Najdi forum

S parnerko narazen po 10 letih

Ah ne skrbi vse se popravi. Bila poročena 12 let , pa se je našla ena ki je bila bolj vznemirljiva , potrpežljiva saj razumeš v tistem momentu boljša ali kako že definirajo ljubice in ljubčke. Seveda na ločitev ni pristal, dokler se meni ni malo “strgalo” . Tako bom rekla in to je moje osebno mnenje, da ostaneš z nekom je to zavestna odločitev, nikoli ne bo popolna lahko pa peljeta vezo, zakon, odnos če je obema interes. Če se vidi le minuse in napake, pa lahko v vsakem trenutku najdeš ljubčka, ljubico , ki seveda je v danem momentu na videz boljši ali boljša.

Jaz po ločitvi uživam sama, se ukvarjam z stvarmi ki so mi všeč in “pucam” svojo preteklost. On pa je v vezi in ponavlja iste napake , se skriva, beži … ampak sedaj je pa ona najboljša , ker pač mora biti. Bivša ljubica je svoje dosegla, jaz sem se umaknila, ker tekmovala za nekoga , ki me ne želi ne bom, saj smatram da mora biti to interes obeh, nimam pa tudi ne tako nizke samopodobe da bom jaz ljubica nekomu drugemu, ker biti zvest je zavestna odločitev in v mojih očeh vrednota vsakega posameznika. Če želiš lahko varaš vsak dan, povsod.

Ostala sva v dobrih odnosih, ker moj karakter pač ni naklonjen jezi in maščevanju – ima pa zaradi tega sedaj težave z sedanjo partnerko, saj mu ne zaupa. Pač nekateri ne morejo biti sami pa skačejo sem ter tja, nekateri tekmujejo, nekateri se vmešavajo … dejansko pa ti sreče in zadovoljstva ne more nihče dati, če tega ne čutiš v sebi.

Tako da imam preprosto filozofijo da življenje v dvoje in zvestoba so odločitev, da vsak mora imeti osebno svobodo v zvezi in skupne cilje ter interese. Je pa res da rabiš na drugi strani sebi podobnega, ki bo komuniciral in mu bo interes ostati s teboj.

Pač bila sta skupaj 10 let, vzemi to kot tvojih , vajinih 10 let sedaj pa pojdi naprej. Sama se je odločila, da ji ti nisi zadosti, tako naj za to prevzame odgovornost. Ti pa si vzemi čas zase in uživaj življenje, ki ni vedno nujno povezano s partnerjem – sploh ni.

Kapo dol in globok priklon za ta zapis.

Vse bo še v najlepšem redu. Samo še v srcu jo moraš preboleti. Nazadnje boš ugotovil, da se lepše ni moglo izteči. Govorim na podlagi svoje izkušnje, ko sva s takratnim fantom nehala po 10. letih veze. Minilo je precej let odkar sva nehala. Bila sva nerazdružljiva, prava prijatelja, res zaljubljena. Zadnja leta veze se je začelo dogajati, razni sms-i, skrivanje tel. ipd. Bile sta dve prevari. Bilo mi je izredno težko. Rabila sem nekaj let, da sem se kompletno sestavila nazaj. Predvsem sem se dvignila kot feniks iz pepela, ko sem začela delati na sebi oz. se ukvarjati z duhovnostjo. Vse dobi nov pomen. Je bilo težko, je bila pa ta pot osebne rasti čudovita in sem na podlagi te izkušnje boljši človek. Sebe na prvo mesto, počni kar te veseli, bodi srečen, kajti prečudovito življenje šele prihaja :).
p.s. Glede nje pa…naj komu drugemu “lapa” kako odličen sex ima “s ta novim” – sliši se kot, da s teboj je bil pa zanič. Takih poniževanj res ne rabiš. Pravo razsvetljenje s katero drugo te šele čaka 😉

Saj so že drugi napisali … morda samo še to … VELIKo srečo imaš, da nimata otrok (ja, otroci prinesejo precej “težek” argument k taki zadevi in razmislek) in čez nekaj let boš spoznal, da ti je naredila VELIKO uslugo v življenju, v bistvu.

Bi si pa skoraj upal staviti, da bo tale tvoje ex “metuljčica” zamenjala še nekaj “oh-in-sploh” fukačev v naslednjih letih … ko bo 40+ bo pa jada, jada kako je brez otrok in družine …

(P.s. Psihoterapevti si že manejo roke … :)))) )

New Report

Close