samo avantura?
Sja to nima veze, kakšno obliko zveze si želita, pomembno je, da imata usklajene želje, da se ne razhajata v pričakovanjih – on si npr. želi zgolj seks, ona pa recimo skupno življenje. Če se on ne zjasni, kaj bi pravzaprav rad, jo pušča v globoki negotovosti, saj se ona vedno bolj čustveno navezuje na njega, zato jo je verjetno tudi posledično strah, da bo zelo čustveno prizadeta, če se to vleče še naprej, pa ji potem naenkrat reče, da je konec med njima.
jp1991,
Se strinjam z Nyx. Zakaj bi bila registrska tablica zmenka tista, ki odloča o resnosti čustev ki se morda pojavijo v nekem svežem odnosu?
Resnosti namenov to, da kemija med dvema steče že na prvem zmenku, po mojih izkušnjah nikakor ne zmanjša ali ogrozi. Ravno obratno, lahko jim da še dodatno težo. Ravno tako ne verjamem da čakanje do xtega zmenka deluje kot resnično uporaben filter za izločanje iskalcev izključno mesenega zadovoljstva. V obeh primerih je potrebno začutit sebe in drugega ter zaupat tem svojim občutkom.
Mogoče sem samo nepoboljšljiv v svojem iskanju dobrega v ljudeh, a zaenkrat se nameravam tega še kar držat.
Js imam podobno zgodbo ki se mi veče že tri leta. Pač pred tremi leti sem spoznala tipa, ki po ločitvi živi sam z otrokom. Ima zelo dobro in odgovorno službo, moja služba je precej manj odgovorna in manj cenjena, imam pa tudi jaz že otroka. Skratka…zdelo se je da sem mu takoj postala všeč, vendar me ni kontaktiral dokler nisem jaz prva dala znaka da naj me pokliče za kavo..in tako se je začelo….dopoldanska kava, potem kino, potem tretji zmenek in prvi sex pri njemu doma..sex je bil nor…videlo se je da se privlačiva…potem morje čez vikend…na morju spet strastno…in potem mrk. Naenkrat je začel poredko klicati, potem sem ga le enkrat kar prek telefona vprašala če je vse ok…in je odgovoril da vse ok, le da bi raje bil nekaj časa sam. Ko sem ga vprašala zakaj, iz kakšnega razloga, je kot razlog navedel da mu ne ustreza moja služba (zaposlena sem v kavarni). Ok…to sem sicer sprejea…čeprav mi je bilo zelo težko…ker sem bila že noro zaljubljena vanj. Mine par mesecev, brez da sva se videla in slišala, po parih mesecih se on spet oglasi prek sms sporočila, malo kramljama, jaz spet nasedem, grem z njim v kino, po kinu spet sex..pač se nisem mogla upret, po vsem tem pa spet isto naprej..onjem ne duha ne sluha….edino včasih sem ga bežno srečala in to je to. Ta zgodba se je potem ponovila še dvakrat. Potem pa kar na lepem začne hodit na kavo v kavarno kjer delam in to počne že eno leto, vedno pride z družbo kolegov, le za kratek čas in med tem kofetkanjem me ves čas opazuje, kot da nadzira vsak moj korak, vsak odziv, ko je on na kavi se počutim kot v izložbi, ampak dolgo ni nič napeljeval, ali karkoli rekel, pogovarjal se je le vsakdanje reči, ampak vedno o meni..kako živim, kaj se mi dogaja, kako moj otrok, če že imam kakšnega fanta in pri tem je dolgo ostalo. Aja…že eno leto pa ima dekle, ki pri njemu že živi, ampak ga še nikoli nisem videla z njo. Pred kratkim je pa začel teme kot so…zakaj še nimam nobenga, da bi mi lahko pomagal poiskat nekega vredu fanta kot si ga zaslužim in podobno…seveda na to nisem pristala, zraven pa me ves čas opazuje tako da imam občutek da si me zelo želi oz. kot bi bil zaljubljen vame. Vse skupaj me še vedno bega, včasih bi ga najraje kar objela in mu povedala kaj čutim ampak to še nikoli nisem naredila. Ko pa sem ga enkrat vprašala če je zajubljen v to gospodično ki trenutno z njo živi mi je odgovoril da ni, da pač rabi bit z nekom da mu razbremeni vsakdanje obveznosti. Kaj si naj mislim o vsem tem…ne vem več. ne morem se odločit ali ga naj popolnoma brišem iz življenja in dam na poplen ignor, ali naj mu izpovem čustva, kako zelo si ga želim, da si želim z njim ustvarit vezo in družino…ne vem…totalno sem zbegana. mogoče kakšen nasvet?
