Najdi forum

Zanima me koliko casa je lahko muca doma sama?Zivim sama z njo in sem vsak dan v sluzbi 7 ur,tudi ob sobotah in vcasih tudi v nedeljo,in to razlicno nekaj dni dopoldan,nekaj pa popoldan.Ali je lahko kdaj sama tudi od jutra do vecera?Drugace se veliko igram z njo,vendar sedaj bi rada sla za cel dan na seminar pa ne vem kako.Ce sem odsotna vec dni jo odpeljem domov starsem(104 km),drugace pa nimam nobenega zanesljivega cloveka da bi jo prisel med mojo odsotnostjo pogledat.wc ima vedno sciscen,hrano in vodo vedno na razpolago.Imam jo sele 6 mesecev zato nimam teh izkusenj,dobro bi bilo ce bi imela dve a ne morem,ker sem podnajemnik in se s to so se komaj strinjali.Muca je grozno navezana name,ko sem doma mi skoz sledi in gleda kaj delam,bodisi ko kuham ali berem.Kaj mislite vi?

Vse je odvisno od muce in na to kako jo navadimo na različne situacije. Glede na to, da si čez teden in tudi za vikende odsotna za kar veliko časa in po vrh vsega ob različnih urah, menim, da muca ne bo doživela kakšnega pretresa, če bo cel dan sama. Moj mucek se je dokaj lepo navadil na moj tempo, saj sem tudi jaz veliko zdoma, ampak ne izgleda, da bi ga to kaj mučilo. Psa (labradorca) vzamem
povsod s sabo, imam ga tudi v pisarni (ravnokar je prišel od jutranjega pozdravljana sodelavcev :-)). Za njega bi bilo veliko veliko težje, če bi bil toliko sam. Muca pa je veliko bolj samostojna in se lažje znajde. Pomembno je predvsem to, da ima v naši odsotnosti dovolj vode (jaz mu po celi hiši raznosim vsaj štiri posode) in hrane, da umaknemo kakšne nevarne predmete in da ima na voljo zanimive igračke s katerimi se zamoti. Sicer pa vem, da v moji odsotnosti večinoma spi (btw: mačka med vsemi sesalci največ spi). Brez slabe vesti sem samega pustila tudi čez vikend in ni bilo kakšnih problemov. Če pa smo odsotni za več časa, naročimo kakšnemu prijatelju, da pride mucka pogledat, zamenjat vodo… Vse se da, samo postopoma, da se bo muca navadila!

Lep pozdrav!

Živjo
TT ali si ga pustila naprimer od sobote zjutraj do nedelje zvečer?
Koliko hrane mu pustiš? Brikete ali konzervo?
Oprosti za toliko vprašanj , jaz namreč premišljujem ali bi to sploh šlo?
Pustila sem ga že od jutra do večera in ni bilo nobenih problemov, samo zvečer je bil pa tak crkljivc.
ps, veliko ste mi dali mislit, ko sem brala glede wiskas hrane,in resno študiram, da kupim Hill’s.(cena)
Lep pozdrav !

Hoj!

Ja, parkrat sem ga pustila od sobote zjutraj do nedelje zvečer, enkrat celo od petka zvečer do nedelje zvečer. Sicer se to ne dogaja ravno pogosto ( v povprečju enkrat na dva meseca), ker sem večkrat odsotna po več dni in takrat mucek dobi vsak dan enourni obisk kolega, ki ga nahrani in se z njim poigra. Čez vikend mu navadno pustim tri posodice s hrano, ki zadostujejo za tri dni. Torej mu dam za tretjino več hrane kot ponavadi, ker se bojim, da bo prvi dan vse pohrustal in da bo potem lačen. Seveda mora biti to briketirana hrana, da se ne pokvari.
No, res se ti ni treba preveč sekirati. Če muc ni destruktiven po značaju (ne razmetava stanovanja in uničuje opreme), potem ga res lahko brez strahu pustiš čez viked samega. Moj muc je tudi straaašno crkljiv in prijazen, če sem cel dan zdoma. Kaj šele, če me par dni ni… 🙂 Aja, še to! Ne vem, če sem kje omenila, ampak mucu včasih pustim prižgano televizijo, ker sem že večkrat opazila, da zelo pozorno gleda v ekran (posebno ko je na sporedu kakšen dokumentarec o živalih).
Ja, hrano, ki jo lahko kupiš v navadni prodajalni ti resnično odsvetujem, ker to dolgoročno skoraj zagotovo pomeni zdravstvene težave. Tako kot si sama ugotovila, bo Hill’s prava izbira, vendar ti svetujem, da jo občasno zamenjaš še z ostalimi kvalitetnimi hranami, če muca le ni preveč izbirčena. Mene je zelo prepričal tudi Nutro, ki je brez umetnih konzervansov in aditivov. Muc to hrano naravnost obožuje…
Točnih cen na žalost ne vem, ker nisem preveč pozorna. Vem samo to, da se cene gibljejo okoli 2.500 sit za 2 kg hrane, tako te kvalitetnejše znamke niso pretirano dražje od cenenih. Najboljše da se zapelješ do vrtnega centra Kalia, kjer imajo precej široko ponudbo in ugodne cene.

