samo sanje.
Ponavadi mi izpadejo vsi zobje. Včasih se mi spodnja in zgornja čeljust zlepita, zaradi česar ju poskušam dobit narazen – to ne gre in zobje se mi en za drugim ali vsi hkrati začnejo drobit ali pa izpadejo kar celi, včasih se mi začnejo majat in jih izpljunem. Ne spomnim se, da bi bilo kdaj zraven kaj krvi, a najbrž kdaj tudi je. Vendar pa se mi zdi, da čutim, ko mi izpadejo vsi zobje, nekakšno olajšanje. To je vse skupaj res grozno in mislim, da se v spanju začnem jokat – ali pa se mi vse skupaj sanja. Ne vem… Rada bi samo, da se neha! Kakšen nasvet????
ker se bralka misli še ni oglasila se oglašam jaz.
najprej sanje so govorica našega nezavednega in to se izraža s SIMBOLI. simbole si najbolje razložimo SAMI z metodo asociacije tj. kaj nam pride na pamet ob določenem simbolu.
npr. gasilec=nevarnost, pomoč, voda….
avtobus= javni prevoz, kolektiv, vozovnica…
zobje= organ za prežvekovanje, mlečni zobje, bolečina ipd.
pomembno je da si PODČRTAMO asociacijo ki nam najbolj “POTEGNE” TJ. ima največji pomen za nas.
nadalje pomembni so tudi občutki, ki jih vzbujajo te sanje. kaj se nam je dogajalo dan pred sanjami?
vedno pa se moramo zavedati da sanje izražajo stanje naše NOTRANJOSTI ne zunanjih dogodkov.
Pozdravljen SANJAČ
Iz tvojih sanj je razbranti, da si trenutno podzavestiv ( strah in jezo ), dve čustvi, ki igrata v življenju pomebno nalogo.
Povezujeta se s tvojimi notranjimi čustvi – do okolja, kjer se trenutno tudi nahajaš – sam avto pomeni življenski stil v katerem se gibaš – bolj ko je povezan z Vodo, ognjem, ter osebo, ki daje tem sanjam pomensko vlogo ( gasilec – oseba, ki vedno prihiti na pomoč, ko nekje zagori, a v tvoje primeru so to neka zatrta čustva v tebi – povezana z jezo in ljubeznijo= ogenj + voda ).
V tvoje sanje reciva lahko jaz le vpogledam z drugega zornega kota kot ti sam – ker vedno nekje ostane nitka, ki si je sam ne priznaš – da je tako, kot je resnica v tvojem življenju.
Nadaljna razlaga bi lahko pomenila tvoje dnevne preobrate, ki se ti tokom časa dogajajo skozi tvoja ponotranjena razmišljanja o vsem – življenju, ki ga živiš. Neneheno beganje za delom, ljubeznijo, kateri se ne zmoreš tako posvetiti kot bi se sicer lahko – ti pomeni, da nekje so področja, kjer se vidiš sam, da že uspevaš a vedno nekaj le poseže vmes, da se ti pričakovanja ne uresničijo povsem. Žeton in avtobus, vrsta, kiosk = pomenska povezava med Ti in tvoje notranje odločitve.
Lahko pa razberem, da si oseba, ki sega vedno po nečim novim. Že v startu se zaveš koliko ti nekaj resnično pomeni in v kolikor ne prideš do cilja ( pa naj bo to življensko pomembno ali zgolj iz potrebe – segaš po novem, da bi le zadovoljiv svojega notranjega nestrpnega duha. )
Prve sanje so deloma povezane z ljubeznijo, nadaljne z delom in tvojim načinom življenja.
Vsak trenutek življenja ne doživljaš in ne ponotranjaš enako, zato torej tudi ne sanjaš vsakodnevno enakih sanj.
Lepe sanje ti želim še naprej, predvsem, da v njih najdeš neko ustaljeno pot, po kateri boš lažje dokončal v kar že ” se podaš”. Tudi resnično – URESNIČUJ svoje ZADANJE CILJE, govori o njih in sprosti se večkrat
( narava zelo pomaga pri tem, telovadba, mditacija).
Lp
Bralka misli
Češpla
Hvala, ker si podala sanje v tako pomembni obliki zapisa.
Ne opravičuj se; lepo je, da si delila svoje sanje in jih uspela zapisati, kar je pomemben korak.
Pa poglejva;
Pogosto?
Kaj se ti v tistih dnevih dogaja v življenju?
Zobje pomenijo tudi notranjo samozavest ( razum ) – povezane z življenjem samim, ki se ti v tem trenutku odvija – brez krvi ( morda ti primanjkuje neke notranje energije), ki bi ti dala moč, da premagaš sama sebe pred situacijami, ki se ti zdijo v življenju dokaj preobremenjujoče.
Torej nekaj v tvojem življenju JE IZGUBILO MOČ ( ti do tebe same), zato se te sanje nadaljujejo.
Izgubila si stik sama s seboj v določeni situaciji, ZAUPAJ in verjemi mi, sanje bodo dobile drugačno sliko.
Je to v ljubezni, medsebojnih odnosti, delu, študiju, zdravju…
Torej sanje, ki temeljijo, da daš sama sebi prednost.
V kolikor si ti je želja deliti še kakšne sanje – ali želiš pomoč pri razlagi mi piši na moj mail naslov.
Lepe sanje
Bralka misli
Draga Bralka misli!
Najlepša hvala za tvojo razlago! Morm rečt, da si zadela… sm res začela razmišljat v tej smeri in vse nekako drži. Upam upam, da se mi ne bo več sanjalo… za ostala vprašanja – če jih bo še kaj, se ti pa javim na mail!
Še to, sem pa vesela, da vse to v zvezi z zobmi ne pomeni smrti. Mi jih je dosti reklo, da če se mi je sanjalo to, bo umrl nekdo v moji bližini, sorodnik… in me je postalo že kar malo strah.
Pa lep pozdrav!
Draga češpla
Sanje so simbolika tvojega odraza, načina življenja, skozi katerega živiš. Delčke življenja, katere ti iz trenutka v trenukek uspe pozitivno sprejeti, so tvoja neobremenjujoča stalnica-boš ” sanjala ” v lepem doživljanju.
Lahko ti povem, da ni bistvo razlage sanje ” zadeti ” – je le vpogled v tvoje notranje ravnovesje, katerega sama ne zmoreš začutiti sama, ker si zatisneš oči tam, kjer je glavnina sanj ” podzavesti ali tvojega drugega jaza” zaprta za dojemanje resničnosti.
Verjamem, da sanje za vsakogar pomenijo drugačne-zob/je in izpadanje, bi resnično pomenili smrt v tvoji bližini, v kolikor bi ti sama pri sebi bila usklajena – a glej; že sama si navedla, da se že v sanajh jokaš ( globina tvojih zatrih čustev, ki se želijo deliti in iščejo to, hrepenečo se energijo, katera bi ji zmogla povrniti moč v življenje/ bolj pozitivno. Jok JE V sanjah tudi očiščevalnega pomena, torej, se že odločaš, da boš v tej smeri, tudi začela delati korake.
PRAVIJO DA SE ZAVEDAJ SEBE PRVO, IŠČI V SVOJI NOTRANJOSTI ( prisluhni si )
Vedno pa bodi pozorna na prvi občutek, ki te preplavi.
Vsekakor mi lahko pišeš tudi na mail.
Lepe sanje še naprej
Bralka misli