Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje sanje o prijateljici – kaj naj si mislim?

sanje o prijateljici – kaj naj si mislim?

Pozdravljeni!

Videl sem da tu gor razlagate sanje in vam bom povedal še svoje, mogoče pa dobim kakšen namig.

Imam prijateljico, ki mi je zelo všeč. Redko se vidiva ampak jo imam zelo zelo rad (kot prijateljico).
Zadnje čase veliko sanjam o njej. Skoraj vsako drugo noč. To so prave sanje in ne sanjarjenje. Vedno je takšna situacija da je vedno zelo prijazna in nežna do mene.
Naj vam okvirno opišem dva taka dogotka:

– nekaj je praznovala in vsi smo ji čestitali; ampak vsi so ji čestitali čisto običajno, stisk roke in trije poljubi. Tudi jaz sem ji tako čestital toda najin poljub je bil zelo nežen in tudi poljuba na lice sta bila skoraj na usta.

– bili smo pri obroku in sedela sva skupaj in sva se večkrat dotaknila z rokami; ti dotiki so bili zelo nežni in umirjeni, lepi.

Jaz vem da bova vedno samo prijatelja nikoli več. Zanima me pa ali so te sanje samo posledica tega, da veliko mislim nanjo zadnje čase ali pa mogoče pomenijo da tudi ona misli name.

Hvala vsem ki se boste potrudili.

Te sanje so izraz tvoje iskrene čustvene povezave – tebe do nje.
Ko si znova prebereš kar si napisal, boš opazil ali pa začutil, da so bili vsi drugi, kateri so stopili do nje in ji izrazili svoje čestitke – na tebe niso naredili čustvenega vtisa – ti pa si si to želel in to se je tudi zgodilo.

Niso bile sanje nje – temveč tebe.

Čustva v tebi so spregovorila, da si želiš, da bi ti bila več kot samo prijateljica – a ti si trenutno ne dovoliš/ta, ker poljuba na usta ni bilo.
Poljub na usta pomeni ( izkazovanje zelo velike ljubezni – v bistvu dveh oseb, ki se med seboj ljubita ).
Prijateljski poljub pa je na lica…

Kar se pa dotikov tiče – je enako. V tebi njena bližina vedno nekaj vzbudi. Tvoja čustva nekaj povedo in tega ne gre tukaj zanikati;).

Lepe sanje še naprej in dovoli si jih tudi izživeti.

Torej sanje prihajajo s tvoje strani in ne njene – izraz tvoje notranjosti.

…povedano na kratko, spolno te privlači in hočeš jo.

Bralka misli, bil je poljub na usta.
Običajno se poljubi desno lice, levo lice, usta; tako so jo poljubili vsi.
Midva pa sva imela bolj poljub desni kot ustnic,levi kot ustnic, ustnice.

In tisti poljub na ustnice je bil daljši kot pri drugih in veliko nežnejši.

Nikoli pa ne bova kaj več, ker je starejša, ima fanta in vem, da želi biti moja prijateljica, ne pa več kot to. In to jaz spoštujem in tudi ne bi hotel biti več, samo res zelo rad jo imam.
Pa ne bi rekel da me spolno privlači.
To je resničen dogodek, ne iz sanj: bila je pri meni nekoč (niti eno leto nazaj) in zvečer se je preoblačila kar v moji sobi. Lahko bi jo opazoval v ogledalu, ker sem bil tako obrnjen in se je videlo, ampak sem hotel biti fer do nje kot prijateljice in sem gledal vstran.
Če bi me res spolno privlačila bi jo gledal za vsako ceno. Ampak ona mi je zaupala da ne bom gledal in se je kar tam preoblačila in jaz res nisem hotel gledati ker mi je zaupala.
Njeno prijateljstvo mi pomeni veliko.

bimp,

tvoja prijateljica je očitno tvoja anima. Po Jungu je anima tisti del moškega, ki nosi ženske lastnosti. V vsakem moškem in tudi v vsaki ženski obstajajo lastnosti nasprotnega spola. Jung govori o animi (ženska v moškem) in animusu (moški v ženski). V sanjah se te lastnosti personificirajo npr. pri moških mama,babica, prijateljica…, pri ženskah oče, stari oče…skratka v sanjah tako lahko vidimo katera oseba se ujema z moško oz. žensko funkcijo v nas samih. To ne pomeni (nujno-lahko pa tudi )spolne privlačnosti ampak možnost za osebno rast.

Tvoja prijateljica je čudovit dar, z njeno pomočjo lahko uravnotežiš svojo žensko funkcijo v sebi.

Lep pozdrav,
miha

Koliko si star…
Če še nisi imel dekleta, katera bi ti ” čutno pomenila” toliko kot ta, potem veš kje si…

Hormoni sreče pa te vsakič preplavijo ko jo opaziš in začutiš – imeti zelo zelo rad – in jo spoštovati v tem kar ima ona sedaj – je lepo – dokler ti še spolno rasteš…:)

Zapomni pa si eno – večino fantov ali moških svoje poglede osredotoča na starejša dekleta ali ženske…

New Report

Close