Najdi forum

sadje ali zelenjava

Zdravo!
Nekje sem zasledila da je med hujšanjem bolj priporočljivo jesti več zelenjave kot pa sadja. Zanima me če je to res in zakaj? Jaz jem zdaj ko hočem zgubiti nekaj kg, pretežno jogurte, sadje in zelenjavo – pojem več sadja.

Maja,

Zelenjava ima nižji glikemični indeks, manj sladkorja in zato manj kalorij. Predvsem zelenobarvna zelenjava. V bistvu je lahko zelo veliko poješ, kalorij pa še vedno ne znese veliko. Pa zelenjava ima tudi beljakovine odvisno od vrste, sadje pa predvsem sladkorje oz. ogljikove hidrate.

Dobro bi bil če si malo prebereš članek o glikemičnem indeksu na moji spletni strani. Uporabi iskalec.

Če hujšaš, raje pojej več zelenjave in malo manj sadja. Sicer pa je seveda sadje zdravo, itd.

Lp,
Goran

Živjo! Mene pa glede zelenjave zanima koliko kalorij pridobiš s tem, če dodaš malo bučnega olja, kis in sol? Če hujšaš moraš jesti zelenjavo brez vseh dodatkov? HVALA ZA ODGOVORE

Lep pozdrav!
Glede tega Vam povem da je to res kaj menite o tem, zato ker sem imel že veliko strank ki so hujšale na tak način. Lepo pozdravljeni dr. Žužkovič

Jessy,

Malo bučnega olja sploh ni problem, kis še manj… solit pa ni dobro preveč.

Lp,
Goran

New Report

Close