Najdi forum

prosim za mnenja (predvsem iz lastnih izkušenj)

ali lahko kot mati samohranilka z dvema otrokoma (5 in 7 let) pričakujem, da je možno spoznati nekoga, ki bi imel rad mene in tudi otroka, skratka družinsko življenje z vso ljubeznijo (in seveda tudi težavami, ki jih v imenu ljubezni rešujemo)

ali pa je bolj realno pričakovati ločeno ljubezensko zvezo z moškim, ki naj ga otroci ne bi “obremenjevali”, torej srečanja brez otrok, za par ur, ob vikendih

močno si želim, da bi mi pritrdili v plus prvi varianti, pa čeprav z minimalnimi možnostmi

pozdrav, sonce

Sonce,

ne ni minimalnih možnosti, je ogromno možnosti in seveda še kako verjetna prva možnost.
vedno pa se vse začne najprej pri tebi. Ne obremenjuj se s tem lai bo sprejel otroke ali ne, zato nikoli ničesar ne skrivaj, ker nimaš kaj izgubiti, vedno bodi iskrena in pokaži čustva in kakšna si, nikoli ne skrivaj informacij o preteklosti in o družini. Najbolj moške boli, če nekaj ugotovijo ker jim niste želele povedati, češ da ga ne bo prizadelo. najbolj jih prizadene ravno to, da naknadno izvedo. In če vse poveš in pokažeš boš tudi zelo kmalu vedela ali je za ali ne. Tako tudi ne boš izgubljala časa in če ne bo eden pravi, boš lahko hitro preverjala pri drugem. Če pa zaradi enega vržeš stran celo elto, ker cincaš tako ti kot on, ali bi ali ne bi. je pa res škoda časa in skrbi, ki jih imata oba. zato ti ne ostane drugega, kot da si iskrena in vesela oseba, ki se veseli življenja, tako ali drugače. Kajti vsak moški ima to rad pri ženski: To, dase vidi, da živi.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Vreden te je samo tisti, ki tesprejme skupaj s tvojimi malčki, brez tega ne bo šli, verjemi!
Sama sem spoznala fanta, ki ima (sedaj) 11 letnega sina, ko sva se spoznala, jih je štel komaj sedem. Nekak smo prebrodili začetne tegobe in sedaj že četrto leto vozimo skupaj(ker drugače si sploh ne znam predstavljati)skozi žiljenje.
Želim ti, da boš poštena do sebe in svojih otrok, ter si našla partnerja, ki bo imel rad “cel paket” in ne samo tebe!

Vso srečo!
Maxi

Iz lastnih izkušenj: sreča pride!!!

Tudi jaz sem samohranilka, s 5 letnim fantkom in pred letom in pol se nama je pridružil zdajšnji partner. Otrok mu je prej v veselje, kot v breme, saj kot sam pravi, želi deliti z menoj vso srečo in skrb, ki jo prinašajo otroci. Kadar pohajamo sem bolj v ozadju, ker si imata onadva toliko za povedat, pa za pokazat….pa tudi neprespane noči zaradi bolezni zanj niso težava.

Če mene vprašaš, spoznala sem pravo ljubezen, tudi ti jo boš, sigurno, če pa se ti enaka ali vsaj podobna ne bo ponudila, drugačne niti ne išči! Ker ti in tvoji otroci si zaslužite samo najboljše! In tega ne pozabi!

Lep pozdrav in veliko sreče!

Sonce,

Ponavadi pišem na kratko in kar mislim da je prav. Tebi se bom pa malce bolj posvetil.

Glej, pišem ti iz lastnih izkušen. Sem tako kot ti samohranilec in sem sedaj s partnerko, ki je tudi samohranilka. Jaz sem potreboval tri leta, da sem razčistil za nazaj. Danes me za bivšo boli k…., medtem, ko je ona še vedno malce obremenjena. In to po sedmih letih ločenega življenja. Še vedno je jezna, da jo je bivši prevaral. In to ne paše v novo vezo. V novo vezo je potrebno oditi neobremenjen s preteklostjo. OK, gremo naprej. Ko mine čas, ko preboliš zadeve in se začneš vklapljati v družabno življenje, se ti začnejo dogajati stvari kar naenkrat. Jasno je, da se bodo začeli moški vrteti okoli tebe. Če se že ne:). Otroci niso prav nikakršna ovira. Vsaj za normalnega odraslega človeka. Na tebi pa je, kako daleč ga boš spustila. Na začetku bo to sigurno samo druga varianta, ko se bosta dobivala brez tvojih otrok. In če ti bo tip všeč, boš sčasoma vsevečkrat oddala otroka v varstvo k staršem, očetu otrok, bivši tašči, prijateljem in kaj jaz vem komu še. Spoznavala ga boš in s časoma ugotovila, kdaj ga lahko spoznaš s svojima otrokoma. Vendar ne kot člana družine, temveč kot prijatelja. Zavedaj pa se nečesa: otroci veliko težje sprejmejo maminega prijatelja, kot očkovo prijateljico. Po skupnih naključnih ali nenaključnih srečanjih boš lahko tudi ugotovila, kakšen ima odnos do tvojih otrok. In če ni to tisto, kar pričakuješ, je boljše, da se razideta takoj. Konec koncev moraš najprej poskrbeti za svoja otroka, ki sta ti verjetno tudi na prvem mestu. In tako se bodo stvari odvijale naprej. Otroka ga bosta akceptirala, ali pa ne. Ne sili ju v ničesar. Če bo tip kul, ga bosta, pa čeprav morda malce kasneje. Tebi se nikamor ne mudi. Konec koncev vama ostanejo srečanja brez otrok. In tako bo s časoma prišla tudi prva varijanjta. Definitivno. Zavedati pa se moraš, da pa navkljub temu, da boš našla partnerja, ki bo imel rad tvoja otroka, on ni njun oče in da bodo s časoma prišli problemi v vezi s tem. Vedeti moraš, da boš večino dela z njima morala opraviti sama. Ne rečem oziroma ne trdim, da bo tako, vendar to sta tvoja otroka in ob vsakem večjem nesoglasju, bo to tudi dal vedeti. Morda ne z besedo, z dejanjem pa vsekakor.

