Pred dvema letoma sem imela sama 47 kg pri 173 cm, a s težo še vedno nisem bla zadovoljna. Zato sem htela še hujšat, htel so me dat v bolnico…no, potem pa so prišli problemi, s fantom sem se razšla, prišli so stresi v šoli, zaključevala sem 4.letnik gimnazije in tudi matura se je bližala. Vedno več sem jedla in sedaj sem mela še več kg kot preden sem začela hujšat…Zdej pa hočem spet bit taka ( z malo več kg in mišicami kot prej)
Zakaj vam pravim to “zgodbico”, ki je sicer resnična, pa za Vas tako nepomembna?
Ker vam hočem dat nasvet..Lahko ne vem kako hujšate, se stradate, izogibate hrani, držite diet ali pa odpovedujete vsemu razen zelenjavi. Naj vam nekaj povem..spoznala sem punco, ki je imela iste probleme kot jaz, sedaj pa že dve leti živi tako kvalitetno življenje, da si človek ne more predstavljati..odpovedala se je le sladkarijam.
Kar me je naučila je..moj problem ni v hrani sami, ampak v tem, da sem reševala probleme s hrano..ko mi je bilo dolgčas, sem bila osamljena ali pa le žalostna..sem jedla…sedaj se ogromno ukvarjam s športom, jem toliko, da nisem lačna,probleme pa rešujem sproti in to tako, da povem vse, kar me teži..
Čeprav me čaka še ogromno dela, sem storila že zelo veliko..vem pa, da bo ta izkušnja pomembno zaznamovala moje življenje in da sem bom vedno spominjala, koliko truda sem vložila in kakšne Kristusove muke sem trpela..je pa zagotovo vredno,ker bom po tej izkušnji veliko močnejša, lažje bom reševala probleme…vsekakor bom boljši človek..
Zato Vam svetujem..najprej poslušajte svoje srce, kaj si želi, pustite si čutiti, berite primerno literaturo, ki Vam bo dala zagona in se trudite, potite, delajte in končno ZAŽIVITE!! Za vedno, ne le za tiste tri mesece, ko boste dobljeno težo obdržali.
In še to!! DAJTE ČASU ČAS! KG ste nabirali 1,3,5,10 let..Sedaj v mesecu, ali dveh ali pa celo tednu, morda boste potrebovali celo leto, kg ne bodo kar sami odpadli.
Veliko sreče in potrpljenja, jaz sem z Vami…
Upam,da tudi zame držite pesti.:))
Lily
Lily napisala si zelo lepo, zelo odkrito in življensko. Zdi se mi, da bi vsi radi imeli samo lepo postavo, brez grama odvečne maščobe na telesu..A kaj pomaga vse to, če so ujetniki samega sebe in svojega telesa. Prvo pravilo, ki se za mene glasi je, da se je potrebno imeti rad in ne pozabiti, da nam MISLI OBLIKUJEJO TELO in DUŠO.
Z mojimi prijatelji se vabimo na tek, v hribe, na kolo..Ne posedamo po lokalih in ugotavljamo, kako najhitreje spraviti 5kg v enem tednu dol ! Ko prebiram take članke me kar zmrazi po telesu.
Pa še ena stvar je, ki sem se jo naučila v življenju; če želiš doseči določeni cilj v življenju, potem mu moraš dati PREDNOST pred vsemi ostalimi stvarmi..
Vsem vam želim veliko uspeha, za Tebe Lily pa seveda držim pesti..