Najdi forum

S II

Kdaj si meriš in kaj opažaš?

Merim si 90 min po obroku. Po vsaki hrani ki vsebuje moko, se mi sladkor drastično zviša. Rekorder je vsekakor pizza in sveže pečen kruh. Potem sledijo testenine, potem krompir in riž. Tudi sadje zvečer je zame pogubno.

Sladkor pa lepo pade, če po obroku migam in se ne usedem ali celo uležem. Že sprehod za 15 min do pol ure, mi spusti sladkor na normalo.

Lp, Ela S

Da se doboti enage ful dobrega pri najboljšem sosedu, pakiran je v natur kartonski embalaži-mislim, da je cel kilogram riža za zelo nizko ceno-nekaj čez 500 sit; ali pa znamka Bali tudi ima rjavega, pa od Uncle Bens, ampak ta dva sta pakirana po pol kilograma.

Rada bi opozorila še na eno vrsto žita, ki je zelo zdravo za diabetike.
Mi smo jo zdaj kupili in bom poročala o učinkih.
Gre za AJDO-biološko pridelano seveda, ki naj bi presegala vse vrste žit. Vsebuje namreč 2-3x več aminokislin kot ostala žita (lizin,srginin,triptofan) in veliko lecitina. Zaradi svojih bazičnih lastnosti prav tako deluje pomirjujoče in zdravilno na jetra,žolč,slinavko in želodec. Prav priporočena je za sladkorne bolnike in tudi za bolnike, ki ne prenašajo glutena.

Skratka nabavili smo si še vrso stročnic (bob,azuki fižol,čičeriko,lečo…..) in žit (kvinojo,oves,ajdo,kamut,piro,proso…), ki jih skoraj vsakodnevno uživamo, poleg zelenjave. Lahko jih pripravljamo kot enolončnice,narastke,prikuhe,zavitke….na 1001 način. Samo lotiti se je treba. Pa še časa ne vzame veliko in se lahko zato več gibamo na zraku.

Kot prvo še enkrat,proč z belo moko,jodirano soljo,krompirjem,belim rižem,mesom in le-te zamenjajte s stročnicami, žiti,razne kaše…Meso-zlasti ribe uživajte največkrat 2x tedensko in kmalu se vam bo poznalo pri nižjem sladkorju, bolj urejeni bolezni in nižji teži.

Mojemo možu (njegovim nižjem sladkorju in zmanjšanju doze inzulina, ker slinavka ni tako obremenjena z nezdravimi OH-ji) in tudi meni zelo pomaga, da o boljšem (manj utrujenem) počutju po zaužitem obroku sploh ne govorim.

Pa dober tek in srečno pri spoznavanju nove prehrane. Je zelo dobra!!!!

Nina mislim, da si se pametno odločila. Posnemal te bom, prav tako pa se bom testiral, v nekem logičnem časovnem ritmu npr. na tešče in po zaužitju določene količine omenjene hrane.Večerja bo polovična doza omenjene hrane , kosilo pa kakor bodo “kuhali”, bom pa omejeval in malo “pobrskaval”, kar sicer ni bila moja navada. Zanima me, kakšna hrana(oglj. hidrati) bi najbolj odgovarjala mojemu organizmu.O vsem bom poročal.

Ne vem, kako naj ti rečem, mogoče “televizija”.

Televizija, ti si pri tej stopnji (11)verjetno že na “tabletah” ?
Meni je moj zdravnik “zaupal” naj s pravilnim odnosom do vsega (prehrana,rekreacija, “stres”) rešim svoj problem SII v nastajanju.

Ni kaj sem že v špilu.

l.p.

Hvala vam za sodelavo pri temi “S II”z meni koristnimi napotki.
l.p.

Probajte se nekaj drugega, oglasite se v Centru zdravja na 3 brezplacne terapije z aparatom za terapijo refleksnih podrocij in akupunkturnih tock. Ce vas zanima se prehodno najavite na mobi Magda 041 288 147.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close