Skratka, da strnem.Ni problem, če boš dobila partnerja. Boš, problemi bodo, kako ga vključiti v vašo družino in hkrati ugotoviti, če je to to.

In še en nasvet: Če imaš slabo izkušnjo z bivšim, jo ne povezuj z bodočim. Res mu na čelu ne piše, da je OK. Vendar pa se mu bo zdelo zamalo, če boš ves čas sumnjičava in ga že v naprej ožigosala. Zaupaj. Tip, ki je pripravljen živeti s tujimi otroki, ne mora biti slab.

Lp,
A

Obstaja tudi cel kup moških, ki imajo otroke, so ločeni, samski, osamljeni in željni ljubezni v življenju.

Nikar ne obupaj, da ne boš našla koga, ki bi imel rad tebe in tvoja otroka!
Nikar pa se ne pusti speljati na led nekomu, ki mu ne bo mar za tvoje otroke ali za katere ne bo hotel slišati!
Jaz sem spoznala svojega fanta, ko je imel njegov sin 7 let, sedaj jih ima 11 in skozi življenje brez naše družinice sploh ne znam več!!!

Ne obupaj

Imaš VELIKO možnosti.

Sama imam fanta, ki ima iz prejsnje zveze otroka. Ko sva zacela je bil fantek star 4,5 let; zdaj jih ima 8,5. In cisto lahko ti zagotovim, da je navezan tudi name. Seveda ne tako kot na svojega ocka, vesela pa se ze zato ker mi na njegov otroski nacin ljubezen vraca. Skratka… fant mi je povedal takoj (ze 2. dan ko sva se spoznala in zacela “hodit”) in otroka mi je tudi predstavil zelo kmalu (ze po enem tednu smo sli na kupni “druzinski” izlet). In nikoli ne bom pozabila tega dne. Otrok je bil zivahen in nasploh zelo vesel (kar je tudi drugace po naravi). Med potjo je v avtu nenehno pel izstevanke. In ce sem “izpadla” jaz mi je dal ljubcka. Verjetno se je tako malcek “zavaroval”, ker ga je bilo ocitno malcek sram.
Nikoli, cisto nikoli si nisem zelela, da fant otroka ne bi imel. Ce je tezko??? JA, so trenutki, ko se sprasujem zakaj mi je vse to potrebno. Je vredno truda??? DEFINITIVNO! Res, da je v take zveze vlozeno veliko vec truda kot v tiste “obicajne” ampak se ti ves trud definitivno povrne. In na koncu nimas samo enega ki te ima rad, pac pa imas dve osebi ki te imata radi.

Zdaj pa se o drugi strani…
Bivsa od mojega dragega se je pred letom tudi porocila. In tudi ona je imela dva otroka (se enega mlajsega crvicka iz kasnejse zveze). Je srecno porocena in oba otroka imata njenega moza zelo rada. Ima pa tudi z sedanjim mozem se enega crvicka, ki ga starejsa otroka obozujeta. Res! Take ljubezni se nisem zasledila. Samo upam lahko, da bo fantov sincek enako cutil do otrocka ki ga bova midva s fantom imela. No, cisto enako verjetno ne bo, vseeno pa upam, da bo imel najinega crvicka zelo rad.

Sonce, ne obupaj. Sigurno bos tudi ti nasla nekoga ki bo imel rad tebe in tvoja otroka!!!

Odgovora nimam. Svetujem ti le, da ne išči sreče v drugi varianti, ker je ni. Nikoli ne boš srečna s človekom, ki ga tvoji otroci obremenjujejo. Močno dvomim, da te tak človek sploh ljubi. Mislim, da bi mu pomenila le neobvezujočo popestritev vikenda. Prva varianta je po mojem možna, vendar je težko najti takega človeka. A ko ga najdeš, je zagotovo najboljši in edini. Edino tak, ki ima rad tvoje otroke, je vreden tvoje ljubezni. In samo tistega, ki ga imajo tvoji otroci radi, smeš ljubiti. A sem uporabila prehud izraz? Otroci so odličen barometer, čeprav marsikdaj kakšno skuhajo zaradi ljubosumnosti.

Poleg sebe poznam še nekaj takih oseb, ki so spoznale moškega ali žensko, ki jih je sprejel z otroci.
Edino tak človek je vreden spoštovanja, ker je edino tak sposoben ljubezni. Ljubezen ni omejena…pogojevana.
Sploh ne misli o drugi varjanti če hočeš resno zvezo.
Bodi iskrena. In želi si da ga tudi otroci sprejmejo…naredi dobro za vas vse. Dvigni glavo, se nasmej in ne zadovolji se prehitro, mislim da je vsak človek vreden najboljšega v življenju.

New Report

Close