samoplačniške ordinacije
razmišljam da bi menjala ginekologa in se več ne bi ukvarjala z včasih prav neresnimi zdravniki. Šla bi npr. k Miglarju. Vem da je potrebno vsak pregled plačat. To je o.k. Zanima pa me kako je z recepti, napotnicami- a če mi napiše tablete na recept so zastonj (mi sploh lahko napiše recept), a je treba plačat za materični vložek, ki je sicer brezplačen. Me lahko z napotnico napoti kam- ne da bi mi tam bilo potrebno plačat?!
Se spozna katera na to?
lp, Mojca
Jaz sem bila dve leti nazaj v samoplačniški ordinaciji in sem morala potem tudi za kontracepcijske tabletke plačat v lekarni polno ceno. Pri ginekologu so mi rekli, da mi lahko dajo samo bel recept (ne zelenega), ker sem samoplačnik. Zdaj za iste tablete pri ginekologu z koncesijo dobim zelen recept in mi ni treba plačat nič. So mi dali pa enkrat pri prejšnjem samoplačniškem ginekologu bel recept in so mi rekli, da naj grem k svoji splošni zdravnici in mi bo ona dala zelenega. Splošna zdravnica mi je pa skor znorela, da kaj se gredo, da točno vedo, da ona tega ne sme delat in kaj zavajajo paciente. Mislim, da je z napotnicami podoben sistem. Ne vem, pa če ta sistem velja za vse stvari. LP