Najdi forum

Pred enim mesecem sem spoznala tipa(skoraj 15 let starejši od mene) in po službi me je povabil k njemu domov na pijačo. Najprej sem se obotavljala, takoj sem si mislila da mu gre za sex, a sem potem vseeno odšla do njega. Izven mojih pričakovanj sva nekaj popila, pogledala film, malo poklepetala in ni niti namigoval na karkoli drugega, le ko sem odhajala je rekel da lahko tam prespim(je bila res pozna ura). Ob odhodu pa poljub na lice. Naslednjič ko sva se dobila pa situacija popolnoma drugačna. Kmalu je dal vedeti da si me želi, jaz sem že kar nekaj časa sama, zato sem v tem videla res samo nekaj neobveznega in tudi meni je pasalo in se je zgodilo. Ko sem ga prašala če pri meni išče samo sex ali tudi kaj drugega, pa je bil odgovor čisto dvoumen, kot da mogoče samo zaenkrat ne išče nič resnega, vendar direktno ni nič povedal, samo kar lahko razberem sama. Res ima ogromno dela, majhnega otroka(sta z bivšo že nekaj časa narazen) in komaj kaj prostega časa…. Naslednjič vabilo na morje, sva šla za en dan, popolnoma prijatelski odnos. Potem nekaj dni nazaj zvečer ponovno sex. Problem je v tem da sem se vanj zaljubila, čeprav sem se v odnos na začetku tudi sama spustila samo zaradi sexa. Kaj pa bi on rad v prihodnosti mi pa ni jasno. Premalo je znakov, da bi razumela njegove želje. Logično bi mi bilo če bi želel samo sex bi samo takrat poklical ko mu paše. Pa ni tako. Zakaj mi pošlje sporočilo sredi dneva samo zato da praša kaj delam in kako sem? Ga prašam če pridem zvečer pa odgovori da danes nima časa. Malo se dopisujeva, potem pa kar naenkrat ne odpiše več na kak sms. Kako naj vem če obstaja možnost za kaj več ali je vse to le avantura? Nočem siliti vanj s ponovnimi vprašanji ali mu kakorkoli težit, ampak si nemorem pomagat, prav pogrešam ga ko ga ne vidim nekaj dni. Vem da je potreben čas, da se pojavijo odgovori, ampak trenutno sem tako neučakana, kot sem bila pri 15 letih pri prvi zaljubljenosti. Nevzdržno vam povem:)
Upam, da lahko tukaj kakšen moški pove svoje mnenje, saj jaz res ne razumem kako delujejo moški možgani.

Odgovor je na dlani, samo za avanturo se mu gre. Igra se s tvojimi čustvi, medtem ko ti razmišljaš o njem dan za dnem, še na forum si morala po pomoč. Verjetno se še zaveda, kako hitro nasedeš vsaki njegovi besedi in si tako fila ego. Če si pametna ga boš dala na ignore, v drugm primeru si pa samo še ena igračka v njegovem življenju.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Takole na hitro bi rekel, da gre za sindrom kače in vrvi, torej nezaupanje iz slabih izkušenj. Zelo zanimivo je, da je po ločitvi ostal otrok njemu, kar je precej redko in kar lahko tudi marsikaj pove.

Samo na kratko, ker se mi ne ljubi pisati…

Pogovori se z njim. Povej mu kaj si ti misliš o vsem skupaj in ga vprašaj če hoče oziroma noče iti v vezo. Postavi ga pred dejstvo! Glede na to, da sta že imela parkrat spolne odnose ti tak pogovor ne bi smel predstavljati problemov.

Če noče ali “še neve kej bi rad” ga enostavno pusti in prekini stike (tako te bo sigurno bolj cenil, kot če te bo imel vedno na voljo – fantje namreč cenimo punce katere niso “lahke”).

Sicer pa se odloči po svoji vesti. Na koncu koncev si ti tista, katera bo nosila posledice svojih odločitev (pa naj bodo te dobre ali slabe).

Želim ti lep sončen dan še naprej!

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Ja za seks te ima, ne želi se vezat, premlada si, ampak tega ti povedal ne bo nikoli.

Nekdo, ki te takoj povabi na pijačko k njemu domov, ni čist gladek oz. po drugi strani je zelo nedvoumen, kaj želi. Nehaj se slepit, kaj misli, kako izpade, ampak poglej resnici v oči. Moški rabi seks, nekaj novega, da se počuti živega, malo neobvezujočega crkljanja, malo čustvene intime in STOP. Tukaj se konča. Poudarek je na neobvezujočem.

Ne razumem, kaj nekateri vidite na neodločnem, zmedenem, skrivnostnem človeku. Kaj je tako privlačnega tu? Jaz samo bežim od takih.

Ne gre za moške in ženske možgane, sploh ne. Zgodba, ki jo opisuješ je lahko identična, le da sta spola zamenjana.

