Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo sadno-zelenjavni sokovi

sadno-zelenjavni sokovi

Sem član MON-a, zaradi napake tokrat z drugim imenom.

Priporočate pitje svežih sadno-zelenjavnih sokov in sem nabavila sokovnik. Vprašala bi, če se redčijo z vodo, ali pa piti zgoščene. Zelenjavo izboljšam z jabolkom radi boljšega okusa.
Hvala in lep pozdrav!

Sadni in zelenjavni sokovi se pijejo nerazredčeni. Pravzaprav jih ne pijemo, ampak jemo: vsak požirek nekaj sekund podržimo v ustih in ga šele nato pogoltnemo. Prav tako ne smemo spiti preveč sokov na enkrat, še posebej sadnih. Največja doza je 3 dl.

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Zelenjavni in jabolčni sok-gresta skupaj?

Spoštovani!
Hvala za navodilo glede vživanja sadno-zelenjavnih sokov. Zanima me, če je razlika med svežimi sokovi in vitaminskimi pripravki.

Ne pretiravajte s količinami, eno jabolko bo dovolj za 5 dl zelenjavnega sokova.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Sveži sokovi vsebujejo vitalne snovi, ki so organskega izvora in iz celega živila. Pijemo jih sveže pripravljene, zato so dosti bolj kakovostni, kot vitaminski pripravki umetnega izvora. Ti vsebujejo ponavadi vitamine in minerale, ki so v anorganski obliki in jih lahko telo zelo zelo malo absorbira. Nekatere študije so celo pokazale, da je jemanje umetnih izoliranih vitaminov lahko celo nevarno.

Če nimamo dovolj časa ali pa kakovostnih surovin (na primer pozimi), pa lahko jemljemo koncentrirane sadno-zelenjavne pripravke.

LP

New Report

Close