Najdi forum

Pozdravljeni,
sem ponosna lastnica 2 in pol let starega samojeda. zivi z nama v stanovanju. sva mlad par 30 let. otrok se nimava. je tako zelo prisrcen in se je zelo vzivel v “druzinsko” zivljenje. vsako jutro in pop ga peljeva na dolg sprehod. Redno ga ceseva in mu umivava zobe. Toliko lepih trenutkov sva ze prezivela z njim in upam da jih bova se veliko.
Ima se kdo od vas samojeda?

lp mojca

Sem se oglsil kar tako. Nimam nobenega dela, pa malo prebiram.
Iskreno povedano, me je k pisanju pripravil stavek …otrok se nimava… To si napisal, kot opravičilo, da bomo zastopili, da imata lahko takega psa. Zaradi samojeda jih imata lahko sto (malo šale). Saj veš. da ima samojed rad otroke in ni napadalen pes.
Le na nekaj se vedno opozarja pri samojedih. To je pasem špicev in ni najprimernejši za šolanje poslušnosti. Zato pravijo, da je potrebna ustrezna vzgoja. Je pa resnično lep pes. Še posebno, če ima lepo negovano dlako.

Lep pozdrav

otroke bova se imela in imela bova tudi samojeda. SAmo pes zaenkrat se stane manj kot otroci.
res je, veliko ga je treba uciti in stepati iz njega neposlusnost, ampak ravno zaradi njegovega karakterja misliva, da bo idealna druzba nasemu malcku, ki ga bomo dobili naslednje leto.

Pohvaljena, da mu umivata zobe!

Midva, ki tudi se nimava otrok, pa imava muco, kmalu pa bova dobila se eno. Hm, mogoce bova imela pac kar macke! 🙂 Tudi pri njej sem zacela z umivanjem zob – in ugotovila, da ima zobno pasto zelo malo trgovin! Sploh za macke. Vonja po mentolu ne mara, zato sva kar obrusila pete, preden sva nasla pravo zadevo. Redno ji cistiva tudi usesa – pa ne s palcko, ker veterinarji odsvetujejo (imajo “plitva” usesa in je moznost poskodb). Dobi se posebna tekocina. Ker je na sreco kratkodlaka, ni takega problema s krtacenjem. Enkrat tedensko je cisto dovolj. Bom pa se pisala o njej, ko bo koncana spletna stran!

Tudi jaz imam samojeda, starega eno leto. In prav tako živi v stanovanju. Kako mu umivaš zobe?
Ali tudi tvoj uživa v vodi. Moja Tara samo da vidi vodo že čofota po njej. Zelo je igriva in ima energije še in še.

LP A.

V naši družini živijo trije samojedi – dve psički in pes ter kraška ovčarka, poleg psov pa še midva z otrokom, dva mačka, dve papigi, koze, kokoši, gosi… Samojedko smo kupili že leta 92, ker pa ti ti smejoči psi prirastejo k srcu, smo obdržali še mladičko… pa še eno… Imamo sicer precej veliko kmetijo, vendar so psi, ko pridem domov, vseskozi z mano in za mano, čeprav to pomeni dodatno čiščenje kuhinje in se mi mož večkrat posmehuje. Z otrokom in domačimi živalmi se krasno razumejo, čeprav jih mali ( tri leta in pol) ne obožuje najbolj. So ga pa že sprejeli, da je višje od njih in ga ubogajo brez obotavljanja. Več težav imam s kraško ovčarko, ki je po eni strani bolj zaščitniška, po drugi pa se ravno sedaj spravlja nad samojedke, da bi bila šef krdela, čeprav je mlajša. Včasih zarenči tudi na otroka, medtem ko je do naju z možem prav suženjsko pokorna, čeprav se ne spomnim, da bi kdaj kateregakoli od psov fizično kaznovala (razen z roko po gobcu, če niso ubogali pri česanju). Tudi glede trmoglavosti so samojedi precej bolj dojemljivi kot kraševka. Če zahtevam nekaj, kar ima smisel, bodo ubogali, če ne, te pa gledajo, kot da si z drugega planeta in ne naredijo nič. Samojede bi priporočala ljudem, ki imajo radi psa kot spremljevalca, ki bo živel z njimi, tudi če imajo vrt okoli hiše. S svojo prisotnostjo si namreč vzgojite najbolj prijetnega psa. Zelo rad vas bo tudi spremljal kamorkoli, saj zelo dobro prenašajo vožnjo z avtom. Krasni so tudi kot spremljevalci ob kolesu, teku… Lahko jih vprežete, pa še malo vlečejo… Opozorila bi le, da so njihovi predniki živeli pri nomadskem plemenu Samojedov (od tod tudi ime) v Sibiriji in se zato veliko od njih rado potepa. Še raje v družbi… In tudi preganjanje divjadi jim lahko postane v zabavo, čeprav dvomim, da kdaj kaj ulovijo. Če bi potrebovali kakšen nasvet, sem vedno na razpolago, saj me ta tema še posebej veseli.

