sami starejši
Lep pozdrav vsem!
Imam en problem (mogoče se nekaterim tudi ne bo zdelo ne vem kaj) in sicer: vedno spoznavam samo starejše moške. In to recimo take, ki so vsaj 10 let starejši. Sama sem stara 32 let, lahko bi rekli v dobri službi, z nekim solidnim statusom, razgledana .. skratka, normalna, neporočena ženska. S tem, da (še) nimam družine in stalnetga partnerja (pred tremi meseci sem prekinila zadnjo zvezo) se trenutno ne obremenjujem. Zadnji tip je bil 14 let starejši, trenutni osvajalec (tudi neporočen) ima okoli 50 let. Začelo se je na fakulteti, ko me je prvič osvajal starejši moški in to nadaljuje zadnjih 14 let. Zakaj? Zakaj se zame nikoli ni zanimal kakšen vrstnik – včasih imam občutek, da se me tipi moje starosti bojijo, nimajo z mano kaj početi… Ne me narobe razumeti, nič nimam proti starejšim, ampak tudi malo “mlajšega mesa” se ne bi otepala. Ima katera podobne izkušnje?
Imela sem sošolko, ki se ji je dogajalo podobno. Njeno ravnanje je v bistvu izhajalo iz njene podzavesti – rasla je gor s svojo mamo- z očetom sta bila ločena, živeli so 300 km daleč narazen in stik sta ohranjala le med počitnicami… Očeta je v bistvu idealizirala in iskala (nezavedajoč se) podobnega moškega.
Tudi sedaj živi s 15 let starejšim moškim in mislim, da je srečna. Vmes je imela depresije….- konec dober, vse dobro-
Meni se to ne zdi nič čudnega, dejstvo je, da so starejši moški ponavadi boljši možje v vseh pogledih (bolj zanesljivi, bolj pozorni, bolj razumevajoči, bolj izkušeni…, pa še fejst se morajo truditi, da obdržijo mlado ženo….).
Škoda da sem samo 6 let starejši od tebe (sicer jih zgledam več ;)))), no, in meni npr. ustrezajo bistveno mlajše ženske, recimo cca 10 do 13 let. Pa smo vsi srečni!
Zanimivo. Jaz pa sem v začetku dvajsetih let imela fazo, ko so me hoteli najstniki bolje spoznati. Seveda so bili vsi, prav vsi, nezreli, tako, da sem se jih mogla otepati. To je trajalo približno dve leti. Potem pa sem spremenila svoje mišljenje in sebe. Začela sem razmišljati drugače, ker sem se hotela spremeniti. Ugotovila sem namreč, da sem s svojim vedenjem odganjala starejše in privabljala mlajše. Saj ne mislim, da sem se obnašala otročje, sploh ne.
No, potem je bilo kmalu bolje. In je še zdaj.
Želim ti veliko sreče.
p.s. Sicer pa se jaz na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. Bolje starejši za 10 let, kot mlajši za 10 let.
Ceprav se tu oglasajo tudi uzaljeni starejsi moski… 😉 moram povedat, da tizy razumem. Tudi zame so se zanimali starejsi, pa ne bi sprejela razlage, da zato, ker sem zrela! 🙂 No, naposled sem ulovila leto mlajsega, kar trenutno zadostuje mojim potrebam, tako po zrelosti kot po vsem drugem. Da spoznas vrstnika, pa se moras pac zanimati za stvari, ki zanimajo njih in se gibati v teh krogih. Tako sem postopila tudi sama, ker pa so bili vrstniki veliko manj predrzni kot starejsi, ki so vcasih kar kamikazno pogumni (grejo pac na vse ali nic), sem se morala tudi malo nauciti, kako sploh kazejo naklonjenost vrstniki. Tako da ni izkljuceno, tizy, da te vrstniki ne osvajajo, samo “prebrati” ne znas…
Pa brez zamere! 🙂
Spoštovana Tizy !
Irena je lepo povedala, “govorica telesa” pove veliko več kot besede. Glede na
tvoja leta bi ti svetoval, da skušaš navezati stik s fantom tvojih let. Sam imam
podoben primer, na kratko: sem razvezan tip pri 40-ih in absolvent izrednega
študija. Na pogled sem mlajši in se otepam deklet, ki jim pri 30 -32 letih vozi
“zadnji” vlak s perona. Kakšna 40 letna me pa ne pogleda oz. me ne vzame
resno. (morda tudi sam delujem negativno, saj še nisem zrel za novo zvezo),
a to, kar sem ti želel reči, je da morda reagiramo na to, kar vidimo in o čemer
smo si sami izoblikovali miselni vzorec.
Iskreno ti privoščim fanta tvojih let, kajti skupaj bosta preživela še veliko lepih
let. Tipi mojih let (pa tudi sam nisem nič boljši) imamo namesto rekreacije v
levi roki pivo, v desni pa daljinec za TV aparat. Žal resnično, a iskreno.