Verjetno konkretnega odgovora ne boš dobila, ampak zgolj varijante, tudi moški možgani ti ne bodo mogli pomagati 😉

Jaz imam dve varijanti. Ali to, da se dobiva še s kom drugim in te ima za rezervno, ali pa da uporablja zapeljevalske fore v katerih se dela nedostopnega.

Lepo mu povej, da ne moreš v tej igri živeti. Ni treba težiti, samo bodi konkretna. Pa boš videla odgovor. Morda pa tudi on ni ziher kaj ti hočeš. Ne trdim, da ničesar nočeš, trdim samo, da mu to kažeš preveč posredno in lahko je tudi on v dvomih.

Sam sem imel recimo primer, ko sem povsem a priori imel predstavo, da me punca, ki me je pisala vidi zgolj kot debatorja, kot nekoga za se družit. Seveda mi tega ni konkretno povedala. Šele čez čas je konkretno rekla, da jo določena stvar na meni privlači.

Tega ti pa nihče ne more povedati, še šlogarica ne.
Zakaj razpredati tu, vprašaj ga. Mogoče še on ne ve, kaj sploh hoče.

No, ne si lajšat stvari z izgovori, da ne veš kako delujejo moški možgani. Kako pa potem delujejo ženski oziroma tvoji? Ali veš? Ali veš, kaj ti pri njemu iščeš oziroma kaj si ti sama želiš? Ali znaš to izraziti in pokazati na glas, da bo njemu jasno? Kaj bi pa ti rada v prihodnosti? Pomembno je, da veš, kaj ti želiš in delaš na tem. Ti pa si se očitno podredila njemu in samo njegovim željam in če bo ta odnos prerasel v kaj “resnega”, se ti slabo piše. Kar pa boš spoznala šele, ko te zaljubljenost mine. Nočeš mu “težit” z vprašanji, ki te zanimajo. Zakaj pa misliš, da mu težiš? Se bojiš, da ti bo povedal nekaj, kar ne želiš slišat? Se bojiš, da te bo zavrnil, ker ga sprašuješ stvari, ki te zanimajo? Ali si želiš takšnega moškega ob sebi, ki ne spoštuje tvojih želja?
Kaj na njemu ti je pa tako všeč, katera lastnost? Jo lahko opišeš z besedami? Je to morda iskrenost do tebe, upoštevanje tvojih želja? Na ta vprašanja si odgovori.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Po mojem ni pripravljen na kako resno zvezo, mu pa odgovarja seks. Vsaj trenutno. Do kdaj bo pa tako, pa ne more vedeti nihče, niti on sam.

Če v tem odnosu trpiš, mu to povej in bodi pripravljena na kakršnokoli njegovo reakcijo, tudi najbolj bolečo zate. Po mojem je brez veze, da se takole matraš še naprej.

Vsak, ki si želi resno zvezo bo to povedal ali pokazal. Tole izgleda bolj kot igra mačke z miško.

Se strinjam samo s tem, kar sta napisala Boom in &y.
Kako deluje on in njegovi možgani, ti najlažje pove sam. Jaz mu na tvojem mestu ne bi delala nekih na ultimatu temelječih scen. Saj ti ni ničesar obljubljal konec koncev in mislim, da lahko razumeš, da ti ne more. Lahko ga samo, po možnosti ne napadalno sprašuješ, kakšno je bilo njegovo življenje, kakšnega si predstavlja zdaj in planira za naprej. Kolikor sem razbrala, je odgovoren človek, ki ve kaj hoče, se mu je pa nekaj zgodilo, česar ni planiral…Imaš fajn razlog, da si se zaljubila, in tudi fajn razlog, da ti zna bit fejst hudo. No sicer pa to veš. Možno je vse. Mogoče bi se probala z njim čim več pogovarjat tudi o tem, kaj ti želiš, pa ne v smislu nekih ultimatov, pač na splošno. Naj te spozna tudi on, če te še ni. Naj se zaljubi tudi on, če se še ni. Potem zna bit vse drugače. Ni egoist, no to sklepam iz tega, kar pišeš. In ne vem, kje ostali vidijo, da mu je samo do seksa. Ne vem, koliko sta stara…15 let je lahko veliko. V vajinem primeru se to vidi tudi v tem, da si ti neučakana, on pa ne, lahko je pa to tudi različnost temperamentov (to verjetno lahko razbereš), njegovih izkušenj in skrbi za otroka. Saj ne more mu bit kr vsaka druga mama. Zelo dvomim, da gre tu za neko igranje s čustvi in nespoštovanje do tebe.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Saj ne trpim v tem odnosu. Niti nisem lahka punca, od zadnje razpadle zveze, ki je trajala tri leta, je minilo skoraj dve leti. Med tem časom nisem bila z nikomer drugim, pri njem pa me je nekaj privlačilo že takoj. tudi sama sem pričakovala le neobvezen sexs na vsake toliko, nisem pa mislila da se bo pri meni razvilo nekaj več. Mislim da je res da ni pripravljen na resno zvezo, vsaj trenutno ne, zaradi drugih problemov ki jih ima in res niso enostavni. Ni primeren čas da ga obremenjujem še z debato o resnejši zvezi. Načela sem, ko bo pa pripravljen karkoli o tem govort pa bo že sam načel temo, oziroma se bo začelo vse skupaj bolj razvijati, če se bo.
Če pustimo na strani ženske in moške možgane, če bi bilo npr. meni samo do sexa potem bi se obnašala popolnoma drugače kot on. Ko bi se mi zahotelo bi poklicala, malo akcije in potem domov. Ne bi ga vabila na morje kar tako ali debatirala z njim o svojem življenju, o res osebnih stvareh, kar počne on. Če pa bi iskala resno zvezo, bi osebi posvečala malo več pozornosti kot jo on men, oz. bi se obnašala bolj zainteresirano.
Tako da sem nekje tam tam kar se možnosti tiče.Če pretehtam vse ˝signale˝ sem res nekje na sredini. Ne želim zvenet obupano, vem da mi ne boste kar podali nekega odgovora, je nemogoče, Pisala sem na forum tako da malo z vami poklepetam kaj mislite, mi je zanimivo ko berem različna mnenja o določeni zadevi.