Zdravo,
kar nekaj casa se nisem oglasila, sedaj pa spet. Torej nasemu samojedu, zobe umivava z zobno pasto, ki sva jo kupila v trgovini z zivalmi, drugace pa najlazje s scetko za zobe (kar naso clovesko).

Tejka,
ce vam ni odvec, bi vas prosila, za vas mail, da vzpostimo kontakt, ker me zanima kar nekaj stvari v zvezi z samojedi. lahko pa pisete na mojega: [email protected]
pozdrav

Mi imamo psičko samojedko, stara je 6 let. Spi zunaj v pesjaku čez dan pa je tudi v hiši.

Mi imamo tudi psičko Samojedko.Taki angelček je,da to ne morš verjet.Zna zelo dosti trikcec kot so:preval,sedi,preskoči,hop,prosor,tu počakaj,hodi po zadnjih tačkah,lovi rep,daj 5,pohiti,pojdi na tobogan,daj mir,pojdi v vodo itd.Ti samojedi so najboljši psi na svetu!Zelo rada vleče sani in rolerje.Najino spletno stran si lahko ogledate tukaj: http://Anchek.webs.com/

Vljudno vabljeni vsi,ki imate radi to pasmo:)

Evo njene slikice:
[img]http://i594.photobucket.com/albums/tt24/Hauptjos/anjinrojstnidanumik017.jpg[/img]
[img]http://i594.photobucket.com/albums/tt24/Hauptjos/bra2008040.jpg[/img]
[img]http://i594.photobucket.com/albums/tt24/Hauptjos/Slika054.jpg[/img]
[img]http://i594.photobucket.com/albums/tt24/Hauptjos/Slika053-1.jpg[/img]
[img]http://i594.photobucket.com/albums/tt24/Hauptjos/aVLFIzJ-b4db1abd4efe44d90cb5d5eea5d.jpg[/img]
[img]http://i594.photobucket.com/albums/tt24/Hauptjos/Slika007.jpg[/img]

No upam,da vam bo všeč:)

Pozdravljeni!

Rada bi imela Samojeda. Zanima me če ima kdo mladičke za oddajo.

Prosim da mi pišete na: [email protected]

Hvala in lep dan želim!

Tjaša

Tjaša, če razmišljaš o nakupu psa, potem se obrni na Kinološko zvezo Slovenije, kjer vodijo evidenco vzrediteljev in napovedanih legel.

Vpišite se na moj forum o pasmi samojed, pa vam pomagam:

KLIKNI[/url]

zdravo!!
mi smo tudi hoteli imeti samojeda. vendar sta moja starša izvedela da nič ne uboga, ne da se jih kaj naučiti,uhaja, grize pohištvo, za sabo postivla kepe dlake… je to res??

jaz mislim da ni…za samojeda sem se odločila ko sem videla nalo….kako je lepa!!

hvala! neža

Vsakega psa se DA naučiti! Potrebna je samo VOLJA, DOSLEDNOST in pravilna VZGOJA. Samojedi niso psi za začetnike, potrebujejo trdo voljo, jeklene živce, vzgojo brez prisile in nekoga, ki bo pošten vodja!

Uhajajo pa zato, ker lastniki niso dovolj zanimivi, ker jim je dolgčas in ker je zunaj bolj zanimivo! Verjemite, to so izredno inteligentni psi, vendar to inteligenco obračajo sebi v prid. Poleg tega pa Samojedi niso psi za na vrt! Potrebujejo tesen stik z ljudmi, človeka!

Poleg tega pa jih je potrebno že od malega zamotiti, da ne bodo grizli pohištva. Registriraj se na moj forum in boš zvedela več o vzgoji psov, lahko postaviš tudi kakšno vprašanje:

KLIK

New Report

Close