Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Samoplačniški CT glave

Samoplačniški CT glave

Lep pozdrav!
Zanimam me če kje je možno samoplačniško CT slikanje glave. (še posebej kje na gorenjskem) in če slučajno veste okvirno ceno preiskave. Čakalna doba na napotnico je namreč nekje do sredine decembra, kar se mi zdi glede na močne glavobole in trenutno stanje moje mame nekoliko predolgo.

Hvala za odgovor!
lp

[img]http://www.danasoft.com/sig/ostrzkla.jpg[/img]

Spoštovani!

Dvomim. Na Gorensjkem ni nobenega samoplčaniškega CT-ja. Vprašajte v različnih diagnostičnih centrih po Ljubljani. Dva meseca ni dolga doba in glavobol ni ravno najvčeja inidkacija za CT, čeprav prav pride, da izključimo tumorje. Kakšna pa je narava glavobola? Hud glavobol je zelo redko znak možganskega tumorja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Se opravičujem za pomanjkljive informacije. Na CT (+UZ vratnih žil + rentgen vratne hrbtenice) jo je napotil nevrolog ker je pred 10 dnevi nenadno za nekaj ur izgubila kratkoročen spomin, ni vedela kje je, kam mora iti… še po nekaj urah je nenehno ponavljala ista vprašanja, bila popolnoma zmedena… EKG je bil normalen, nevroloških odstopanj ni bilo, nenavaden je bil le visok pritisk, ki pa je sedaj tudi v mejah normale. Se je pa pred leti zdravila zaradi povečanega pritiska vendar je s terapijo po nasvetu zdravnika in rednih merjenjih (ko je bila v bolnici zaradi drugih stvari) prenehala. Zdravi se edino zaradi povišanega holesterola.

Tisto kar me skrbi je, da toži za močno pekočo bolečino v glavi, ki prihaja v valovih, nad nejasno glavo (vtroglavicami) stalnim pritiskom v glavi. Izredno hitro se utrudi in večino dneva prespi. Predvidevam da je to posledica šoka, ki ga je preživelo telo.

Skrbi me le, da ne bi zaradi čakanja na CT kaj bistvenega zamudili.

Hvala za vaš trud!

[img]http://www.danasoft.com/sig/ostrzkla.jpg[/img]

Spoštovani!

Domnevam, da je šlo za prehodno kap. Glede prpeprčavanja ev. nadljnih kapi je najpomembnejši UZ, medtem ko bo CT predvsem pokazal ev. sedanjo okvaro možganov ali ev. prisotnos tumorja.

Opisnai znaki nekako niso ksladni s kapjo niti s tumorjem in jih težko pojasnim. Kako pa na to vplivajo zdravila?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close