Sama in osamljena
Hejla!
Šele zdaj sem po dolgem času pogledala na MON, pa sem videla, da nekdo išče družbo. Stara sem 25 let, pa tudi rakica sem, tako kot ti:)
Moji prijatelji so se tudi že razselili domov, čeprav mi jih je nekaj še ostalo v LJ, poleg tega pa imam še fanta tu.
Drugače pa iščem družbo za na Šmarno goro ali podobne aktivnosti, pa tudi vedno je fajn spoznavati nove prijatelje.
Lahko mi pišeš na mail [email protected], pa se lahko kaj zmeniva!
Lepo bodi, papa
Me veseli, da sva intelektualno nekompatibilni. :)[/quote]
????? Repliciraš sama sebi?
Jaz ti bom še enkrat povedala, čeprav nočeš slišati.
Začni živeti v Ljubljani, ne samo delati.
In iz pijače po tečaju, se lahko razvije tudi kvalitetno preživljanje prostega časa. Nekje je pač treba začet. Morda se boš pa s kom ful zaštekala in boš našla točno to kar iščeš, morda pa tudi ne. Samo, če ne boš probala, ne boš vedela. Isto velja za vse zgoraj omenjene predloge, ki so ti sicer všeč, ampak ne pa spet tako zelo. Čeprav večina ne zahteva več kot enkrat na teden po eno uro. Če ne greš, če ne sprobaš, ne veš. Potem pa je situacija taka, kakršna pač je. In če ne boš spremenila svojega odnosa, se tudi tvoja situacija ne bo.
Vsi odnosi so daj-dam razmerje in prav v vse odnose je potrebno vlagati in se angažirati. Eni to delajo mimogrede, drugi malce težje, tretji pa čakajo, da jim bodo prijatelji padli z neba, ti zadnji so ponavadi brez.
Sami in osamljeni so po mojem tisti, ki ne znajo živeti sami s seboj in me prav zanima kako bodo šele z drugimi.
In če si sama in osamljena si zaradi sebe in tega ker ne veš kaj bi rada v življenju počela, kaj bi rada doživela in verjetno malo tudi zato ker si prelena (se ti kaj dosti ne ljubi počet) in preskopa (povabiti koga na pijačo,v kino, na kosilo,…)
..
……, se ravno v vsem ne strinjam s teboj.
Ne moreš ravno reči, da je BBB lena, saj je doštudirala, zdaj dela v mestu. Vsak hiti k svojim in če v mestu ravno nimaš družbe, je pravi dolgčas. Lepo je imeti nekoga, na katerega se lahko obrneš, da izmenjaš občutke, misli, doživetja.
BBB že ve, kaj hoče, tukaj si bo našla družbo in se bo imela še prav fino. Pa tako ji tudi želimo.
Saj vsakič sploh ne bo utegnila iti sem ali tja, ampak pomembno je, da bo navezala stike in da bo imela občutek pripadnosti.
Sem skor umrla od smeha, ko sem prebrala tvoj zapis.
A ti se družiš sam s tistimi, ki te zastonj vabijo v kino, na koncerte, na pijačo, na kosilo, če si moreš sama plačat pa ne greš, al kako? Pijavk, ki se švercajo na tuj račun nisem nikol prenesla. Če si ne moreš sama plačat kina, potem pač ne boš šla, ne vidim pa razloga, da bi ti jaz plačevala karto.
Glede tega kolk se mi ljubi, pa ne bi zgubljala besed, ker se mi s tabo res ne da razpravljat. In ja, točno vem kaj bi rada počela, ker to že počnem.
@BBB, spoštovana gospa! Gremo po vrsti:
Da najprej povzamem: veš, da bi nekaj rada, ne veš kaj, toda to hočeš takoj! In to tudi zapišeš. Potem se pa čudiš odzivu. To res sodi bolj v kakšno Anteno ali Bravo ali kaj že berejo nedorasli pobertetniki (Ognjišče odpade, če sem prav razumel..) . Če se bojiš soočenja, pač ne piši.
Ampak, ker si končno napisala, kaj hočeš s tem pisanjem, namreč dobiti prijatelje/ce, vseeno dodajam: za iskanje prijateljev ali karkoli že (vsaj upam, da res iščem njih, ne kakšnih sponzorjev ali donatorjev, hehe) , obstojajo drugi forumi, ne pa tale.
Torej, zmigaj svojo visokoizobraženo intelektualno “ozadje” in spokaj tja, pa se ti ne bo treba jeziti nad odzivi
Glede izobrazbe pa: ob takem razmišljanju boš v življenju še večkrat in močno razočarana. Za začetek poizkusi razlikovati med izobrazbo, znanjem in socialno kompetenco.
Pa da ti še pomagam: verjamem, da imaš izobrazbo, dosti manj, da imaš znanje, socialnih kompetenc pa nimaš čisto nič.
In, draga dama, spoštovana gospa, to je tvoj osnovni problem. Dokler ga ne rešiš, bodo taki forumi tvoja edina tolažba.
