samske ženske, ki ga še čakajo…
Ta njihov oče ni le dominanten (če sploh?) ampak so one “očkove ljubice”. Oče je preveč čustveno vezan na svojo hči in ona nanj in on s svojim dvomom v njene snubce zastruplja/onemogoča, da bi se lahko na kogarkoli čustveno navezala. Niti se ne rabi, ker ta čustva izživi s svojim očetom, ki je itak naj, naj, naj….. zanjo seveda 😉
Preveč pokroviteljski starši, ki ne pustijo odrast svojih otrok, ker sami nimajo zadovoljujočega čustvenega odnosa s svojim partnerjem in ta manjko krpajo s svojimi otroci, zato jim morebitni partner odraslega otroka predstavlja grožnjo in vsakega (nezavedno?) odženejo, očrnijo, zaradi lasnega egoizma….[/quote]
Kako trapaste ugotovitve. Samska, ne najdem partnerja, in oče me sovraži. Torej?*
Ta njihov oče ni le dominanten (če sploh?) ampak so one “očkove ljubice”. Oče je preveč čustveno vezan na svojo hči in ona nanj in on s svojim dvomom v njene snubce zastruplja/onemogoča, da bi se lahko na kogarkoli čustveno navezala. Niti se ne rabi, ker ta čustva izživi s svojim očetom, ki je itak naj, naj, naj….. zanjo seveda 😉
Preveč pokroviteljski starši, ki ne pustijo odrast svojih otrok, ker sami nimajo zadovoljujočega čustvenega odnosa s svojim partnerjem in ta manjko krpajo s svojimi otroci, zato jim morebitni partner odraslega otroka predstavlja grožnjo in vsakega (nezavedno?) odženejo, očrnijo, zaradi lasnega egoizma….[/quote]
Kako trapaste ugotovitve. Samska, ne najdem partnerja, in oče me sovraži. Torej?*[/quote]Iz ene skrajnosti v drugo.
Ali druga stran istega kovanca.
Torej?
“Samcev in samičk” je nešteto zakaj se ne sparčkajo, če si to želijo? Nekaj jih ovira. Čustva, do nekoga.
Koga le?
To naj (mora) ugotovi vsak sam , če želi iz tega “začaranega” kroga 😉
Trapasto kajne? 🙂
Pa ne se zezat!!Več hčera in tudi sinov so uničile (če je to sploh uničenje) mame. Najhuje pa je da vezane samice, hočete stlačiti nevezane v isti jarem, kot ste si ga nadele same.[/quote]Ja to na videz drži, da si pa mama lahko “privošči” to delat ji pa omogoča njen nesposobni mož – oče otrok, za katerega je škoda reč, da je moški, bolj mama2 s pipijem….
Če bi njega bilo kaj v hlačah se take stvari ne bi dogajale 😉
Res, zakaj sem načela o temo? Zakaj na tak način? Ker pač imam več prijateljic in znank – mojih vrstnic, ki so samske in želijo najti “pravega”. In sem pač na glas razmišljala… Res pa sem ob tem razmišljanju zanemarila dejstvo, da smo si ljudje popolnoma različni in zagotovo moja teorija o dominantni očetih pri nekaterih drži, pri drugih pa gotovo ne…
Nič drugega me ni vodilo k načenjanju te teme 😉
Privoščim vsakomur, da si uredi življenje tako kot njemu paše. S partnerjem ali brez.
Pa ne se zezat!!Več hčera in tudi sinov so uničile (če je to sploh uničenje) mame. Najhuje pa je da vezane samice, hočete stlačiti nevezane v isti jarem, kot ste si ga nadele same.[/quote]
Mogoče jim pa samo želijo dobro, ker se tudi same počutijo dobro?
Kako dobiti moškega, če pa so tvoje pomehkuženi, nezvesti in leni? Jah, seveda ga ne boš dobila, v kolikor boš svoja prepričanja gradiila skozi skrajnosti čno-belih slikanj in posploševanj s predsodki po spolu, v katero te žene jeza in razočaranje nad moškimi.
