Najdi forum

Samska prijateljica mi dela tezave

Zivjo!

Imam prijatelejico, ki je se samska, stara (mislim) 28 let in noro isce tipa.
Vcasih se mi zdi, da je obsedena s tem, da mora takoj najti fanta, ki bo po dveh mesecih ze zelel otroka in druzino in ji financno pomagal pri gradnji/opremljanju hise.
Sama sem stara 24 let in se ze 7 let poznam z mojim fantom, hodiva pa 6 let. Tudi pred tem sem imela resno 4 letno zvezo. V presledku med 1 in 2 fantom pa nekaj simpatij in avanturic. Čeprav se s sedanjim fantom po dolgih letih zelo lepo razumeva in si zeliva otroka morda celo poroke, se zavedam, da nič ni večnega (lahko, da se kdaj komu kaj zgodi ali da greva – upam, da ne – narazen). V tem primeru mislim, da sem dovolj simpatična (pa čeprav ne tako lepotno popolna), da bi z lahkoto spoznala nekoga s katerim bi si krajšala svoje preživljanje časa in s katerim bi bila srečna.
No, s to mojo kolegico pa je drugače. Nikoli ne najde fanta, ki bi bil dovolj dober. Zdi se mi, da si ji po eni strani tako grozovito mudi (teče ji biloška ura ali kaj jaz vem kaj), po drugi strani pa zavrača res simpatične, lušne, pa dobro tudi bogate in pametne fante…
Ravno ta vikend sva bili sami zunaj in spoznala je simpatičnega (lušnega, suhega, prijaznega, z lepim nasmehom in zanimivim pogovorom, njene starosti – ker premladi itak vedno odpadejo pa tudi če tega ne moreš razbrati iz videza) fanta. Ko sva se odločile, da odideva domov, sem upala, da se bo zmenila saj za številko… Ona pa gasa ven in mi hiti razlagati, da je tip sigurno na travci in tabletah.
Pa to ne mores verjeti. Tipu res ni nic falilo. Nic!!!!!
Pocasi mi njeno vedenje in na drugi strani non-stopno jamranje pošteno preseda. Dejstvo pa je, da tudi ne bom mogla z njo v nedogled hoditi sama po diskotekah. No, če bom pač začela jemati svojega s sabo, potem pa že še. Skratka ne da se mi hodit ogledovat ”njenega” potencialnega fanta, pa tudi nasploh sem v zadnjem času čist na robu živci, ker se mi zdi, da hoče manipulirat z mano.
Rečem, da bova šle v soboto ven, potem pa vsak dan preverja, če sem še za in da naj ji zagotovim, da ne bom zajebala (do sedaj še nisem). Potem pa pride sobota in valda nimam več nobenega posebnega veselja (počutim se kot pod prislilo). Grem in upam, da vse skupi čimhitrej mine in da ona najde tistga svojga tapravga (kar se ne zgodi), jaz pa spoznavam čimvečnovga folka in klepetam in se skušam zabavat po svoje, da mi ni prevec dolgčas (ne da se mi poslušat kolk je folk zunaj zgrešen – ja kaj hudiča pa pol delava tle, ne?).
Ok, sej vem, da sem tole cist zakomplicirala. Vseeno prosim za odgovor. Čimbolj iskren in realen prosim… Pa, pa

Kokica,

realen odgovor praviš.

Če je vse skupaj res, ne vem zakaj ji tega ne poveš v obraz, kar si povedala nam, brez ovinkarjenja, po tem dogodku, boš zelo hitro vedela, ali jenaslov vsaj malo pravilen:

a je beseda prijateljica prava beseda????

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Prijateljica? Pa ne veš, če je res stara 28 let???
Mislim, da je problem v tebi in ne v njej!!!
1. Te izkorošča, da z njo hodiš ven.
2. Se ji v obraz ne upaš povedati, kar si misliš o njej.

Mislim, da je vse skupaj otročje in nedoraslo obema in ne samo njej!

” Problem ” je definitivno v tej tvoji prijateljici sami in nikjer drugje. Kot pravis, noro isce tipa, ko pa se pojavi kaksen, ki mu v bistvu nic ne manjka, pa se umakne (zbezi) in isce za lase privlecene izgovore.

Clovek bi tezko verjel, da se najdejo taksne tudi pri 28-ih, a se (osebno poznam se hujsi primer ene nekaj cez 30-letnice !).

Vzrokov za tako obnasanje je lahko precej (verjetno premalo izkusenj iz bivsih zvez, razmere doma – ockova puncka…, njena popolna nesamozavest…) Vsekakor njenih problemov ne mores resevati namesto nje. Ker te njeno obnasanje ze obremenjuje in ti preseda, je prav, da se ob njenem naslednjem jamranju z njo odkrito pomenis, ce ti je kaj do ohranjanja vajinega prijateljstva. Ce pa ti ni, pa se enostavno umakni.

Kokica, tudi jaz sem imela takšno prijateljico, le da je bilo še hujše, ker je v ključnih trenutkih odšla in sem se z njenimi potencialnimi morala pogovarjati jaz. In za povrh si je za edinega dovolj dobrega izbrala poročenega in z otroci.
Res je imela v otroštvu težave, prepiri, ločeni starši, očeta je videla zelo malo, zato pa pogosteje mamine ljubimce.
No, ko je meni njeno obnašanje presedlo, je prepuščena sama sebi pustila poročenega in našla enga pravega kot jih ti opisuješ. Seveda tudi z njim ni zadovoljna, ampak je vsaj nehala iskat.
Svoje težave bo morala rešiti sama.
Veliko zabave ti želim!

New Report

Close