Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Samozaposlitev-socialni servis-kako?

Samozaposlitev-socialni servis-kako?

Zanima me če kdo ve,kako se samozaposliti in ustanoviti socialni servis,npr.pomoč starejšim na domu,razna spremstva starejših,potem pomoč mamicam na domu-pri dvojčkih,otrocih s posebnimi potrebami?Sem zdravstveni tehnik,zelo rada bi delala na tem področju,rada delam z ljudmi,ki potrebujejo pomoč.Ja,nimam pa del.izkušenj,sem 4 leta na zavodu prijavljena,službe ni bilo.Če mi kdo lahko pomaga,svetuje,kakorkoli…Sem iz MB.

Ker spadate med težje zaposljive osebe, vam pripada povračilo določenega zneska prispevkov in subvencija za samozaposlitev pri Zavodu za zaposlovanje. Zavod nudi tudi svetovanje in pomoč pri prvih korakih podjetnika. Oglasite se pri svoji referentki, ki vas bo dalje usmerjala. Občine razpisujejo letno subvencije – nepovratna sredstva. Če ne boste nudili strokovnih storitev, ne rabite delovnih izkušenj. O pogojih za opravljanje dejavnosti se pozanimajte na občini. Na spletu imate veliko gradiva o opravljanju samostojne dejavnosti oz. ustanovitvi gospodarske družbe.

V razvitem svetu se je izkazalo, da so socialni servisi dobrodošla rešitev marsikaterega problema družine oz posameznika. Čestitam, da se našli tržno nišo. Veliko uspeha

LP

New Report

Close