Najdi forum

Mene pa zanima, zakaj nekatere ženske ostanejo samske. Želim resna mnenja, izkušnje… Hvala.

Lp

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

No, sej je z moškimi enako.

Prepričan sem, da gre v obeh primerih za splet okoliščin. Ne poznam namreč človeka, ki bi rekel, da si želi ostat sam ali pa da si ne želi sreče ljubezni. Takega ni. Vsi si tega želimo, vsi si želimo biti srečni z “tistim pravim”.

So samo okoliščine, ki so ti naklonjene, ali pa ne. Včasih narediš vse, da bi uspelo, pa to ni dovolj. Včasih se enostavno ne izide, kljub vsem trudu in želji. In tako pač ostaneš sam. In sploh ni važno, ali si moški ali ženska.

Je pa možno, da si kakšna punca v določenem obdobju želi bit sama, če ima recimo slabe izkušnje v ljubezni. Ampak prej ali slej ta želja biti ljubljen pride spet na dan in si najde kakšnega novega fanta. Potem pa čas ponovno pokaže, ali je ta tisti pravi, ali pa je še eden izmed tistih, ki pridejo in gredo…

LP, Mel

Samska pri 29-ih, pa si ne želim biti in se povsem se strinjam z Melom1.

Možnih odgovorov je seveda več:

1. Morda so lezbijke.
2. Morda so redovnice ali nune.
3. Morda so zagrenjene.
4. Morda so sitne.
5. Morda se pri 25-tih obnašajo kot 50-letne mamice in so zato preprosto smotane.
6. Morda so zagrenjene, razočarane nad svetom in predvsem moškimi.
7. Morda imajo slabe izkušnje z moškimi.
8. Morda imajo premalo izkušenj z moškimi (npr. stare device…)
9. Morda imajo z moškimi preveč izkušenj (npr. prostitutke…)
10. Morda zanje ni noben moški dovolj dober.
11. Mordan njenim staršem noben fant ni dovolj dober.
12. Morda skušajo vse okrog sebe prilagajati sebi in sebe ničemur in nikomur.
13. Morda so nevrotične ali zafrustrirane.
14. Morda so res grde oz. lepše rečeno ‘nekoliko manj privlačne’.
15. Morda preklinjajo.
16. Morda so versko fanatične.
17. Morda so fanatične feministke.
18. Morda preveč govorijo.
19. Morda že od rojstva vse vedo in zato nikogar ne poslušajo.
20. Morda so nesamozavestne in poslušajo in upoštevajo vse.
21. Morda so preveč uslužne do drugih.
22. Morda so neumne.
23. Morda ne skrbijo za higieno.
24. Morda preveč skrbijo zase.
25. Morda so čustveno na nivoju 13-letnic.
26. Morda so v Gibanju za pravičnost in razvoj.
27. Moorda so prestrašene.
28. Morda vsakogar prestrašijo.
29. Morda so preveč dominantne.
30. Morda so preveč nedominantne.
31. Morda s9o duhovno plitve…
32. ….

I love women.

takegabutcakot si ti Awful, pa že dolgo nisem srečala…

🙂 Ja, pa da si takole cajt vzame. Ene smo samke zato, ker je pač tako prišlo, po moje ni nobenega hudega vzroka. Vsakemu se lahko zgodi, da se razide z nekom in pol je pač samski, če ne spoznaš nobenega fajn tipa, pol si samska, če si zaljubljena v vezanega, ti za ta cajt srce ne da drugega, kot da si samska … Ne vem zakaj naj bi bile samske ženske plehke, premal predane higijeni, zoprne, zagrenjene … ja, takih žensk je velik, pa celo vezanih zraven, tako da ne vem, v čem je fora.

Ja lubica, kaj ti ni všeč?

no, no, malo strpnosti do lepega odgovora vam ne bi škodilo. Saj se je awful awful potrudil. Sploh točki 29 in 30 sta mi všeč.
Kje imate smisel za humor?

Meni se zdi vse tisto kar je napisal Awful – čeprav na šaljiv – res. Drage babnice, priznajmo, da moramo do neke mere prevzeti odgovornost za tisto kar se nam dogaja. Ženske nismo neke trape, ki jih okolica vedno postavlja v neko vlogo. To je navadna potuha in neumnost.
Pred kratkim sem vzela na ‘prevzgojo’ svojo sestrično (33 in samska). Katere najljubše besedne zveze in besede so bile: “tragedija”, “moški=prasci”, “vsi me zaje*vajo”, “nesrečna jaz”… Vseeno je, ali bo še naprej samska ali ne… glavno je, da do sveta zavzame bolj pozitivno stališče in morda ji bo svet vračal z istim. Zagrenjene, samopomilovalne trape na nivoji 13-letnice niti ženska družba ne sprejma, kaj šele moška.