IGNORE nemudoma. Groza. kako manupulira s teboj. Samo fizično si mu privlačna v ostalih zadevah pa mu NE odgovarjaš. Osebno bi ga TAKOJ izbrisala iz svojega življenja…… mislim, za crknit, z eno živi k tebi se hodi pa naslajat in tiho uživa, ker še vedno nanj vedno trzaš. Koliko krat pa se misliš še ujet na en in isti TRNEK?!
NIKAR! Nobenih izpovedovanj takšni gnusobi, kot je on. Nima veze, kje delaš, vsak človek si zasluži spoštovanje, tudi snažilka. Za seks si mu bila dobra, za kaj več se te je sramoval. Ma, zaljubljenost gor al dol, tega ne prenašaj več.
In še nekaj: ko on pride z družbo v kavarno, mu ne nameni pozornosti NIKAKRŠNE. Naj ga potreže kdo drug, če te bo začel kaj spraševat, mu nikar ne odgovarjaj, ne poslušaj ga, temveč mu reci, da imaš delo in se obrni stran in magari daj kozarce še enkrat prat ali pa pojdi v skladišče. Zgleda ima on do tebe nek čuden pokroviteljski odnos, dojema te kot nesposobnico, ki se ne zna postavit zase, ki požre vsak drek, sploh pa njegov. Gotovo se zaveda, kaj počne, je pa to skrajno NESPOŠTLJIVO. Zapomni si. Vredna si ljubezeni in vredna si spoštljivega odnosa!
Kaj misliš, o čem se pogovarja z družbo, ko te gleda in ocenjuje? Ti Tone tako mi ga je vlekla prasica, da se mi je mešalo, fukat zna, če bi šla v kurbenhaus, bi več zaslužila kot tukaj (in potem se družba zasmeje), on pa izpade džek. Si se zgrozila? Tudi to je možna resnica. Ti si pa vse rožnato rišeš, ker želiš, da bi on podobno čutil kot ti.
Se ti resno zdi, da tak casanova ni sposoben jasno izrazit svojih želja in da skrivaj sanjari o tebi? Ne bodi naivna! Ta “ljubezen in privlačnost” se dogaja samo v tvoji glavi. In ti onemogoča, da bi šla naprej s svojim življenjem.
In še nekaj: glede na to, da si se mu tokrat odzvala na ISTO FORO, dam roko v ogenj, da ne bi dolgo oklevala, če bi te znova poklical za “kino”. Plača ti za seks, mislim pa da bi isto dosegel, če bi te direktno poklical za seks. A ni to skrajno ponižujoče? Bi rada imela takšnega fanta za partnerja?
Pamet v roke pa začni se odgovorneje obnašat. Do sebe predvsem.
In katera družinska lastnost pri njemu te je tako navdušila, da ga želiš za očeta svojih otrok?
Aja? Tudi snažilka? Tega pa res nisem vedla.
Vsako bitje si zasluži spoštovanje brez tudi. Tudi 🙂 taka gnusoba, kot je on, ki skrbi za otroka, ki od nje ni nikoli nič pričakoval ali zahteval, ki po možnosti niti ve ne, kaj ona od njega pričakuje, ker mu tega ni povedala.
To zdaj ne pomeni, da mu karkoli povej.
Vpiši se na en faks z deficitarnim poklicem (ja to še obstaja). Sicer ti vzame kako urico študija več. Dokaži sebi in za otroka, ne pa zaradi njega tega delat. Bo pretežko v takem primeru.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]mlbg
S tabo upravlja kot z ono igračko jo-jo, ki se odvrti nazaj, ker je pripeta na elastično vrv.
