Najdi forum

Sanacija balkona

Pozdravljeni

Zanima me kako se pravilno izvede sanacija balkona. Na njemu so na osnovno armaturo in izravnalnim slojem betona položene klinker ploščice. Fuge med ploščicami so zelo majhne (jih skoraj ni), zato je v notranjost začela pronicati voda, ki v zimskih mesecih povzroči odpadanje ometa na spodnji strani. Če bo šlo tako naprej, bomo kmalu brez balkona. Ploščice so zaključene z marmornimi ploščami, ki pa se v našem okolju (Primorska) hitro topijo. Tako da bi jih bilo potrebno tudi odstraniti…
Kakšno varianto je nabolje ubrat za sanacijo, da bo cenovno najbolj ugodna? ALi je smiselno položit še ene ploščice zgoraj že obstoječih ali je bolje vse razbit in ponovno položit vse plasti?

Mogoče malo nerodno zapisano, samo tisti ki poznajo zadevo bodo že razumeli.

lp

Poglej, sanacija je mogoča. Uporabi od Keme ” Hidrostop elastik”, nato pa elastično lepilo in položi nove ploščice.
Obstaja premaz, ki se vpije v fuge in tako zatesni razpoke nastale med ploščicami.

LP

A veš mogoče kako se ta premaz imenuje? a je od KEME? Predvsem pa ali je zadeva učinkovita?

lp

Sikabond T8

Sem napisal; imenuje se Hidrostop Elastik. Je dvokomponenten in zelo dober material.
Okvirna cena za 5m2 (ne me za besedo držat) je nekje 50€/m2. Na to položiš z elastičnim lepilom nove ploščice.

LP

Kot omenjaš je bil velik problem premajhne fuge klinker je bil nepravilno položen saj se za klinke uporabljajo 5 mm fuge in to ni zaradi estetike temveč funkcije raztezanja in ktčenja pri temperaturnih razlikah.
Za popravilo bi ti predlagal odstranitev klinkerja in popravilo nivilirnega estricha na ta estrich je zelo dobra rešitev ditra matte rad bi ti poslal slike pa jih nažalost tu ne morem vnesti.Ki popolnoma prepreči nadaljne delovanje spodnje površine na keramično oblogo in obenem popolnoma prepreči pronicanje kakršne koli vode pod balkon.Kajti flikanje po domače povedano pripelje do še večjih stroš[email protected]

New Report

Close