Najdi forum

Samomor – je to moja pravica?

Imamo pravico, da si vzamemo življenje? Tukaj je zanimiv članek za razmislek o tem. Priporočam!
http://clanki.potdomov.com/zivljenje/samomor-je-to-moja-pravica

Veš kaj, na svetu je veliko več stvari za naredit kot pa razmišljat o samomoru, ali ne daj bože to striti.

Imam rada sebe in tudi v skrajni sili se nebi poslužila samomora (pa sem dala skoz že marsikaj – tudi izgubo službe).

Svet je lep, če že naša ožja domovina ni.

Izguba službe je pa res najmanj kar se ti lahko v življenju zgodi in zadnja stvar za katero bi bilo vredno umret!!!

Ma to je tipična slovenska ko zgubiš službo. V gostilno se ga napit potem pa se obesti na štrik.

Vsak ima pravico in dolžnost storiti s svojim življenjem kar želi.

Yonix

Točno tako. In ko želja prerase v namero, so dejanja tu – ali narediš vse, da živiš, ali pa narediš vse, da umreš.

Gre za boj za obstanek, v katerem se ohranjajo tisti geni, ki težijo k ohranitvi vrste.

Zakaj bi si vzel zivljenje? Saj je cist ok.

Ne bo držalo.
Človek je last države in država lahko s tem človekom naredi in dela kar hoče (tudi ubije), sam s sabo pa lahko stori le tisto, kar mu država dovoli. Država človeku lahko da pravico do samomora ali pa tudi ne, kakor kje.
Pri nas te pravice nima, saj si za poskus kaznovan in prisilno odpeljan na brušenje.

Ne bo držalo.
Človek je last države in država lahko s tem človekom naredi in dela kar hoče (tudi ubije), sam s sabo pa lahko stori le tisto, kar mu država dovoli. Država človeku lahko da pravico do samomora ali pa tudi ne, kakor kje.
Pri nas te pravice nima, saj si za poskus kaznovan in prisilno odpeljan na brušenje.[/quote]

Ma, kje si pa to pobral, da si kaznovan za poskus samomora?

Če dobro uštimaš te nime več kdo kaznovati.

A je, v pravnem smisu, samomor ločen na samomor mladoletne in samomor polnoletne osebe. Ker če je oseba mladoletna, potem jo morajo ubiti starši, če je pa polnoletna se pa lahko sama. Neki tadzga se mi zdi.
Aja, pa še to. Konvencionalen način samomora (tabletke, štrik, vlak….) je hinavski. Tisti, ki se upa lastnoročno zadušit, s tem da si zamaši nos in zapre usta, tisti, ki ima jajca se utopit v napol polnem krožniku za juho, tisti, ki se upa samega sebe zadavit (roke okrog vratu in akcija), TISTI je res naredil samomor. Vse ostalo je easy-way-out. Uspavalnih tabletk ni naredil samomorilec, vlaka tudi ne, štrika tudi ne……Tudi če si kdo žile reže to ni to, saj je izkrvavitev podzavestna. Srca namreč ne nadzoruješ zavestno in to je tista hinavščina za samomorom.

Seveda si kaznovan! Če ti ne uspe, si odpeljan na zaprti oddelek psihiatrije, kjer te proti tvoji volji prisilno zdravijo in zadržujejo nekaj tednov ali mesecev, dokler ne presodijo, da nisi več samomorilno naravnan !!!

Zgornji sosed je naredil poskus samoumora a mu ni uspelo in ga je našla hčerka. Bil je v bolnici en dan pol je pa šel domov. Od poskusa je minilo že več kot leto dni pa ni bil nič zaprt na psihiatriji.

včeraj ponoči nisem mogel spati in sem brskal po internetu. Glejte na kako zanimivo stran sem naletle. http://www.ctrl-c.liu.se/~ingvar/methods/mindex.html
Da se da komu o tem napisati toliko teksta… No, nekatere ideje so sicer zanimive, spet druge strašne in grozljive! Za enkrat še nisem zgubil vse energije do življenja, zato sem še med vami! Sam še nisem zbral poguma za to!

Če bi bila rešitev samomor, nebi bilo toliko forumov za pomoč, kako ven iz psihične ali fizične stiske. En red bul rukn in te bo poživil. Potem pa v akcijo in se bo kaj našlo. Za probleme reševat najprej napiši na forum, kaj menijo 3. osebe. Mogoče te kdo vzpodbudi k novi obliki gledanja.

Samo 1 (eno) življenje imamo. Mi smo šefi. Država že skrbi zase, zaradi tega se je brez veze sekirat, dobro pa je vedet, kako funkcionira, da te ne ujame v bebav administrativni vrtinec.

In ker imamo 1 telo, ki je naša posoda za vse občutke, potem moramo le to dobro paziti, negovati, jo ljubiti in biti veseli, da nam služi. Če si pa na smrt bolan, ko te zares vse boli in ne moreš nič, potem pa poiščeš prijazno pomoč in ko ti tudi ta ne more več pomagati, …ko bom tam, pa ne vem, kako bo.

Življenje ma smisel za tiste, kateri imajo vse, da lahko mirno in kolikor toliko dostojanstveno živijo, kateri nimajo problemov, kateri imajo službo v kateri so srečni in vsaj kolikor toliko zadovoljni, katerim se ne godijo krivice in kateri se znajdejo v življenju! MIslim da nihče ni toliko nor, da bi pomislil na samomor, če bi mu vse gladko šlo, če nebi imel težav in če nebi premlel že na stotine drugih možnosti in bi prišel do zaključka, da se vrti v začaranem krogu iz katerega ni izhoda!

Kurt Cobain je imel toliko denarja, da bi lahko celotno moje premoženje 10x preplačal, si z njim rit obrisal in ponovno naredil samomor.
Nesreča je stvar posameznika, njegove perspektive. Obrači kakor hočeš…….

Če imaš doma tekočo vodo je to več, kot 60% populacije. Če imaš še toplo vodo in centralno ogrevanje je to višji standard od 75% populacije.

Ja. Po mojem mnenju je. Saj je življenje moje-z njim lahko storim, kar me je volja.

New Report

Close