Lep pozdrav in sporoči kaj si se odločila!

Sorry, napaka! Falila sem okence! Tina naj bi bil naslov teme (da bi vedela, da je zate)

🙂

Hvala za odgovore.
Glede hrane bom sigurno poskusila Hill’s ,in tudi vikend si bomo privoščili. Ponavadi če kam gremo za vikend ga vozim k stari mami, vendar v vožnji nič ne uživa.
Ker sem včasih kar doma čez dan (malo študiram,malo delam na domu), je naš Lump kar zunaj na vrtu in za enkrat ni še nikamor zbrisal (sosedi imajo mjhnega kužata in se naš Lump ne upa potepat čez njuhov vrt).Ponoči je pa not in spi kot ubit, saj čez dan nima časa spat- muhe, ptički,martinčki,,
Naš Lump je navaden muc čisto bel, ko pride z vrta pa ni več bel.
Kakšnega muca imaš pa ti?

še enkrat hvala in lep pozdrav!

Ne vem,a hudo mi ga je pustiti ravno zarad tega,ker je tako navezan name,povsod mi sledi.Drugace,ko je sam doma ne primakne niti ene stvari,razen malce pomalica in mogoce gre celo na wc.Mam obcutek da bi mu bilo prevec dolgcas cel dan,ceprav mi drugega ne bo preostalo.Ko pridem domov po 7h urat tako pritece kot nor samo,da zaslisi kljuc,potem ga moram za najman 5 minut vzet v narocje in ga bozat.S kremplji se mi prime za vrat,ce ga hocem dat dol in se preoblect.Ko se pa navelica pa sam odskoc in ko odhajam obvezno gre zraven do vrat in se vleze,pol mu pa vrzem kaksen priboljsek,da stece za njim in grem,prav hudo mi je ko ga pustim samega posebej ce sem dopoldan odsotna.Ce sem popoldne v sluzbi,ga pa tko “zmatram2 z igro,da pol res cel popoldne spi.

Haha…moj muc je isti kot tvoj! Tudi naš mačur je strašno navezan name in mi sledi povsod, ko sem doma. Prav tako včasih rine za mano ven, ko moram zjutraj v službo. Se mu pa zvečer oddolžim z izdatnim crkljanjem in igranjem. Večkrat ga peljem tudi ven, ampak ponavadi kar sam sili nazaj domov ali teče proti avtu, če gremo kam v naravo.
Lep pozdrav!

Tvojemu Lumpu se pa prav lepo godi… Jaz imam siamca, ki je prav tipičen predstavnik svoje pasme: rad se “dere”, je zelo zelo ljubosumen in z bolj pasjim kot mačjm karakterjem. Drugače je pa res krasen muc in ga ne zamenjam za nič na svetu! Bo kar držalo kar pravijo…. Če imaš enkrat siamca, ga boš imel celo življenje. Ko je bil še majhen, je bil zelo kontrastno “obarvan” (temne tačke, ušesa, rep in gobček ter belo telo). Sedaj pa je nekoliko potemnel, le oči ima še vedno živo modre. Je pa najbolj vešč muholovec kar sem jih kdaj videla. Prav nobena muha mu ne uide. Celo tako spreten je, da jo ulovi med letom. Mi se mu pa smejemo ko gledamo te vratolomne skoke… 🙂

Ciao!

Jaz včasih vprežem kakšne prijatelje. Ponudim jim, da so pri meni dan ali dva (na srečo imam zelo veliko Tv, kar jih pritegne), če nas ni doma, in pazijo muco in se igrajo z njo. Za daljši čas pa je treba malo več vožnje in jo “oddati” staršem ali tudi kakšnim prijateljem. Dogovori se s kom, da ti pride pazit muco, saj marsikdo rad spremeni okolje. Upam, da ti bodo stanodajalci to dovolili. Sicer pa je lahko sama, saj se z njo potem veliko ukvarjaš in vidi se, da je navezana nate. Res pa imajo tudi zelo rade kakšno mačjo družbo, vendar bi morala potem biti pripravljena na kakšne dodatne norčije… tudi jaz bom vedno bolj odsotna in muca bo več sama, zato ji bomo nabavili še kakšno krempljasto prijateljico.

New Report

Close