Najdi forum

samo Friskies hrana

Naš perzijec poje zelo malo hrane. Edina hrana, ki jo mara je Friskies. Včasih je tudi Whiskas, toda le za silo. Ker bi mi radi, da bi bil naš mačkon malo bolj rejen (je naravnost suh), bi rada kakršenkoli nasvet kako ga pripraviti, da bi jedel še kaj drugega.
Naj povem še to, da ne mara nobenega surovega mesa (razen svinjskega srca), nobene salame, sira,…..skratka, ničesar ne mara!!!!

Prvo bi ti rada povedala, da hrane, ki jih lahko kopuješ v supermarketih in vseh ostalih živilskih trgovinah, niso kakovostne hrane. moja muca je ostala brez ene ledvice, ker se ji je zaradi industrijsko pridelane hrane (tudi jaz sem jo večinoma hranila z Wishkas in Friskis) zamašil sečevod, njena ledvica pa je zaradi nabiranja urina zrastla v veličino velike moške pesti. Sedaj kupujem hrano ali v veterinarskih postajah (hrana Hills) ali specializiranih trgovinah. Ja, na žalost v reklamnih oglasih za mačjo hrano npr. Whiskas ne povedo, da je ta hrana za naše mačke škodljiva.
Imam pa še enega muca. Tudi ta ne je nobene hrane iz konzerve. Nobenega surovega mesa, nič rib… Je solato, moje rože in neomejene količine briketov, ki jih kupim pri veterinarju. Dejstvo je, da moraš biti pri mucah vztrajna in ne takoj obupat, če ni nad neko hrano takoj navdušen. Jaz sem poskušala vsaj po teden dni z razno-razno hrano. Ampak on je še vedno vztrajal na briketih. Ker je muc zdrav, sicer res malo bolj suh, pač je brikete, s tem da mu še vedno ponudim kake ribe, kako pusto meso, če bi si gospod morda premislil. Predvsem pa se o prehrani tvojega muca pogovori z njegovim veterinarjem. Pa srečno obema.

Poskusi s kakšno hrano, ki je posebej za izbirčne mačke. Mislim, da je to hrana, ki vsebuje tuno ali lososa. Katera firma pa jo izdeluje pa ne vem točno. Povprašaj v na tržnici v BTC v trgovini Preis. lp

Strinjam se z Lino in Tanjo. Friskies in Whiskas hrana sta poleg ostalih cenenih hran, ki jih lahko kupiš v živilskih trgovinah nekaj najslabšega. Poskusi s kakšno profesionalno hrano, ki jo lahko kupiš pri veterinarjih ali specializiranih trgovina in Semenarnah. Tam boš našla izbrane in kvalitetne vrste hran, ki so prav tako okusne, kot Whiskas in Friskies.

Vsekakor ti tudi jaz priporočam, da se oglasiš v kakšni lekarni za male živali. Tudi moji dve mačji gospodični sta nekaj časa jedli samo Friskies hrano, kar naenkrat pa jima tudi ta ni bila več všeč. Da bi pojedli kakšen košček mesa? Lepo te prosim… Potem sem začela kupovati hrano Hills in muci sta čisto nori nanjo. Je za malenkost dražja od teh trgovinskih hran, vendar se splača. Moji dve gospodični sta prav prijetno “zrejeni” in veselje mi ju je gledat tako zadovoljni in .zdravi. VSEKAKOR ti priporočam, da poskusiš to hrano (Hills) in boš videla, kako zadovoljen bo tvoj muc. Lp, Danaja

Najlepša hvala za informacije.
Jaz se na naše veterinarje ne morem zanesti, ker niso niti približno usposobljeni za zdravljenje malih živali (imamo slabe izkušnje, ker nam je zaradi njihove malomarnosti poginila muca). Smo ga že vprašali za mnenje o prehrani in je odgovoril, da je vsa že pripravljena hrana dobra za mačke in da naj sami ugotovimo kaj mu najbolj ustreza….
Bom pa vsekakor ob prvi priložnosti odšla do njih in jih vprašala po hrani Hill. Upam, da bo to kaj bolj z veseljem jedel!
Lep pozdrav!

Naš maček je še posebej izbirčen. Sem mu že kupila konzervo s tuno in lososom. Sprva je bil videti kar zadovoljen, kasneje pa mu tudi ta ni več teknila. Pa bo še kdo rekel, da mačkam ni treba menjavati okusov! Ha, ha, ha….to sem slišala od veterinarja po televiziji! Pri našem mačkonu to pač ne velja!
Hvala za nasvet!

Hvala, bom poskusila. Čeprav naša semenarna nima za mačke nič drugega kor Whiskas in Friskies. Bom pogledala v Ljubljani.

No, to je pa res lepo slišati.
Koliko približno pa poje vaša mačka (ena) na dan (npr. konzervo)? Jaz bi enkrat rada videla našega mačkona, da bi pojedel vsaj za eno veliko žlico hrane iz konzerve na dan. Ne vem ali je samo naš tak, ali tudi drugi mački vedno ampak zares VEDNO nekaj pusti v posodici. Seveda poje tudi nekaj briketov, toda tudi teh bolj malo.
Upam, da ga bomo lahko malce poredili!

Draga Taia, kot sem že povedala, moji muci ne jesta nič drugega, kot brikete. Konzerve ne marajo. Vse živo sem jima že kupovala, med drugim tudi posebne mačje klobase, pa ni bilo odziva. Me pa to ne skrbi, saj je Hillsova hrana vrhunska in z njo moji muci dobita vse potrebne snovi za zdravo rast in razvoj, kar za “trgovinske” izdelke ne morem reči (s temi mislim na Whiskas, Friskies ipd.). No, na tvoje vprašanje žal ne morem odgovoriti, lahko pa povem, da imam eno muco težko 6 kg, eno pa 5 kg in vsaka od njiju poje okoli 80 do 90 gramov briketov na dan. Upam, da ti bo uspelo tudi tvojega ljubljenčka malo porediti. Vsekakor ti svetujem, da poskusi, boš videla, kako se bo tvoj muc na to hrano odzval. Če ne, pa obstajajo tudi druge vrste hrane, vsekakor pa jih kupuj v specializiranih trgovinah oziroma v lekarnah za male živali, kjer ti z veseljem tudi svetujejo. Lep pozdrav, Danaja

Jaz sem imela hude tezave s svojim perzijcem glede prehrane in bila ze 3x zarad tega pri veterinerju.Sedaj je brikete Royal canin persian.(400g-680 sit).Nobenih tezav vec nima,pa 10x vecji apetit kot prej,ker ta hrana je za muce veliko bolj jesca kot Friskies in njej podobne.Drugace imajo podobno hrano tudi firme-Hills in Nutro.Prodajajo jo specializirane trgovine za male zivali.Je malo drazja vendar prihranim celo bogastvo,ker mi ni treba biti non stop pri veterinarjih.Seveda mu dajem vmes tudi drugo meso-kuhano govedino,piscanca,kuhano ribo,odcasno pa tudi malce kuhane drobovine(jeterca,ledvicko).

Sicer ne vem od kod si. Ampak sedaj se odpirajo tudi privat veterinarske postaje. Sicer pa so veterinarji v centru Murgle zelo dobri. Vsaj jaz imam dobre izkušnje. Pozanimaj se pri njih. Mislim, da jih lahko tudi samo pokličeš. Pa trudi hrano dobiš pri njih. Se splača.In ne nasedaj, da je vsaka hrana dobra. Tudi če ti to zatrdi veterinar.

New Report

Close