Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže “Samonaravnanje” vratnih vretenc

“Samonaravnanje” vratnih vretenc

Spoštovani,
moj najstnik ima dnevno potrebo, da si s hitrim gibom sam naravna vratna vretenca. Slišati je grozno ko mu poči. Zanima me ali se lahko samopoškoduje?

Pozdavljeni!

Potrebo za “pokanje” v vratu čuti zaradi prenapetih mišic vratu -predvsem zunanjih mišic vratu. Po pokanju čuti olajšanje, ki žal ne traja dolgo.

Ponavljajoče “pokanje” v vratu ima vedno tudi svoje posledice in to je nestabilnost vratnih vretenc. Posledica je, da se zunanje mišice še bolj zategnejo, čez čas pa začne telo tvoriti kostne izrastke, saj želi zagotoviti stabilnost vratnih vretenc. Kostni izrastki lahko pritiskajo na občutljiva tkiva, ki so v okolici in to povzroča bolečine v vratu in roki.

Torej, pokanje ni priporočljivo.
Pomagala mu bo trigger point terapevtska masaža in ne bo več čutil potrebe po pokanju.

Spoštovani,
hvala za odgovor. Samo še vprašanje: ali to masažo opravljate pri vas? Kolikokrat bi bila potrebna ? In seveda me zanima okrivna cena masaže? Prosim še za podatek ali se naročimo po navedenem mobitelu?
Še enkrat hvala in lp!

Pozdravljeni!

O ceni res ne želim pisati po forumu, lahko me pokličete na spodnjo številko in vam bom povedala. Uspeh je opazen po vsaki terapiji.
Število terapij je odvisno od starosti, kroničnosti, stanja krvi, regeneracijskih sposobnostih telesa…

New Report

Close