samomor
LP, imam eno vprašanje.
star sem 22 let, psihiatra sem že obiskal, ker imam pogosto željo po samomoru, kateri pa me je poslal na teste in mi na podanih ugotovitvah zatrdil da z mojo osebnostjo ni nič narobe in da je čisto normalno če imam v tem obdobju veliko željo po samomoru. Sam se sicer s to trditvijo ne strinjam, zanima me pa še mnenje ostalih.
zahvaljujem se za mnenja
Spoštovani skyfall,
Psihiater vas je poslal na testiranje zato, da je ugotovil, ali je vaša osebnost dovolj trdna, da se upre mislim o samomoru. Iz testov je ugotovil, da je. Verjetno vam je povedal, da z vami ni nič zelo narobe ta trenutek in da bodo misli o samomoru kmalu izzvenele.
Osebno menim, da nobenih misli o samomoru ni dobro podcenjevati, saj lahko na dolgi rok naredijo veliko škode na osebnosti (če se ne končajo). Predlagam vam, da poiščete dobrega psihoterapevta ali vsaj dobrega kliničnega psihologa in začnete z obiski 1x tedensko. Verjetno ni nevarnosti, da bi res naredili samomor (kot je ocenil psihiater), dobro pa je, da imate sogovornika s katerim boste lahko preokvirili te misli v nekaj pozitivnega.