Najdi forum

Mene pa zanima, če je kje na tem forumu kakšna sorodna duša, ki se navdušuje nad hrti.
Ima kdo mogoče salukija?
Kje ste ga dobili? Za kakšno ceno?
Je kje kdo, ki se je odpravil v tujino (predvsem v Anglijo) po hrtka in ga posvojil?

Lp,

A

A to je tisto k po zemlji rije pa zelenjavo pozira. Moj snezko jih ima na jedilniku vsaki dan za cez zimo mu jih pa zamrznem v skrinji da ostanejo svezi.

Tu jih je kar nekaj: http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=pasme&action=display&num=1051785016&start=7

Tudi meni so hrti blazno vsec, ne toliko vizualno, kot karakterno.

Jaz hrte obožujem! Njihovo lepoto, eleganco, ponos! ;-)) Res je, imajo čudovit, edinstven karakter. Zakon so! Najraje imam afghane pa azawakhe in salukije.

lp

V Sloveniji salukije vzreja Tina Kos – mislim, da planira eno leglo v bližnji prihodnosti. Povprašaj v klubu za hrte.
Mislim, da v Sloveniji ni “posvojenih” hrtov (še “kupljenih” je bolj malo). Posvojeni odrasli hrti znajo biti pa zelo težavni – sploh če so doživeli veliko slabega. Veliko težje se navadijo na novo okolje kot drugi psi, poleg tega imajo pa odličen spomin (še posebej za slabe stvari). Hrt mora biti zelo dobro socializiran, da je življenje z njim prijetno, zato je najbolje kupiti mladička stabilnih staršev in pri dobremu vzreditelju.
Sicer so pa hrti zakon!

Ja Hrtek, vem, da znajo biti posvojeni kužki zelo težavni in je z njim mnogo več dela kot z mladičkom.
Sicer si po eni strani zelo želim imeti mladička, ker so fajn za crkljat.
Ampak po drugi strani pa bi bila zelo srečna, če bi lahko v življenje enega hrtka, ki je dal skozi že mnogo hudega, prinesla še kanček sreče.

Danes greva z možem v zavetišče Gmajnica pogledat enega 2-letnega whippetka, ki ga je gospodar pustil v zavetišču.

Je pa res, da je htrkov v Sloveniji žal zelo malo. Ampak so pa vsi po vrsti taki cukrčki, da ne morem, da se mi ne bi na obraz prikradel nasmeh, ko kakšnega vidim.

Kako pa se včlanim v klub za hrte?
A imam s tem potem kakšne obveznosti?
A moram bit obvezno lastnica hrtka?

Kako pa se včlanim v klub za hrte?
A imam s tem potem kakšne obveznosti?
A moram bit obvezno lastnica hrtka?

Vse informacije v zvezi s klubom in včlanitvijo dobite pri tajnici kluba Andreji Novak ( [email protected] ). Ni nujno, da ste lastnica hrta in tudi s članstvom nimate nobenih obveznosti (razen plačila članarine).

Ja, sem slišala za whippeta na Gmajnicah – le obiščite zavetišče! Pomagali boste ubogi duši in še sebi polepšali življenje!
Poročajte!

Alja1110 napisal:

> Danes greva z možem v zavetišče Gmajnica pogledat enega
> 2-letnega whippetka, ki ga je gospodar pustil v zavetišču.

In Alja – kako sta se odločila v zavetišču? Sta posvojila whipeta??

Danes ga greva iskat, če ga prej ne bodo oddali. Po službi gre mož tja in ga bo pripeljal domov.
Bom danes popoldan ali pa jutri popoldan sporočila, če sva ga dobila.

New Report

Close