P.s.Aja, tudi jaz sem občasno na Šmarni – bom drugič bolj pozoren, mogoče bom prepoznal najbolj zagrenjeno in serasto bitje tam gori..
Glede na tvoja pisanja sem dobila občutek da si nek šaman. Brez formalne izobrazbe, ki se tolaži s tem, da ima dovolj neformalnega znanja in socialnih kompetenc, ki jih lahko vsiljuje tudi drugim ter piše o tem kaj jim manjka in kaj bi mogli storit. Najprej pometi pred svojim pragom.
Iz strahu, da te slučajno ne srečam, enako velja za Aleksandro, od danes naprej ne bom več hodla na Šmarno.
Borg in Aleksandra, dajta se sprijaznit s tem kar sta, pa svojih lastnih frustracij ne usmerjajta v druge.
@Aleksandra: jaz grem še kam drgam kot na Šmarno, tebi je pa to najbrž dogodek leta.
@Borg: pesnitve ti ne grejo najbolje od rok, drži se kakšnega drugega foha.
joj, sem se pa ravno vem spomnil – bi bilo vseen fajn, če prideš na Šmarno -tam imajo vzletišče za zmaje in lahko takoj preverimo, do kod letiš, hehe!
Glede pesnitve ti je pa najbrž ušel lapsus, kajne? Seveda tega nisem napisal jaz, vendar vrhunska intelektualka, kot ti, zagotovo ve, kdo je, kajne?
Zakaj pa frustracije? Nauči se komuniciranja, pisnega in ustnega, pa bo. Če bi takoj na začetku točno povedala kaj hočeš, se jaz niti slučajno sploh ne bi javil – do takih zmajev res nimam posebne afinitete
Zdaj pa resno: povej, kakšnega iščeš (mere, lasje, oči..teža, avto-tip in KM, hiša, vikendi kje in kakšni,pa šola seveda itd..) .
Absolutno pa ne pozabi povedati, kaj ponujaš, da ne bo spet zmede.
saj veš, kaj mora znati ženska, da dobi in zdrži moškega , kajne? Ja, seveda tudi vice versa, ampak to bo druga tema..
Ali pa s tudi tega še nisi naučila?
Upam, da znaš vsaj govejo juho in žgance skuhat pa potico spečt, če že nočeš jopic plest in na Šmarno tečt, tko kot bi za svojga dragega naredila ena druga slavna Štajerka, hehe
Oh ja,težka je tale šamanska..
@Borg: zastonj se ponujaš. 🙂 Z zadnjim postom si pokazal še svojo veliko primitivnost in svoj odnos do žensk. Škoda, ker si imel slab vzor v družini, ampak znašaj se nad svojo materjo ne nad mano, ker je ona vzrok za tvoje “težave”.
@Aleksandra, če bi se naučila brat kar je bilo zapisano, ne bi klatila neumnosti. Sem ti napisala, da je bilo zadnjih 5 let (torej študentskih) izjemno lepih. In marsikje smo bili in marsikaj smo počeli.Se klatili po svetu in uživali mladost. Ampak ti, ki ne prideš dalj od Šmarne, itak ne boš razumela. Škoda.
Sem z zanimanjem prebrala vse poste, čepra ponavadi tega ne počnem.
Zakaj, ker sem na podobnem kot BBB. Samo, da v drugem kraju. In se seveda čudim nekaterim zgornjim izjavam. Danes je stanje pač tako, da greš tja, kjer dobiš službo. In zato se mi zdi povsem nesmiselno obsojat nekoga, ki je v LJ zaradi službe. Jaz bi tudi bila raje doma pa tam ni bilo službe in sem šla drugam in se počutim podobno kot BBB.
Še to: zakaj nekateri tako obsojate BBB, da se ima za ne vem kako izobraženo? Saj je samo navedla dejstvo, da je diplomirala.
In jaz sem prepričana, da nas je takih kot je ona precej. In zna biti precej neprijetno, če okolica sprejema samo ženske, ki imajo pri 25 ali nekaj več letih moža, otroke, kuhajo itd. Pač ni več tako.
Če nekomu ne leži petje in cerkev mu pač ne leži. In nekateri pač nismo taki, da bi na pijačkah spoznavali prijatelje. Če greš recimo plavat, se tudi vsak zase drži.
Mene v bistvu predvsem zanima kje se skrivajo taki kot je BBB. Za LJ me ne zanima. Zanima me tako na sploh. Kako najti tako družbo? Pa kultura me ne zanima, zanima me šport.
BBB- sem šele sedaj videla, da si mi odgovorila,
praviš, da ti ni, da bi šla samo na pijačko. na pijački ugotoviš s kom imaš iste p0oglede na svet in si lažje najdeš druženje za naprej.
ali misliš, da ti bo katera med predavanji rekla, pridi grevi jutri na Rožnik.
Med pogovorom ob pijački pa bi lahko prišlo do tega.