Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje samoplačniški pregled ščitnice

samoplačniški pregled ščitnice

Pozdravljene.

Zanima me nekaj. Sem devet mesecev po porodu in se še vedno ne počutim vredu. Dala veliko preiskav čez, ker se mi kar naprej pojavlja omotica, nek nemir, občasno tresenje, živčnost, razbijanje srca, občutek kot da bom padla skupaj in ne vem več kaj bi lahko bilo narobe, ker kamor koli grem je vse ok.

TSH 1,63, je pa na dotik ščitnica minimalno difuzno povečana.
Zanima me, ali menite, da je še smiselno obiskati tirologa za UZ ščitnice? Kaj pa lahko vse vidi, kljub temu, da je TSH vredu?

Prosim za kak nasvet.
Že vnaprej najlepša hvala.

Pozdravljena,

meni se zdi smiselno, da greš k tirologu. Morda bo na UZ opazil kakšne spremembe na ščitnici in morda se bo celo odločil za nadomeščanje hormonov kljub normalnemu TSH-ju. Ne pričakuj preveč, poskusiti se pa vedno splača. Za zdravje gre. Sicer pa je smiselno ponavljati meritve TSH-ja. Pri različnih fazah vnetja so lahko različni rezultati. Kako se TSH spreminja skozi dan, je pa dr. Pirnat tudi že napisal.
Čim boljše počutje ti želim.

Alenka

Spoštovani!

Glede na to, da ste po porodu in imate blago povečano ščitnico, kljub normalnemu TSH, priporočam opraviti pregled pri tirologu, UZ ščitnice in po potrebi določitev ščitničnih protiteles.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close