Najdi forum

samo slabo počutje??

Zadnjih par dni mi je mučnih, ker sem nemirna, zaskrbljena, ker mi ne gre in ne gre na bolje finančno stanje, res je, da imam partnerja, ki hodi v službo in mi pomaga, samo zdaj je tako težko dobiti službo, če nikogar ne poznaš in nimaš dneva delovne dobe. Razpoloženje mi niha od nemira in ter da bi bila nekje v družbi in do tega, da postanem žalostna, nervozna ter razdražljiva. Imam tudi napade besa, ko sem jezna in raztresena. Nihče me ne razume, zakaj mi se to dogaja. Mogoče sem nezavedno pod stresom ali kaj??
Depresijo sem imela enkrat, ko sem imela vsakodnevne napade žalosti in pa zaprtosti vase ter težave pri uspavanju. Sedaj pa se večkrat zbujam, glede družabnosti je pa tako, če sem dobre volje in če se mi da, grem nekam, če pa sem slabe volje, mi ni za iti nikamor. Sem nemirna in se težko zberem,razpoloženje se mi spremeni v enem dnevu tudi trikrat in več, kar mi je že malo mučno, spat grem pozno, zaspim kar hitro, samo se večkrat zbujam. Trudim se kontrolirati čustva, samo mi uspe 2 dni potem pa spet ne morem. Ljudem ne zaupam, ker vem, da ima vsaka medalja dve plati. Žal imam samo dvolične ljudi okoli sebe, enkrat so prijazni in dobri, spet drugič bi me požrli do kosti, češ da nimam službe in da se mi ne da delat, da sem mevža, da nimam pojma o modi, da nimam pojma o kuhanju in pospravljanju, sam kaj ko sem bolj miren tip človeka in delam vse počasi in to takrat, ko meni ustreza. Drugače sem melanholik, ki se trudi nekako gledati na svet s pozitivne strani, sam ko je svet preveč negativen, te zatolče. Edino pozitivno je, da se šolam in da mi ta šola ustreza, ker imam dobre ocene in mi predmeti ležijo, da grem v šolo in da se malo pogovorim s sošolci. Doma se mi zdi, da mi ne paše bit preveč noter, sam ko se mi ne da hodit okrog po trgovinah in gledat kaj imajo novega. Na kavo ne morem iti v kavarno, ker nimam denarja za kavo. Denar gre za položnice in pa osnovno. Ali si naj pomagam sama, probam kaj novega, kako si naj izboljšam razpoloženje in pa kontroliram jezo, včasih mi uspe z globokim dihanjem, pa da zamenjam prostor, morda bi si morala jezo sprostiti na bolj miren način ali naj poiščem pomoč zdravnika.

Res je.V tem času ekonomske krize, ko je vsak dan več ljudi na cesti, skoraj vsakega izmed nas, kdaj pa kdaj postane strah.
Strinjam se, da je težko najti službo, zato je dobro biti na tekočem z objavami prostih mest.
Že sama brezposelnost, je neke vrste stres, saj nimamo občutka varnosti.
Ljudje okoli tebe odsevajo tebe in tvoje počutje. Tudi sama zase trdiš, da večkrat menjaš razpoloženje. Vsi nosimo v sebi to dvoličnost.
Dojemanje sveta je seveda odvisno od tebe. Negativno ga dojemaš takrat, ko ne izpolni tvojih pričakovanj. Takrat se pojavi tudi jeza.

Priporočam ti, da se bolj aktivno spustiš v iskanje zaposlitve, ni treba , da je idealna, pač nekaj za premostitev. Sveta ne moreš spremeniti, spremeniš pa lahko sebe oz. svoj odziv na dogodke, ki ti niso všeč.Začni živeti življenje. Melanholija in samopomilovanje, te le drži v tem začaranem krogu nezadovoljstva. Pojdi ven, med ljudi, na sprehod…., delaj tisto, kar te veseli…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close