Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma sakroileitis 2

sakroileitis 2

pozdravljeni,
Mene pa zanima kakšna zdravila se uporabljajo za zdravljenje sakroileitisa in kako bolezen napreduje, in kako je z nosečnostjo?
za vsako informacijo vam bom hvaležna.

Meni pomaga naklofen, ampak se ga izogibam kolikor je mogoče. Kako je v nosečnosti ne vem, ker meni se je to začelo dogajat po dveh nosečnostih. Pri meni v osmih letih ni bistveno slabše, če odmislim bolečine, ki so prisotne kar pogosto. Jaz imam bolečine v levi ritnici in me boli najbolj, ko hodim. Pri mirovanju me ne boli. Kako pa je pri tebi? Želim ti čim manj bolečin.

Zdravljenje sakroiliitisa temelji na protivnetnih zdravilih in sicer v prvi vrsti na nesteroidnih antirevmatikih npr. Naklofen, ki jih je treba jemati vsak dan, da ne pride do nastanka trajne okvare sklepov. Potrebno je tudi opredeliti, ali ni morda sakroiliitis v sklopu druge revmatske bolezni. Ponavadi se med nosečnostjo vnetje sklepa izboljša, do ponovnega poslabšanja lahko pride po porodu. Naklofen in podobna zdravila lahko jemljete v nosečnosti le do 24. tedna.

vijolica 2

Najprej bi se vsem, ki ste se potrudili in mi odpisali, lepo zahvalila. Sem zelo vesela.
Že več let nazaj sem imela težave ampak le občasno, le ko sem napr. brisala tla, pa so bolečine minile same od sebe. V nosečnosti pa me je proti koncu tako bolelo da sem komaj hodila, pa so mi vsi govorili, da je to posledica nosečnosti, ker pa po petih mesecih po porodu ni bilo boljše sem šla k zdravniku, ki je ugotovil da naj bi šlo za vnetje, je pa trenutno problem ker dojim in ne smem jemati nobenih zdravil razen lekadola, sam to pa tako veš kk pomaga :)) bolj slabo. Drugače pa me boli na desni strani ritnice in ko nogo obremenjujem me začne bolet cela noga, tudi ko mirujem me boli nekaj časa nato pa neha, zaenkrat je še za zdržat, bomo vidli kk bo v prihodnje.:)) Tudi jaz tebi želim čim manj bolečin. Pozdravček

New Report

Close