Najdi forum

Pričakujem, da se bo vnetni proces umiril brez protivnetnega zdravljenja. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pričakujem, da se bo vnetni proces umiril brez protivnetnega zdravljenja. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Odgovor že poslan.

Odgovor že poslan.

pozdravljeni!

Zanima me mnenje, na moj laboratorijski izvid.

SR-30, Eritr-4,85, Hb-164, Ht-0,462, MCH-34, MCHC-357, RDW-11,1, Secnina-2,1, Holesterol – 6,87, HDL holest. – 1,42, LDL holesterol – 4,2, Trigliceridi – 2,68, Urin ph-8,5. To je povišano ali znižano, ostalo ok.

Hvala in lp!

Pozdravljeni!

Povišane vrednosti:

SR (sedimentacija eritrocitov) = 30 mm/h (rahlo povišano)
Možen znak blage vnetne ali kronične bolezni, lahko pa je nespecifično.

Holesterol = 6,87 mmol/L (povišan)
LDL holesterol = 4,2 mmol/L (povišan)
Trigliceridi = 2,68 mmol/L (povišani)
Kaže na povišane maščobe v krvi, kar lahko poveča tveganje za srčno-žilne bolezni.

Urin pH = 8,5 (povišan)
Alkalni urin lahko nakazuje možno okužbo sečil, uživanje hrane z veliko rastlinskih živil, ali pa je posledica ledvičnih težav.

Znižane vrednosti:

Sečnina = 2,1 mmol/L (rahlo znižana)
Lahko pomeni dobro hidracijo, nižji vnos beljakovin, redkeje pa težave z jetri ali presnovo beljakovin.

Ostale vrednosti so v mejah normale.

Eritrociti (4,85), Hemoglobin (164), Hematokrit (0,462), MCH (34), MCHC (357), RDW (11,1) – vse to je normalno in ne kaže na anemijo ali druge težave s krvjo.

Če povišan holesterol in trigliceridi trajajo dalj časa, bi bilo smiselno razmisliti o prehranskih spremembah ali dodatni obravnavi pri zdravniku.
Če je urin pH tako visok, bi bilo smiselno preveriti morebitne okužbe ali ledvične težave (še posebej, če so prisotni simptomi, kot so pogosto uriniranje ali pekoč občutek).
Če sečnina ostaja nizka, ni nujno problematično, a če se pojavijo simptomi, kot so utrujenost ali mišična oslabelost, bi bilo smiselno preveriti delovanje jeter ali prehranski vnos beljakovin

LP

Pozdravljeni!

Samo zanima me vaše mnenje na moj izvid. Napisala bom samo nižje ali višje rezultate, ostalo je ok.

SR-30, Eri-4,85, Hb-164, Ht-0,462, MCH-34,0, MCHC-357, RDW-11,1, secnina-2,1, Holesterol-6,87, HDL holest-1,42, LDL holest-4,2, Trigliceridi – 2,68 in urin ph-8,5.

Hvala in lp!

New Report

Close