Ne rečem, da je s samskimi ženskami karkoli narobe. Dokler so sposobne normalnega čustvovanja in funkcioniranja v družbi, je vse OK, ni res? Mnoge so videti prav srečne, so uspešne in nasploh krasne.
Zato babnice moje… naj Awfulu raje katera reče hvala, saj ima kar nekaj stvari prav.

Rosina, Ljubljana

Tako sem se odločila pred leti. Moški so me razočarali. Teh nekaj let, ki mi jih preostane, bom živela sama, ni blema.

Vse tisto na seznamu velja tudi za vezane oz. “srečno poročene” obeh spolov in NE samo za samske. Nekatere samske se imamo prav fajn!

Miška48, kolk si pa stara?
Če si 48, potem se lahko zgodi, da boš pravzaprav lahko skor pol življenja samska – sama? Te ni nič strah preveč samote?

Lp, Jodie

OJLA
Bolš, da si samski, kot pa vezan in nesrečen…ko pa najdeš pravega…
LP

Joj, koliko vas je nesrečnih s svojimi dedci! A ni boljše biti samski in upati, hrepeneti, sanjati… Sploh ni tako slabo biti samski, kot si nekateri predstavljate! In živeti v sladkem pričakovanju…

pri 31 sem ostala sama, po dolgoletni vezi.. ni več šlo, bolj zaradi njegove neodraslosti kot zaradi česa drugega… kaj lahko naredim, oz. ali sem sama kriva? po moje ne, saj sem naredila vse, da bi zadeva funkcionirala. pač, začenjam znova, kar pa ne pomeni, da je z mano kaj narobe. bolje srečna sama, kot pa nesrečna v zakonu. sicer pa upam, da ne bom dolgo sama, saj imam rada družbo. s samskimi ljudmi ni nič narobe. izjema so po mojem mamini sinčki, ki se pritiskajo k mami, mame pa jih ne pustijo stran in jim tako uničijo življenje.

sem slišala nekje ta nasvet oz. pregovor: Bolje ljubiti in izgubiti, kot pa živeti z bebcem do konca življenja!
Mislim,da bi se ga lahko držali. Vsaj meni je tudi pomagal. In vsakič ko sem imela kakšen slab dan (ker sem tudi samska) se ga spomnem in se nasmejem, da tudi za dežjem posije sonce.
Lp

Če le sanjamo o sreči, se lahko zgodi, da jo bomo prespali.

ker so poštene do sebe in v primeru, da ne najdejo osebe, ki bi jo resnični ljubile, raje ostanejo same, kot pa, da bi vse življenje živele v lažeh……

Jaz sem samska, imam pa tu in tam stalnega partnerja, ki pa je zaseden. A ne, da me razumete? Moja srečanja s samskimi moškimi so bila neuspešna 1) ker ima čas med tednom zame samo med 15. in 17.uro, beri: po koncu njegove službe in pred njegovimi športnimi aktivnostmi po tem, 2) ker mora za vikend k mami in 3) ker mora za vikend s prijatelji na: smučanje, žurko, ipd.
Torej: bolje zasedenega, ki si kljub vsemu vzame čas zame, kot pa za samskega, ki ga nikoli nima. Prihodnosti itak nimam z nikomer od njih.
Sem samska uradno in tudi vsi me imajo za samsko, ne vedo ne za enega ne za drugega. Zakaj le bi? Jutri grem na kosilo z zasedenim. Samski se mi ne oglaša. 🙂

Zakaj sem pri 45 še samska? Takole na hitrico bom napisala, čeprav bi imela na to temo veliko za povedati.
Ja, včasih sem zmerjala moške s prasci, ker nisem vedela, zakaj se tako obnašajo do mene. Skozi leta samospreminjanja, pa sem ugotovila, da je moja samskost posledica slabih izkušenj v primarni družini. Oče in mama se nista razumela, zaradi česar sem zelo trpela in tako sem si tudi jaz izbirala konfliktne moške, da sem lahko še naprej trpela.
Danes se konfliktnih moških izogibam, žal pa me je povozil čas, ker so v glavnem vsi dobri moški poročeni. Odlična knjiga na to temo je: Ženske, ki preveč ljubijo.

New Report

Close