SAMOJED
Jp, mamo enega pri sosedih, pa kar lepo bevska, ne glede na to, kdo, koliko in zakaj gre mimo. Lajanje je odvisno od psa do psa, je pa res, da nekatere pasme manj lajajo, vendar samojed ni med njimi. Sicer pa pojdi lepo v knjižnico, izberi eno med najmanj 100timi knjigami o psih, pa si izberi pasmo, ki ti bo ustrezala – pa prosim, ne ocenjuj po videzu, ker lahko narediš napako.
Obstaja tudi nek internetni test, ki ti pokaže, katera pasma bi bila ustrezna zate, samo ne vem linka – morda bo kdo drug nalimal …
Sem vesela vseh vaših odgovorov. Moram rečt da sem že veliko prebrala o njih, na internetu in tudi v knjigah, na vas pa sem se obrnila za “ta prave” izkušnje, ki jih imate vi z njimi ali pa veste zanje. Definitivno mi je všeč karakter tega psa. Slišala sem tudi da niso nič kaj preveč učljivi. Zanima me tudi kako izbrati med samcem in samico – kaj je boljše, če lahko sploh tako rečem?
lp
Morda samico, ker pravijo, da je lažje z njimi 😉 Verjetno pa kaj piše na sosednjih forumih v temah o samojedu?
Pa seveda – opozorilo glede preprodajalcev – na forumih, katerih linke sem ti napisala v enem izmed prejšnjih postov, veliko piše o preprodajalcih in rodovnikih, vredno prebrat pred nakupom 😉
Šraubek,
Sama imam tudi polarno pasmo, podobno samojedom. Pri “moji” pasmi so samčki veliko bolj crkljivi od samičk. Ne vem pa kako je pri samojedih.
Je pa res, da je s psičkami nekoliko lažje shajati v vsakdanjem življenju.
Tudi samojedi so učljivi, delajo poslušnost, agility samo potrebujejo veliko pozitivne motivacije in ne dopuščajo napak vodnika. Vedno prej premislijo preden nekaj naredijo, ampak za hrano pa ponavadi naredijo vse kar želiš.
Imajo svoj karakter, svojo osebnost, malo so samosvoji in to mi je pri nordijskih pasmah zelo všeč.
Malo pokukaj na forum , kjer se je veliko govorilo o samojedih.
Lp,
M