Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk samoplačniški pregled

samoplačniški pregled

Pozdravljeni!

Pišem v imenu moje mame. Povedala mi je namreč,da je med težkim delom pred par dnevi začutila bolečino v eni izmed dojk.Bolelo jo je par dni,nato pa je tudi imela pregled pri ginekologu,kjer je objasnila svojo težavo. dobila je napotnico za pregled dojk. Po telefonu se je hotela naročiti,ampak na vrsto bi prišla šele konec septembra,samoplačniško pa ni možno zato jo zanima, če veste in če lahko posreduje naslov kakšne samoplačniške ustanove.Je doma iz Ptuja,zato bo v poštev verjetno prišel Maribor. Pa še zanima jo na kaj se naj naroči in če ta ustanova ima vse potrebno,ker ne ve ali bo šla na ultrazvok ali rentgen. V bistvu gre na reden pregled,ter za tole orebitno poškodbo,če se ne motim za tkiva. Ker ste vi strokovnjaki,boste verjetno vedeli,na kaj se naj naroči in kje,torej samoplačniško.

za odgovor se vam moja mama in jaz zahvaljujeva

lp

Zaenkrat nimam informacij o samoplačniški ambulanti na Ptuju. Verjetno je vam najbližja samoplačniška ambulanta v Termah Maribor ali Sanabilis. Obe sta v Mariboru.
Malce pobrskajte po internetu in boste morda našli še kakšnega drugega ponudnika. Katero metodo bodo izvedli, se odloča zdravnik na samem pregledu (odvisno od let ženske, gostote tkiva v dojki ter težave, ki jo ima). Kot dopolnilo mamografiji ali UZ, priporočam tudi metodo BreastScan. Metode se med samo dopolnjujejo – tako dosežemo višjo varnost, kot če bi opravili samo eno metodo. Več si lahko preberete na našem forumu pod starejšimi vprašanji.

New Report

Close