Najdi forum

samska posvojiteljica

Imam 36 let, visoko izobrazbo in vse pogoje za otroka in si želim posvojiti enega, vendar kot vidim, so pomembni le pari. Ali je kakšna možnost, da bi posvojila kakšnega otroka, lahko tudi črnca ali mulata? In kje se začne?
Hvala.

Zivjo!

Sploh ne drzi, da lahko posvojijo samo pari. Je pa res, da tale forum da tak obcutek, ker se v glavnem govori samo o parih.

Kot samska oseba po nasi zakonodaji lahko posvojis, vendar pa na slovenskega otroka ni racunati. Treba je torej v tujino. Tam pa je treba preveriti zakonodajo posamezne drzave, je pa kar nekaj drzav, ki omogocajo posvojitev samskim osebam: Ukrajina, Rusija (trenutno ustavljeno sprejemanje vlog in to velja tako za pare kot za samske osebe), pa se se najde.

Prvi korak je tvoj pristojni Center za socialno delo, kjer oddas vlogo za posvojitev otroka in kjer gres potem skozi postopek preverjanja ali si primerna za posvojitelja ali ne.

Jaz sem tak postopek uspesno zakljucila in sem sedaj v fazi odlocanja, v katero drzavo oddati vlogo za posvojitev. Ce te se kaj zanima, se mi javi na mail.

Lp,

Mila

Mila ti je že odgovorila. Ne drži pa podatek, da je v omenjeni državi ustavljeno sprejemanje vlog. Tako, da kar korajžno 🙂

Hvala obema, Mila, poslala sem ti email. Lp

Mila, tudi jaz sem ti poslala mail…

Koliko pride posvojitev?

New Report

Close