Samski po petdesetem
Bolj,ko berem te forume na temo osamljenosti,bolj mi je smešno.Večina mlajših komentatorjev nas kar nas je nad 50 označuje za nekakšne dedke,starčke,fosile,itd.
Ampak dragi mladiči,časi so se krepko spremenili.Mi v teh letih še vedno živimo polno življenje,hodimo v hribe na morje,po tujih deželah,ukvarjamo se sšportom,dejavni smo na kulturnih področjih in še ogromno interesnih dejavnosti imamo.
Vem vi mlajši ste prepričani,da sedimo cele dveve doma pred tv,z dekco na artritičnih nogah instokamo sami sebi.No žal,ali na srečo je to zmotna predstava.V mnogočem živimo bolj izpolnjeno kot v mladosti,preživeli smo vse tiste otroške hibe ,ki zdaj mučijo vas,uredili smo si standard,pometli podstrešja.Nihče nas več ne more vreči iz tira.
Krasno je bilo,ko smo bili mladi,ampak verjemite,redki med nami bi se zdaj vrnili v tista leta.
Še vedno smo se zmožni zaljubiti,se ljubiti tudi telesno in biti srečni.
Je pa še en hec tu,da prihajate za nami in da bo že kmalu naslednja generacija vas klicala fosili.
jaz sem samski pri 55 ih,pa imam tako natrpane dneve,da mi zmanjka minut in ne le ur.
Pričakujem kopico komentarjev mlajše generacije,a se ne sekiram.Kot sem dejal:pometli smo si podstrešja in nobena stvar nas ne vrže več iz tira.
Bi pa vendar želel,da bi se generacije malo bolje razumele med sabo in življenje bo za vse bolj prijetno.
Lep dan vsem.Janez.
Nikoli nisem imel starejše za fosile in nesposobne, ne misli vsa mladina tako. Osebno sem se zmeraj raje družil s starejšimi od sebe, imajo miljon in eno izkušnjo, ogromno lepih zgodb tako da.. Tudi spostujem, ko si omenil vitalnost enega mozakarja pri 50ih, ki je vitalen, ker se zavedam, da je biti pri 50ih precej tezje vitalen, kot pri npr mojih letih (25).
Sicer pa nekako podobno je iz strani starejsih. Tudi jaz sem poslusal kako je mladina razvajena, nesposobna itd. Cvetke so na obeh straneh, vsak ki pa ima saj malo inteligence se pa zaveda, da ni tako. Na koncu je pa vazno, da clovek ve kaj hoce, ter da je srečen pa ce je star 20 let ali pa 55.
ne vem kaj je smisel tvojega hvaljenja. Mogoče ranjen ponos, ker te je kakšna 30 letnica zavrnila kot starino?
Največji šovinisti glede starosti so po mojih izkušnjah ravno moški, ki se imajo za mlade pri 55 tih, svoje sošolke pa označujejo za stare babe.
Vsekakor pa uživaj svoja leta, ker v bistvu ni pravo vprašanje, koliko jih imaš za seboj, ampak koliko jih imaš pred seboj.