Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom S kaksno zagico letve od parketa? :)

S kaksno zagico letve od parketa? :)

Parketar je pustil nekaj kotnih letev, ki jih ni mogel zakljuciti, ker se ni bilo podbojev od vrat. Ker – jasno – sedaj parketarja ni in (dobil ze vse placano), se mi ga res ne da vec prosit in moledovat, sem prisla na idejo, da bi letve sam odzagala in prilepila ob zid (gre za 4 letve, dolzine 30 cm).

Zanima me, kaksno zagico naj kupim, da bodo letve lepo odrezane – ne scufane? In s kaksnim lepilom naj jih prilepim?

Hvala,
Ana

Žaga naj bo čimbolj gosta in zobje čimmanjši. (1mm), prilepiš pa jih lahko tudi s silikonom (prozoren)

Pri nas so zaključne letve pribite z žebljički, katerih se sploh ne opazi. Marsikdo misli da so prilepljene.

Lp, Saška.

Ja kaj naj rečem:)) nasmeh mi je prišel na ustnice, ker se jezite na parketarja. On za to ni kriv ampak ste to povzročili vi sami. Če je že on namontiral letvice na vašo željo, jih bi torej moral monter stavbnega pohištva ustrezno skrajšat in pritrdit z žebljički, ki naj bi jih parketar pustil v ta namen. Sicer se pa letvice montirajo, ko je parket polakiran, stavbno pohištvo(vrata s podboji) vgrajeno in zidovi pobeljeni.
lp

jah – kaj naj recem? Nasmeh mi je prisel na ustnice, ko vidim, kako evolucijske teze glede moske pozornosti res veljajo.

Torej, se bom drzala tudi recepta, kako pri moskemu najprej priklicat pozornost in jo obdrzat vsaj toliko casa, da razume jasno in razlocno povedano. ;)))

“CIN-CIN” – ZDAJ ME PA LOJZEK MALO POSLUSAJ. 🙂
Zacuden pogled.

A ME POSLUSAS (BERES)? 🙂
“Ja”. Zraven pa seveda se vedno zacuden pogled, ampak dajmo ga prezret.

>Parketar je pustil nekaj kotnih letev, ki jih ni mogel zakljuciti, ker se ni bilo
>podbojev od vrat.

Ravno zato, ker se ni bilo podbojev, parketar ni odrezal in namestil zakljucnih letev. Letvice torej sploh se niso bile namescene. (JA? :))

Ko so bili podboji narejeni in stene pobeljene, pa smo prisli do (pravilnega) zakljucka, da je cas, da se ustrezno odreze in namesti se zakljucne letve. (JA? :))

No in ker parketarja sedaj ne moremo vec dobiti k hisi, da bi do konca opravil svoje delo, kot je obljubil, da ga bo, ko bodo podboji namesceni in stene pobeljene, se je meni porodila ideja, da bi to storila sama. 🙂

LOJZEK, KONEC. (GLEJ NOGOMET DALJE. 🙂

Kako enostavno bi bilo, ce bi se zenske vedno drzale takega nacina, kadar komuniciramo z moskimi, ali ne? ;)) Zacetek, hitro, kratko, razlocno, cilj, konec.

Pa brez zamere ;))
Ana

Hej, Ana, Ančka, Anette al pa kar brihtna žennska buča.
Če mi mi deleli na cic-cin kot ve piskate, bi bil svet že zdavnaj v treh…..
Pa tenks gad, temu ni tako.
Čisto in povsem enako bi veljalo zate, kot si ti napisala za Lojzeka, sam da ti je on napisal prav.
In pokaži mi loleka, kateri ti je vrgel štok not, upasou frtlajtnge in za konc ti ni pribil tistih lajštic. Malomarnost brez primere, sam kakor se ti obnašaš, sploh ni čudno. Če bi našim pobom ena cin-cinala pod nosom, bi dobila račun, da bi se ji resnično cingljalo v glavi. In skorajda ne verjamem, da ti je profesionalni parketar obljubil, da bo prišel ZASTONJ in to pribil. Ajd, lejbor, to ni veliko, kaj pa pot? In čas na poti? A je bila njegova krivda, da ni mogel montirati?
Tudi take bizarne misli naj ob cin-cinanju prilezelo v lepo puhlo glavico.
End dont bi sou konfortbli dam!
Za take kot si ti izglda pride prav le Šugmanov cin-cin iz Dekamerona, simpl es det.

nobody, Phoenix, Az

Ko ste sami pofiči tukaj, bni vas prosil da mi poveste s kakšnim silikonom prozornim lahko lepiš letve na zid. Verjetno ne z unim navadnim za okna- šipe, saj se verjetno ne bi prilepil na zid.
Pa hvala za odgovor ( brez cin cina:)

Čisto resno: mirne duše lahko uporabiš silikon, kateri je za stekla. Tisti, močni, prozorni.
Niso pa najbolj primerni kiti, kateri so za barvanje. Saj veš, ko zakitaš špranje in potem lepo vse skupaj prebeliš. Slovenski izraz sem pa žal pozabil. 🙂 Simpl es det.

nobody, Phoenix, Az

lepiš lahko z skoraj z vsemi ( tubami – v katerih so silikoni ( kislinski, breskislinski, akrilni), oziroma lepila, lepila za stiropor, specialna konstrukcijska lepila) ki se dobijo na tržišču .
Za letvice oziroma za lepljenje so bolj primerni kislinski imajo boljšo opremljivost (mastni) in se hitreje sušijo.ITD…

Sicer pa poglej stran (henkel-pattex – uporabi iskalnik najdi.si) pa boš našel bolj podrobne stvari

lp jim

hvala lep a za hiter odgovor

Se oproščam, ker sem šele danes prišel do računalnika!!
Ja draga Ana takšne so stvari na tržišču, pa brez zasmehovanja, sicer pa kaj bom laikom razlagal potek dela.
Zdaj si jih kr sama odreži in pribij pa bo!

As obstaja montažno lepilo, dobiš ga v vsaki bolje založeni trgovini npr. Baumax, pa cena ni pretirana cca 800 sit in drži kot pribito, lahko pa uporabiš jeklene žeblje dolžine 25 mm, brez glavic in se nič ne vidi

New Report

Close