Najdi forum

Sama doma za tri dni

Sem pišem prvič, zato vas prosim za odgovor.
Prvič pri 36 ih bom za par dni sama doma.No do tu je vse ok.Ampak imam neke strahove,da me bodo napadli (vlomili v stanovanje).Čez dan še gre,strah pa me je najbolj ponoči.Nasplošno ne maram teme.
Torej nimam občutka varnosti, občutek imam kot,da je nekdo vedno prosoten (neznanec).Čeprav ne živim v taki okolic,kjer bi bili vlomi ali napdalci.Sosedje se ne spomnijo ,da bi tukaj,kjer živim bil kdaj koli kak vlom,nasilje….
So pa lani vlomili v hišo mojih staršev in mislim,da je to en mali vzrok za moj strah.Starši živijo v drugem kraju, ampak bojim se,da tist vlomilec ve zame.
Rada bi takrat,ko bom sama imela nekoga ob sebi…ampak nimam koga…niti ne vem koga naj si nabavim.
Malo čudno pisanje pri teh letih,ampak tako pač je.

Vsekakor prosim za vas kaj na storim….prosim za nasvete….
Hvala !
lp

Lep pozdrav

Nič čudnega, da te je strah, saj že to dejstvo, da si pri teh letih prvič sama, kaže na to, da so že tvoji starši živeli v velikih strahovih.

Na nek način si kot otrok…Tudi otroka je strah, če je sam. Še posebej ponoči, vendar se vsak otrok, če ga seveda starši to naučijo, sčasoma navadi in spozna, da je varno tudi biti sam.
Ti sama te možnosti nisi imela, da bi se tega naučila, saj nimaš izkušenj. Zato seveda čutiš strah, saj je to zate nekaj novega.

Ni druge možnosti, kot to, da tega otroka v sebi naučiš, da je fajn biti tudi sam. Če si sama, lahko počneš marsikaj, česar ob drugih ne bi…Si lahko bolj svobodna, če se ne ubadaš z mislimi na vlom…Seveda…..Zato uživaj in spoznaj, da se ni česa bati.

Robi.

Pozdravljena Selma!

Strah je velikokrat ovira, ki nam onemogoča sproščeno življenje. Pogosto nas strahovi celo paralizirajo v situacijah ko si tega ne želimo. Ko pa se strah pojavlja zaradi nečesa kar se lahko zgodi v prihodnosti govorimo o anksioznosti.
Anksioznost se kaže v obliki tesnobe, zaskrbljenosti, napetosti, razdražljivosti, ali celo po napadih panike. Seveda ni nič narobe če smo kdaj zaskrbljeni ali anksiozni, vendar ko nas določeni strah, v vašem primeru strah pred vlomilcem začne ovirati pri našem osebnem napredku je potrebno nekaj ukreniti.
Priporočam vam, da se obrnete na društvo DAM – za pomoč osebam z anksioznimi motnjami, kjer vam bodo znali pomagati, da boste lažje prestali dneve ko boste sami.

lep pozdrav

New Report

Close