Meni se zdi po enemu mesecu poznanstva razmišljati o neki resni zvezi prezgodaj. Zaljubljenost je itak zelo varljiva zadeva. Do nje lahko pride takoj ali pa tudi ne tako kmalu.
On verjetno približno ve kaj bi rad, le da se to ne pokriva s tem, kar bi rada ti. Se pa vse lahko spremeni zato ne vem kam hitiš.

Za zvezo je prezgodaj, za seks pa ni? Lepo, lepo.. :))

Sicer pa ne zagovarjam da jo izkorišča. Kaj dela ve predvsem on. Se mi pa zdi da je brezveze izgubljati čas z nekom ki nima sploh nobenih resnih namenov (razen če ti je samo do seksa).

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Ponavadi rečemo, da štejejo dejanja, ne besede, ampak če nekdo reče, da ne išče nič resnega, mu je kar za verjet – bi ti nekomu, ki bi ti bil zelo všeč in bi se ti zdelo, da bi iz tega lahko kaj bilo, rekla, da zaenkrat ne iščeš nič resnega?
Iz sms pa ne delaj znanosti, tip je pač prijazen človek. To, če se dva dobivata samo za seks, še ne pomeni, da si ne smeta izkazovati pozornosti, biti prijazna drug z drugim, vprašati po počutju in poslati kakega sms.

Boom, iz česa sklepaš, da otrok živi pri njem?

Dobro, morda tudi ne. Sklepal sem po naćinu kako je napisala. Kljub temu pa je razbrati kot da gtr za precej konstantno zadevo (in ne samo za čas, ko naj bi bil pri njem), kar je še vedno precej pozitivno in ne spremeni mojega mnenja.

Pa naj štejejo dejanja.
Za tiste, ki berete temo ‘Kako si naj dobim punco’: Pač ni gledal Alexovih filmčkov, pa sklepa, da mu ni treba prodajat bučk, ker še ne ve, če bi to lahko bila resna zveza, ker ima obveznosti in se mora odločati še v imenu nekoga in to otroka. Tako jaz razumem situacijo, sploh, če sta en dan preživela na morju, no za seks ni treba celega dneva, ali pač?

Ne bit neučakana, ne ga silit ne s fizično pristonostjo ne ga na križ pribijat z nekimi pogovori in načrti. On mogoče razmišlja, če bi lahko bil s tabo, pa to moraš ti tudi. Sploh ker ne bi bila samo z njim.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ima te za prijateljico ‘with benefits’ … nekoga, ki ga poseksa, hkrati se pa pogovarja o svojih problemih in med tem, ko jih deli s tabo, jih naredi manjše. Tebi pa večje.

Veš kaj, težave take ali drugačne, čeravno ni bolan ali psihično nestabilen, se bo neglede na vse znal odločit tudi glede tega, ali želi kaj več kot samo seks prijateljstvo s tabo.

In glede na to, da te vse skupaj toliko mede, da sprašuješ po nasvetih, se odreši muk in negotovosti, pa ga postavi pred dejstvo.

V tvojem pisanju je čutiti, da ga nočeš izgubit. Vprašaj se pa tudi, ali ga zares imaš. Moških se ne manjka, sploh takih samo za seks; zato si raje ne delaj utvar in razčisti situacijo. V svoje dobro.

Pa vso srečo 🙂

Za zvezo je prezgodaj, za seks pa ni? Lepo, lepo.. :))[/quote]

Nekaj takega.
Za seks ni nikoli prezgodaj in nikoli prepozno, v kolikor gre za odrasli osebi in se oba strinjata.
Z resno zvezo sem imel v mislih načrte za skupno prihodnost. V enem mesecu človeka ne spoznaš niti slučajno. In mislim tudi, da se večina (vsaj izkušenih moških) kakršnih koli prezgodnjih “frontalnih napadov”s strani ženske kar malo ustraši.

New Report

Close