Kdor je “nesrečno samski”, bo krivdo iskal vedno v drugih. Vzrok nezadovoljstva bo pač videl v nasprotnem spolu ter se s tem nekako potolažil z nekim namišljenim razlogom, zakaj je v takšni situaciji, ki mu dejansko prav nič ne paše.
Ženska mora imeti rada moške, da sploh lahko z njimi vzpostavlja normalen odnos, kakor tudi potem intimnejši stik. Jezna ženska, pogosto tudi dominantna ženska, ki ima negativno mnenje o nasprotnem spolu, ne izžareva nobene “ženstvenosti”, ampak si nadene kot nek izolacijski čustveni oklep, tako da moškim ne more biti zanimiva.
Matjažko, ti imaš dobre strategije. Dosti dobro ti pero teče in jezik, da boš znal vsako prepričat, da je zmeraj ona kriva za karkoli že, tudi če bo napaka kdaj tudi na tvoji strani.
Sicer to resda počne tudi ogromno žensk, da pasivno prenašajo slabega partnerja, ker se vdajo v to, da je morebiti tudi sama kriva, ker jo je prevaral ali pretepel? Je preveč jezikala, da jo je treščil po glavi, je bila slaba v postelji, da je poiskal še eno?
Drugače sem pa osebno mnenja, da je bolje prej spregledat kot kasneje. Česar ne jemljem kot hibo ali jezo ali razočaranje, ampak kot vrednoto. Torej sem z nekom le, če ima neke notranje vrednote. Ne moti me, če je reven ali bolan ali ima kaj ali nima nič, moti me pa, če nima srčne kulture. S takim ne bi mogla sobivat.
Negativne lastnosti, ki jih opisuješ – torej lenoba, nezvestoba in izkoriščanje, so značajske lastnosti!
A je značaj pogojen s spolom?
Ne, očitno se ti je nasproten spol zelo zameril – ker ta predsodek bazira na seksistični postavki, da so moški “barabe”. Nasprotnemu spolu se lahko potem v isti meri približaš, kakor se ku-klux-klanovec črncu. Ne more se.
So čudovite ženske po značaju, kakor so tudi čudoviti moški po značaju – in obratno.
In vedno je izbira na naši strani, kaj iberemo. Če so to napačni moški ali ženske,
ne smemo potem posploševati na enem ali enim reprezentančnih vzrocev, s katerimi smo prišli v stik, na neko celotno populacijo. Potem druga zanka takšnega razmišljanja je, da vidimo vzroke napačnih izbir zunaj sebe, na kar naj ne bi imel vpliva – če ženska “nabaša” vedno isti profil moških, potem ni naključje. Potem bi se morala poglobiti v lastno psiholgijo, kaj jo žene v destruktvivne odnose, kakor da so vedno dežurni krivci zunanje okoliščine oz. moški.
Ženske, ki nima rada moških, ne sprejema tudi svoje “moške narave”, ki jo nosi v sebi. Zato pogosto ta moški princip v njej zatre “ženstvenost” in se izraža nazven v svojih slabih lastnostih: “lezbično-možačasto”, agresivno, napadalno. Jasno, da ne bo pritegovala moških.
Se strinjam. A hkrati tudi moški, ki imamo te lastnosti, pričakujemo in iščemo takšne ženske, ki imajo omenjene vrednote, oziroma srčno kulturo.
Ženska, ki se pusti izkoriščati ali je žrtev nasilja, pa še zaradi tega nima srčne kulture.
Saj tudi so barabe. Seveda ne le med moškimi.
In obstaja veliko žensk, ki ljubijo barabe….Sčasoma pa potem spoznajo kaj pomeni biti baraba. Da to ni le nek “mačo” tip moškega, ampak moški brez srčnih vrednot. Pač samo ego in lasten ponos, ki pričakuje, da se bodo drugi prilagajali njemu. Zato je lahko tudi nasilen do žensk.