Za nič drugega mu ne služiš kot za seks, zraven tega pa te še ravrednoti, češ, da je on na poklicnem področju “mnogo višje”, ker je očitno aroganten samovšečnež, pa greš mimo tega, kot da ni nič!? Kot taka, si “dobra roba” le za izkoriščanje! To je edina vloga, ki ti jo je dodelil.
Oh, kakšna pozornost. Lepo igro se gre, ko čakaš na vsako drobtinico pozornosti, ki ti jo nameni… Lepo je sanjati in ignorirati realnost, ampak ko enkrat udari ven skozi zamotke iluzije, je bolečina potrojena,
A da te ljubi? Kje se pa to čuti, na vodi? Morda ti z dejanji to kaže, da te ima rad???? S tem, ko pride k tebi, ko mu paše in te povalja, a s tem, ko ti namigne, pa si že pri njemu v postelji, kjer se sprazni, a s tem, ker ima zraven tebe polno drugih ljubic, a s tem, da te pušča v popolni negotovosti, ko se ti ne javlja, te ne šljivi in med tem časom jaga druge, tebe pa odvrže kot kos zmučkanega papirja, ki mu kasneje lahko pride še prav za reciklažo? Tvojo dostopnost njemu, ko mu omogočaš priložnostni seks brez obveznosti je merilo ljubezni? Aleluja, kako nizko se ceniš, ko dopuščaš, da nekdo tako grdo ravna s tabo in se poigrava kot z naivno 14-letnico. Nekoga, ki ljubiš, ga razvrednotiš in poteptaš človeško dostojanstvo, da mu rečeš, da si ti nekaj več (po poklicu), da nisi primeren za “takšno partijo” da ti je morda lahko v čast, da si z narcisom!? Ni čudno, da je ločen, ampak očitno je bila njegova bivša žena precej bolj pametna kot ti, ker naivnost se drago plačo, skupaj z obresti za vsa leta, ko nočemo videti določenih stvari, ki so tako očitna, da bodejo v oči.
V tebe je zaljubljen ob vseh drugih ženskah, lepo te prosim! Ti si dobra zanj le v tem oziru, da si lutka v njegovih rokah, ki jo je mogoče manipulirati na vse možne načine, izkoriščanje do obisti. Ampak kako dolgo še, preden te ne bo čustveni izpil, izmučil, saj dobro veš, čeprav se slepiš, da s takšnim moškim ni prihodnosti? Taki moški ni v nikogar zaljubljen, le v sebe, ker sploh ni sposoben ljubiti!
Katenjka, kdaj se boš naučila, da so odgovori namenjeni avtorju, ne tvojim kompleksom?! Zajebi s tem sarkazmom in se ne vtikuj v vsak post!
Pisala sem za avtorico mblg, ki se nenehno opravičuje, da je samo natakarica, in da nima tako odgovorne službe kot on. In ko to poudari na več mestih, je čutiti, da ima sama s sabo probleme. In zato sem napisala, da si vsak poklic (poklic! ne osebnost!) zasluži spoštovanje.
Kaj pa je on zahteval od nje in kaj ne, ve pa samo ona. Jaz za razliko od tebe razpolagam z informacijami, ki jih je mblg napisala.
Vse ostalo sem pa že prej napisala in se ne bi ponavlala. Upam, mblg, da najdeš pamet in jo začneš uporabljat. Srečno!
Ah, verjetno se ne bom nikoli naučila, sploh ker nimam take učitelljice, kot si ti 🙂 🙂
Seveda, svoje komplekse zdravim, ker pač mi gre na živce, da se o nekom, ki ima vsaj tri lastnosti, ki jih ženska globoko ceni pri moškem, tako piše. In še ker je tvoj nasvet kr nekaj, itak ne bo nehala v tem trenutku mislit na njega, ljubezen se ne konča, če ji na silo spremeniš predznak.
In glede službe, ja čisto možno je, da ima on bolj odgovorno službo, če je ona natakarica, to je dejstvo, in si nima smisla zatikat oči in se oblačit v vato spoštovanja.
In če njega moti to, da je ona natakarica, ga pa fizično privlači, a ni tudi on na nek način razpet in ali si ne zasluži razumevanja?