Želim ti trezno in pravilno odločitev, Andi
Andi, Andi! Nisi še za v staro šaro, in ko boš malo prebolel zadnja dogajanja boš zopet na lovu… V resnici je res, da si sedaj v letih, ko se ti lahko glede raznolikosti spolnega življenja in športnega seksa zgodi zelo veliko, saj je v resnici zelo veliko samskih tridesetletnic, ki že čutijo malo tiktakanje tiste opevane ure, da ne govorim o tvojih vrstnicah, ki koristijo vse prilike, ki jih dobijo…
Ampak verjamem, da te to ne zanima, si pač resen dečko, vendar tudi sam veš da boš, če se boš tako odločil, relativno kvalitetno živel še 50 let in zato se že splača potruditi, da ustvariš boljše razmerje, kot si ga imel do sedaj. Če bo ta tvoja nova dama mlajša ali starejša pač ni pomembno, verjetno je še najbolj odvisno od tvojih želja glede otrok, kajti če si želiš še imeti otroke, potem pač moraš izbrati mlajšo, če jih nočeš več, potem večini mlajših ne boš ustrezal… itd..
No, tisto s pivom v roki in daljincem pa po mojem ni odvisno od let, ampak od človeka kot takega. Poznam “starce”, ki kar naprej jadrajo, pa hodijo na triatlone, pa tudi mladince, ki jim je najdaljši sprehod do bližnjega šanka….
Kar se pa Tizy tiče, so ji pač všeč starejši, s tem ni nič narobe, seveda pa je ena po meni pomembna kvaliteta v človeškem življenju fleksibilnost, in kdo ve, če se ne bo Tizy drug mesc sprehajala okrog s 25 letnim mladcem.
Najbrz imajo vsi skupaj prav, ko pravijo, da je pomembno obnasanje in miselnost. Za kaksne si se pa ti vecinoma zanimala? So ti mogoce sele zdaj postali vsec mlajsi?
Mogoce je malo odvisno tudi od okolja, kjer se gibljes. Ce so okrog tebe sami starejsi, imas je verjetnost, da se bo vate zagledal starejsi vecja, kot pa mlajsi (cist navaden verjetnostni racun ;))
Jaz imam ravno obraten problem. Zmeraj so mi bili vsec starejsi moski (npr. 10, 15 let starejsi), ceprav nikoli nisem “trpela” pomankanja pozornosti s strani vrstnikov. Ampak nekako mi vrstniki sploh niso bili tako privlacni kot starejsi moski. Veckrat se sprasujem, zakaj je tako. Ponavadi gre razlaga, da iscem oceta v partnerju. Mi zna kdo kaj vec povedat o tem?
lp
Pri partnerju je zelo pomemben tudi občutek varnosti, ki ti ga lahko starejši moški nudi v večji meri. Tisto o iskanju očeta v partnerju jaz ne bi preveč povdarjal, čeprav je to gotovo zanimiva tema za psihologe.
Jaz preprosto mislim, da se s starostjo partnerjev ni za obremenjevat in da so tovrstni predsodki odveč. Če ti je nekdo všeč, bodi z njim in se ne sprašuj koliko je starejši ali mlajši!
Bi pa rekel, da težko svoji mami predstaviš fanta, ki je njen vrstnik in da ima okolica tudi vedno kaj za povedati, vendar se moramo znati postaviti zase in ne smemo gledati na to kaj mislijo drugi.
Nisem brala kaj so napisali drugi, ampak iz svoje izkušnje ti lahko rečem, da praviloma opažam, da starejši moški zanimajo predvsem nas, ki smo odraščale brez očetov. Poznam kar nekaj takšnih primerov, tudi sama sem bila na tem.
Se mi pa zdi, da to pomeni tudi nekakšno čustveno nezrelost ali ranljivost, vsaj če sodim po sebi. Pri petindvajsetih sem očitno še potrebovala očeta, da sem se poročila s 17 let starejšim. Danes ga ne potrebujem več in čeprav se z možem dobro razumeva vem, da bi, če se mi zgodi, da ostanem sama, brez težav lahko živela sama, z moškim mojih let ali celo z nekaj mlajšim.
Pravis, da se zate zanimajo samo starejsi moski. Pa kaj potem?
Vazno je , za koga se zanimas ti. Zakaj dovolis, da si izbrana in nisi ti tista, ki izbira? Vedno sprozi zenska zanimanje moskega. Ce dajes signale napacnim moskim, potem se ne pritozuj. To pomeni, da nimas dovolj zavesti o lastni vrednosti, da pac sprejmes, kar se ti ponudi. Izbiraj, dekle, izbiraj ti! tizy je pisal/pisala:
>
> Lep pozdrav vsem!
>
> Imam en problem (mogoče se nekaterim tudi ne bo zdelo ne vem
> kaj) in sicer: vedno spoznavam samo starejše moške. In to
> recimo take, ki so vsaj 10 let starejši. Sama sem stara 32
> let, lahko bi rekli v dobri službi, z nekim solidnim
> statusom, razgledana .. skratka, normalna, neporočena ženska.
> S tem, da (še) nimam družine in stalnetga partnerja (pred
> tremi meseci sem prekinila zadnjo zvezo) se trenutno ne
> obremenjujem. Zadnji tip je bil 14 let starejši, trenutni
> osvajalec (tudi neporočen) ima okoli 50 let. Začelo se je na
> fakulteti, ko me je prvič osvajal starejši moški in to
> nadaljuje zadnjih 14 let. Zakaj? Zakaj se zame nikoli ni
> zanimal kakšen vrstnik – včasih imam občutek, da se me tipi
> moje starosti bojijo, nimajo z mano kaj početi… Ne me
> narobe razumeti, nič nimam proti starejšim, ampak tudi malo
> “mlajšega mesa” se ne bi otepala. Ima katera podobne izkušnje?