Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! S.P. (samozaposlitev) – Nekaj vprašanj

S.P. (samozaposlitev) – Nekaj vprašanj

V prihodnjem mesecu odpiram s.p in imam seveda nekaj vprašanj, bil sem 3 mesece na zavodu, nato se odločil samozaposliti.
Subvencija kolikor mi je znano znaša okrog 4500€ (če se motim naj me kdo popravi), zdaj pa me zanima sledeče, če naprimer,
jaz nekoga zaposlim za dve leti in, to osebo vzamem iz zavoda, dobim zanjo plačano okrog 8000€, imam prav? Zanima me, ali lahko ta oseba,
ki je zaposlena pri meni opravlja tudi drugo delo pri drugih ponudnikih dela?Ali je obvezana na moj s.p, da bo delo opravljala zgolj pri meni?
Ter zanima me še to, kako je pol s prispevki, glede na to, da imam nekoga zaposlenega, sem dolžen plačevat kakšen davek zanj državi? Če sem koliko približno?
Ali je teh 8000€ namenjenih izplačevanju plač? hvala, erik

Zanima me še nekaj, med prebiranjem foruma sem videl marsikatere zanimivosti ki mi niso tud ne čisto jasne. Zaročenka je noseča in je prijavljena na zavod za zaposlovanje, če jo zaposlim dobim zanjo subvencijo 8000€, prispevke zanjo pa v porodniški plačuje država oz. zavod? Ali kako je s tem. Hvala

Gruntaš kako mučkati, ne kako delati!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Točno to, taki potem 3 dni pred oddajo bilance iščejo računovodski servis, ki bi jim uredil papirje (ker imajo ful malo, samo nekaj računov in par izpiskov…itak!) in glihajo ali bi dali za to 100 ali 200 EUR.

Poglej malo okrog sebe, skleni pogodbo z računovodskim servisom ali pa kakšno drugo strokovno službo (lahko vprašaš na zavodu, Dursu….) in bo zadeva jasna. Zastonj, že dolgo, ni nič!

kolko pa pride vodenje računovodstva oz. knjigovodstva za s.p.?
Hvala za odgovor

New Report

Close