Seveda pa je vprašanje, kakšna je zares situacija in ali ni ona malo olepševala njegovih lastnosti.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]Da ti odgovorim:). Že pred časom sem si rekla, da je vse skupaj le sex in občasno skupno žuranje in da je to to. Še vedno je nejasno kaj si želi on. Mislim da je zelo čustven človek, ki pa to skriva, jaz pa sem podobna, zato nikoli nimava kakšnih intimnih debat. Jaz tega nemorem načet in se odpret, če mi človek ne da nekega povoda, da si to želi in ga zanima on pa mislim, da je isti in čaka mene. Žal sem preveč nezaupljiva zaradi preteklosti, delno je tu kriva tudi vzgoja pri meni.
Sicer pa, v decembru sva se videvala, precej več kot ponavadi (po njegovi želji). Sploh okoli praznikov. Za silvestrovo je imel pri sebi otroka, kolega za družbo in želel, da pridem tudi jaz, tako da tisti večer smo preživeli skupaj.
V začetku januarja sva se še dobivala kot prej, potem pa skoraj nič več…2x na mesec.
Sem že sklepala, da mogoče pa se je naveličal in da ima drugo, nakar sem konec februarja želela načet to temo, me je ˝prehitel˝, rekel, da se obremenjuje s tem, da me nič ne pokliče, ker je bil zaseden, z razlogom, da pač nima časa in mu je zato še bolj obremenjujoče se ukvarjat z neko zvezo, za katero si želi, da bi bilo vse skupaj drugače, če bi imel več časa in da nima energije, da bi še gradil na odnosu, da se mu tak odnos ne zdi pošten do mene in da raje prekineva z vsem skupaj in ostaneva frenda.
Jaz pa sem oseba, ki razume, da vsak človek potrebuje določeno mero svobode in prostega časa, nisem bejba, ki bi kakorkoli tečnarila ali pritiskala na moškega in ga klicarila vsak dan, niti nisem zamerljiva.
Tako da klicala ga nisem več po tistem, v smislu, da bova pa kolega kot je rekel, smo se pa še kdaj srečali v lokalu in skupaj zažurali.
Sedaj pa si je on spet nekaj zaželel, veliko mi je pisal, me klical in pred dnevi povabil, da naj pridem tja, ko so s kolegi imeli delo, da pridem za družbo. Mi ni jasno zakaj je imel željo, da sem jaz tam, ko so oni delali. Mal smo poklepetal in sem odšla domov. Tako da zopet sva na tem, kar je bilo pred ˝pavzo˝.
Kaj dost se ne obremenjujem več, kakšen kruh pa bo iz te moke, bomo pa videli.
Pišeš samo o njem, kako on gleda, kako on čuti, kako on reagira, kaj on misli… bla bla bla
Pomembna si samo ti, zase si pomembna samo ti. Ti si tista, ki moraš vedet, kaj čutiš, kaj si želiš, česa nočeš, kaj bi sploh rada. Ni problem on, ampak ti.
Pa kaj, če te pokliče in ti pove, da bi bil rad s tabo, da bi te rad videl. Če bi si bila ti pomembna in bi bila odločena, da se ne gresta več neki na pol, pač odbiješ to njegovo vabilo. in to je to. Ne bodi deblo, ki ga reka premetava sem ter tja.
Odloči se, kaj bi rada, in temu sledi, ne glede na to, kaj on dela, govori, misli.
Pozdravljeni…Jaz imam pa eno vprašanje in sicer kako naj vem da fant resno misli?….Problem je v temu da sem ga vprašala kakšne namene ima resnično z mano, odgovoril je da bi rad bil z mano ter da me ljubi.Ampak jaz sem bila trenutno velikokrat izigrana tako da ne vem če mu naj verjamem…Problem je pa tudi v temu da nekateri pravijo da ima ženo in otroka,ko sem sama hotela razčistit z njim je reku da to ni res in da ljudje samo opravljajo ker so ljubusumni…resnično potrebujem en nasvet,ker ne vem več kaj naj naredim in če se še splača vztrajati…Se pa že vnaprej zahvaljujem za nasvete