Najdi forum

Imam sodelavca, ki zelo rad “v drek namaka” druge – torej verjetno tudi mene. Najbolj na živce mi gre, ko ga recimo prosim za kakšno pomoč, delava oba na računalniku, pa mi ponavadi sploh noče odgovoriti, če pa mi že, pa ponavadi zraven doda kakšen komentar, da ne vem več ali ga naj sploh še kaj sprašujem ali ne. Ponavadi se še kar nekako znajdem, da rešim zadevo. Vendar sem pa slabe volje in jezna na sodelavca, ker mi nekako zapira informacije, meni pa daje razna tajniška dela in me na nek prefinjen način s svojim obnašanjem do mene degradira. Ugotovila sem, da je nekako ljubosumen na mene in če ne delam tako, da bo njemu všeč, me na tak način “kaznuje” in se v bistvu “puca” na meni. Včasih mi je bil taisti še celo všeč, sedaj mi gre pa že čedalje bolj na živce, saj me drži v nekakšnem “šahu”. Kako naj se obnašam do njega?

Takih ljudi se je najbolj izogniti.

Če pa sta v isti službi, pa gapač ne prosiš. Če je ljubosumen, se ga preprosto izogibaj na prefinjen način seveda. Kot da ni nič, ti moraš dati vtis, da ti je popolnoma vseeno, če te degradira, če se pucna tebi in tako dalje. Ne ženi si k srcu, če ti kaj naredi, rpeprosto, ga nikoli ne vprašaj, dobi si drugega prijatelja, pa ga vprašaj in se druži z njemu, naj vidi.

Ko bo še bolj ljubosumen in bo videl, da se ti preprosto izogibaš njega in se ne pogovarjaš ker se pač noče in bo videl, da nekdo drug bolj pomaga od tebe, bo sigurno vprašal, kaj je narobe in te bo hotel prikazati umazano.

Takrat pa mu lahko mirne vesti, brez ovinkarjenja vse poveš. Ampak zapomni si direktno naravnost z normalnim tonom in mu ne pusti do besede, ko končaš se obrneš in greš z prijateljem na kavo.

m,oje mnenje

jaka

Obstaja neka čudovita knjiga, ki se imenuje “osebnostni plus”. Knjiga govori o 4 različnih tipih človeka. S pomočjo te knjige ugotoviš kam spada tvoj sodelavec in odkriješ njegove prednosti in šibkosti (prav tako tudi svoje). Če on te knjige (še) ni prebral, imaš močno prednost, ki jo lahko izkoristiš za maščevanje ali pa izboljšanje odnosov. To pa je potem tvoja odločitev.

Javi se!

Hvala Jaketu in Jacku za odgovor.

Kaj ti pomaga, ce otroka enkrat zatres, ce moras naslednji dan spet delat z njim. To ga bo naredilo samo bolj sovraznega. Tip ima ocitno problem s svojo samozavestjo, verjetno mu je kdaj kaksna zenska tvojega kova dala dvojko in zdaj se mascuje tistemu, ki se lahko…
Taksen slabic je najbolj nevaren, ko je potisnjen v kot, ker se ne obnasa racionalno, kot bi clovek pricakoval. Mogoce si mu do zivega prisla tudi ti, ker si bila na zacetku do njega drugacna in ti zdaj kaze, da ga ohladitev tvojega odnosa do njega ne gane (med vrsticami pa demonstrira, da ga to se kako gane…)
Moj nasvet: na taksen ali drugacen nacin se ga znebi. Zamenjaj delavno mesto ali ga spravi iz sluzbe.

Tommy

A)Povej mu kaj čutiš do tega vajinega odnosa
B)Obrni se na nadrejene saj to je njihov problem
C)Ignoriraj ga(to je pa odvisno kakšen tip človeka si)
D) Pošlji ga nazaj v maternico njegove mame

Ali mislite ali veste pravi odgovor !
Lahko pa vzamete tudi polovičko?

Lara!

Prijatelje lahko izbiraš, sodelavce samo delno, staršev pa sploh ne. A z vsemi moraš živeti. In se razumeti. Verjemi, da so vsi drugi tvoj zrcalni obraz. Stopi pred ogledalo in naredi jezen obraz. Enak se ti bo mrščil nazaj. Nasmehni se – enak se ti bo nasmehnil nazaj. Vem, težko je s težaki, a imaš odlično orožje. Poskusi:
ko te bo naslednjič prizadel, mu to tudi povej: “Veš, zelo si me prizadel, ko si storil to in to. Ne želim, da me znova prizadeneš, zato mi odkrito povej, zakaj mi to delaš in kaj lahko oba storiva za to, da bo najin odnos bolj prijateljski. Dajem ti možnost, da imava dober odnos, ti pa se odloči”.
Tako. Nič več in nič manj, pozdrav, Ali

En nasvet, prekopiran iz druge konference. Ce nic ne pomaga, potem njegovo obnasanje posnami s kamero in to pokazi sefu…

lp,
tomaz

To je verjetno nezakonito, nemoralno, itd…
Če šef tega ne ugotovi, je pač podjetje na škodi…

Lara, poskrbi za sebe, da ti take stvari ne morejo do živega, to je edina rešitev…

New Report

Close