Najdi forum

Kako človeku, ki je sramežljiv (zaradi zakompleksanosti) in trmast pomagati, da postane bolj samozavesten, da se ne obremenjuje z mnenjem ostalih, da se ne obremenjuje s svojo neidealno postavo?

Zavrača literaturo, ki bi mu v tej smeri razširila obzorja.

Vnaprej hvala za predloge!

Da ga PUSTIŠ živeti njegovo lastno življenje in da nimaš do njega pričakovanj, kakšen naj bi bil (manj sramežljiv, trmast, zakompleksan…).

Tisti človek je zase dober točno tak, kot je. To je njegovo življenje in ne tvoje.

Vprašaj se, zakaj te take stvari na njemu motijo? Če jih namreč vidiš pri njemu, jih pri sebi še nisi razrešil/a. Poleg tega mu težiš z literaturo, ki je absolutno ne želi.

Razmisli.

LP, Amedea

**********************************************

Omnia mea mecum porto.

Me ne motijo naštete stvari. Moti me, da je človek zaradi teh reči, ki sem jih naštel, nesrečen. A tudi to ni v redu?

Literature mu seveda ne vsiljujem. Vem pa, da je ne bi prebiral.

Zakaj pa te moti to, da je nesrečen?

Ni to njegova IZBIRA?

Poleg tega pa ima vsak od nas v življenju kdaj temne trenutke.. vendar se iz tega poberemo šele, ko se SAMI odločimo za to… ne pa takrat, ko drugi od nas to želijo.

LP, Amedea

*********************************************

Omnia mea mecum porto.

NAŽALOST, DOKLER SE TA OSEBA SAMA NE ODLOČI, DA SI BO SPREMENILA ŽIVLJENJE JI NIHČE NE BO MOGEL POMAGATI.
tud sama sem imela višek kilogramov in dokler se nisem JAZ odločila, da zdaj pa dost morem shujšati, mi prej nihče ni mogel pomagati. in ko sem shujšala je moja samozavest zrasla do neba :)))) nasplošno postala sem drug in boljši človek in lujdje so silno radi v moji družbi.

A pol je vedno najboljše, da si človek pomaga sam. Pomagaš mu samo, če te sam prosi?

Je prepuščen sam sebi dokler se ne počuti toliko na dnu, da hoče sam ukrepati?

Ja, točno tako…

To se imenuje tudi SVOBODNA VOLJA.

LP, Amedea

******************************************

Omnia mea mecum porto.

Ennou, ne, da je najboljše, to je edino mogoče. Dokler njemu ne bo kapnilo, mu nihče ne more pomagat. Nimamo čarobnih paličic, pa če bi še tako želeli. Lahko ga poskusiš vzpodbuditi k temu, vendar ne na način soljenja pameti, ampak na tak, da mu izdaš svoje lastne izkušnje. Samo če boš govoril o sebi, te bo mogoče poslušal. Mogoče, pravim. Kajti srečala sem veliko ljudi, ki niso bili pripravljeni niti poslušati, ali pa je šlo vse mimo njih. Potem pa se lahko odločiš, ali boš zapravljal cajt in blejal v prazno, ali pa boš pustil, naj gre življenje samo svojo pot. Moje mnenje in izkušnje. Razmisli.

Ja, to sem mislil! 🙂
Kako vzpodbujati, ne da bi karkoli vsiljeval. Kako pomagati, da pride človek sam do spoznanja.

Hvala GOBICA!!!

Ojla!

Jst pa mislm, da ga ne kr pri miru pustit, ampak predvsem vztrajaj ob njem, pa ne s kaksnimi prevec vsiljivimi idejami in predlogi, ampak prdvsem s tem,da SI..da bo vidu,da ga ma kljub njegovim kompleksom oz kakrsenkoli ze pac je nekdo zelo rad. Morda se bo prav zarad tega “odlocil” oz opogumil, kej storiti v tej smeri. Ampak kot so ze ostali napisali… brez njegove odlocitve ne bo nic. ostani se naprej tko skrben,pa ne obupat! Marsikdo bi si zelel imet tazga prjatla kot si ti.

Hvala, Deklica!

Ne bom obupal 🙂

New Report

Close