Najdi forum

sadna “dieta”

Mene pa zanima mnenje strokovnjakov, ki so tukaj gor in tistih z več izkušenj pri hujšanju.
Jaz sem se kar sama odločila in sem en teden jedla samo češnje, neomejene količine, kolikor mi je pasalo in kadarkoli se mi jih je zahotelo. In sem tisti teden izgubila 2,5kg, potem sem bila naslednji teden samo na lubenici in sem izgubila še dodatna 2kg. Zdaj sem ta teden na paradajzih in vidim, da gredo kile lepo dol.
Drugega ne jem, samo sadje oz.zelenjavo, ki si jo tisti teden izberem in jo imam zelo rada, vmes spijem na dan samo še 2-3 bele kave v službi. Rekreiram se kot ponavadi, nekaj kolesarim, orbitrack in malo tečem. Imam cca 15kg preveč. Počutim se čisto ok, lakote ne čutim, tudi nobenih luštov po kakšnih beljak., OH ali maščobah. Naslednji teden bi bila npr.na ananasih.
Da ne bo kdo mislil, da se zaj….., res me zanima bolj strokovno mnenje, moja kolegica, ki je zdravnica pravi, da to ni normalno…

ja seveda da ni normalno, ustvarja se grozen deficit določenih hranilnih snovi, vitaminov, mineralov
a je tak težko jest vse? magari samo dva ugriza

bela kava na dokaj prazen želodec pa je še najboljše… za ustvarjanje razjed na želodcu

Češnja31,
prve tri kile so voda, prebavila se prečistijo.
Naslednje kile so verjetno mišice- te kuriš pri hitrem hujšanju (več kot 0,5 -1 kg/teden), kg mišic ima nekje 1400 kcal, medtem ko kg maščobe nekje 7700 kcal. Telo bo v takih primerih VEDNO najprej poseglo po mišicah!
Tako da po tehnici res gre dol, ampak ni to maščoba- kile niso vse.
manjkajo določeni vitamini, kot je vitamin B, minerali, nimaš tudi beljakovin, ki so naš najbolj sestavni del, zdravih maščob (omega 3)…
Pa a ni vse skupaj mučenje?

Tako prehranjevanje ni niti normalno niti zdravo. Kaj tako drastičnega pa še nisem slišala. Pojdi po taki dieti na kaki zdravniški pregled, ti bodo tam povedali, kako nora je taka dieta. Potem se boš pa čudila, da bodo šli kilogrami gor, ko boš začela bolj normalno jesti. In res je to, kar je napisano v prejšnjem postu. Izgubila si predvsem vodo in brez telovadbe in vnosa beljakovin se izgublja mišična masa. Maščobe se kurijo ob zmerni dieti in redni vadbi. To, kar počneš ti, je zgolj neumnost.

Vedno se pa najdejo ljudje, ki furajo svoj absoluten prav in se jim vsaka alternativa zdi neumna.
Seveda ti zdravnik takšne diete ne bo priporočil, kot ti tudi ne bo priporočil, da si daš ob vnetju natresk v ušesa.
Obstaja tudi “dieta”, ki se ji reče presnojedstvo oz “raw vegans”. Jaz razumem, da ni vse za vsakogar ampak ob tolikšni nerazgledanosti pa res nebi trdila, da je vse, kar ni po mojem okusu, neumno.

Češnja, če misliš vztrajat, pobrskaj malo po internetu, da si nabereš več informacij, da si ne boš delala škode. Osebno nebi izbrala hujšanja na takšen način.

Hvala vam vsem za mnenje, mogoče res ni najbolj zdravo, sem si sedaj nabavila še multivit.dodatke. Kaj pa vem, meni se ne zdi mučenje, celo prva dieta je, ki mi noro paše in še rezultati so; ne vem, če res zgubljam mišice, športam še vedno redno vsak dan , zaenkrat se počutim odlično, beljakovin ne pogrešam, kruha in oh tudi ne.

Pozdravljeni,
Moje ime je laura in delam diplomsko nalogo na temo nordijska hoja. S klikom na spodnjo povezavo, lahko rešite spletno anketo in pomagate pri ustvarjanju diplome. 😀

Povezava do strani:
https://www.1ka.si/a/26633

Pri jedenju presne zelenjave in sadja se vsaj je vsa zelenjava in sadje, ne pa en teden samo paradižnik, drugi teden samo ananas. Prosim, ne spodbujat takih bizarnih diet.

Povedala sem, da se tega nebi lotila in sem jo pozvala naj se izobrazi, da ne bo škode, kje ti vidiš vzpodbudo pa ne vem.
Nimam pa navade zavzemat stališča, na podlagi tega kar sama jem, in tega forsirat vsem ostalim.

Vedno se pa najdejo ljudje, ki furajo svoj absoluten prav in se jim vsaka alternativa zdi neumna.
Seveda ti zdravnik takšne diete ne bo priporočil, kot ti tudi ne bo priporočil, da si daš ob vnetju natresk v ušesa.

Tu se skriva spodbuda.
indirektna sicer, ampak če bi jaz bila avtorica in bi to prebrala, bi razumela kot obdobravanje.

Spodbuda naj ti avtorica pove, da ni razumela tega kot odobravanje in spodbujanje, ampak zgolj berem ta forum kot izmenjavo različnih mnenj, vesela sem vsakega, ker si je nekdo vzel čas in ga napisal.

Češnja, tudi jaz bi rada provala to dieto.
Piši mi: [email protected]

Heey!
Jaz bom začela pravzaprav z sadno dieto in sem naletela na tole.
Vsi ti odgovori, da to ni zdravo… jaz se ne strinjam. Pravijo, da naj jemo, kar hočemo. In če organizem ne trpi in mu hrana odgovarja, ne vem zakaj potem bi lahko bilo to nevarno ipd. *?*
Če bi enkrat v preteklosti nekaj šlo drugače, bi odkrili popolnoma druga živila in ne bi teh sploh poznali in potem bi zdravniki vseeno nam govorili da moramo vsee to jesti, ker drugace bo ne vem kaj vse narobe -.-
Še enkrat povdarjam: če organizmu paše, potem je to to!!!!!!!!

To NE drži. Sadna dieta v nobenem primeru ni zdrava, nikoli ni bila in nikoli ne bo. Niti v preteklosti niso jedli samo sadja – bili so lovci in nabiralci, torej so jedli tudi ulovljeno meso (med drugim).

Sadna dieta že sama po sebi ni kaj prida, če pa temu dodamo še velik vnos sadja, potem je to odličen recept za “katastrofo”.

Seveda je odločitev povsem vaša, vam pa iz lastnih izkušenj s strankami povem, da boste slej kot prej naleteli na težave, ki pa vsekakor ne bodo nedolžne.

New Report

Close