Najdi forum

Samoplačniški UZ

Lepo pozdravljeni!

Pri nas doma je toliko govora o tem kako so vsi brali, da ultrazvok škodi otroku in da se v nosečnosti priporoča samo tri UZ. Zdaj pa me zanima ali UZ res škodi otroku ali pa se jih v nosečnosti naredi 3 samo zato, ker zavarovanje plača samo 3. To pa me zanima zato, ker bi si rada privoščila samoplačniški UZ pri kakšni ginekologinji/ginekologu, kjer UZ snemajo na kaseto in imaš tako krasen spomin na te prečudovite trenutke. Da ne omenjam kako super se mora zdeti otroku, ko je starejši in gleda sebe, ko je še plaval v maminem trebuščku. Ali ima katera od vas telefonsko številko, kjer to delajo in kakšna je cena? Hvala vam za informacije in lep dan želim vsem skupaj še naprej!

Maja

V zivljenju je najbrz tako, da cisto gotovo navsezadnje ni nic. Ampak po sedaj znanih podatkih je UZ popolnoma neskodljiv za otroka.

Jaz sem imela kar nekaj UZ in poleg tega, da so me pomirili, da je vse v redu z otrokom, je tudi krasno, da ga vidis. Kolikor mi je znano, je omejitev za 3 UZ zaradi denarja in najbrz tudi zato, da ne bi bilo se bolj polnih cakalnic.

Tako da je vsaka, ki hoce vec, skoraj prisiljena to narediti kot samoplacnik. Tega, kje se da UZ snemati, pa ne vem, ampak poklici kaksno zasebno ginekologinjo/ginekologa in vprasaj. Po mojih izkusnjan ni problem, si vzamejo tudi pol ure in vec, da ti soncka pokazejo in vse razlozijo, kar te utegne zanimati.

Živjo!
Po mojem mnenju ultrazvok ni škodljiv, dsaj ga meni ginekologinja naredi na vsakem pregledu (privat ginekologinja, ki ima ultrazvok pri sebi v ordinaciji).
Tudi sama se še odločam, ali bi šla na 3D UZ-snemanje na kaseto, zato sem se pred kratkim pozanimala in to delajo v Mariboru. Žal sem izgubila št. Prvo sem poklicala v bolnišnico v Maribor, kjer so mi dali številko od ? zdravilišče FONT…?
in tam sem izvedela da stane storitev 6.000,00 SIT.

Če izveš kaj več pa piši.

lep pozdrav Tina

Uz nič ne škodi. Jaz sem v 11 tednu nosečnosti, in sem imela že sigurno 15 krat UZ. No seveda zaradi težav. Jaz bi tudi rada vedela, če lahko kje drugje, ne samo v MB lahko naredijo UZ na kaseto. To me res zanima, če katera ve naj prosim sporoči…..
Lep dan
Doroteja

Zasebna ginekologinja Dr. Klara Mihelič, Stare Črnuče 3,Ljubljana, tel: 561-33-50;
UZ posname tudi na videokaseto, cena takšnega UZ pa je 5.200,oo sit;

Lep pozdrav!

New Report

Close