Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom S čim odišavite stanovanje

S čim odišavite stanovanje

Pozdravljene,

tiste, ki uporabljate dišave za stanovanje, katere so to? Mene npr. zelo moti, ko kuham, sploh kakšne enolončnice smrdi stanovanje 2 dni – grrr.
Pa imam vedno odprta okna, napo vključeno… Imamo zelo svetlo in zračno stanovanje, pa kljub temu smrdi še par dni.
Torej, kako vi to “preprečite” – ublažite. Ne maram kakšnih umetnih vonjav, kot so one za v vtičnico ali sprejev.
Dišeče sveče pa mi premalo dišijo, oz. delujejo zelo kratko, če sploh. Rada imam bolj naravne dišave, vendar da delujejo – ne samo 5 minut.

Hvala za nasvete “izkušnje” in lp.

Pri meni je bistveno, da čimveč zračim stanovanje. Po raznih dišavah me boli glava, zato jih ne uporabljam.

eterična lučka + et.olje?
Ob res močnem vonju odprem vsa okna,da se fejst prezrači in posprejam z evkliptusovim sprejem od Justa,…

Samo odprta okna, nobenih dišav (ne lučk, sprejev, na vtičnico) ne uporabljamo.

Jaz redno polivam pivo, sicer ne namerno…..in je tak prijeten bifejski vonj….mhm…

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

za svež zrak. Najbolj mi diši če je kaj pečeno, kakšno pecivo. Večina dišav za stanovanje meni ne diši oz mi je premočnih tako da jih ne uporabljam. Enkrat sem imela eno svečo, ki je dišala po vaniliji, je bila res ful dobra ampak zraven pride tudi vonj po vosku in to mi ni preveč všeč. Najlepše mi diši ko je kmalu po dežju ali pa ko kosimo travo.

Ja najbolje da kakšno škatlo čikov not pokadimo, mi vsaj brisat piva ne bo treba okoli.
Pa bo spet prijeten bifejski vonj!

No ja saj jaz imam tudi sredi zime okna odprta ko kuham, pa vseeno smrdi. Samo najbolj me moti to, ker sta dnevna in kuhinja skupaj – moderno in nič kaj fajn glede smrada.

Samo odprta okna in vrata……..

Ne uporabljamo nobenih umetnih disav; smo dobili eno za novoletno darilo, pa je vonj preprosto premocain in “preumeten”.

Zato pa veliko zracimo in veckrat disavimo z npr. vonjem po sveze pecenem kruhu, kolackih, palacinkah… no, ta teden pa bolj po pasulju disi, hehe.

dišav, saj niti zdrava niso…samo odprto okno ..
Nikoli tako ne smrdi, da bi smrdelo!

Zopet en odvečen strošek – nakup dišav. Nič. Samo prdimo, da prekrijemo vonj po kuhanem fižolu.

zračimo, zračimo, narava je najboljša dišava. Občasno pa dam v izparilnik kakšno kapljico 100%eteričnega olja pa celo stanovanje lepo diši.

Enako.

Kot je že večina napisala, odprta okna. Imam pa po stanovanju par vrečk sivke, ki jo malo pomečkam in kar nekaj časa oddaja lep vonj. Umetnih dišav ne kupujem.

Živi in pusti živeti

Živjo!

Jaz uporabim kavo (stresem na mali krožnik) ali pa kis (polijem na brisačko ali pa na gobico). Pri nas pomaga. Pa zračenje. Umetnih dišav pa ne uporabljam.
lpb

Pri nas čistimo in zračimo, pa ni problem z vonjavami. Pri kuhanju pa uporabljamo napo in skrbimo, da napa lahko dobro vleče – imamo pri kuhanju vedno malo odprto okno na drugi strani stanovanja. Ko pojemo in posrpavimo posodo, pa stanovanje vedno dobro prezračimo. In nič ne smrdi.

te dni se je razcvetel in stanovanje prav lepo diši
vedno je kakšna naravna dišeča rastlina ali rožca

Vse umetne vonjave so mi bolj ali manj odvratne, predvsem pa zelo nenaravne.

Sam odišavim s kuho – ker mi pač po hrani lepo diši. Pozimi pa s kakšnim kuhanim vinom, pomarančami s klinčki, palčko cimeta…

Imam rada dosti dišav, kot so električna in podobna. Zdaj nazadnje sem uporabljala olje in svečko. Tudi sama svečka meni ne diši, čeprav sem zadnjič bila pri teti, je zelo dišalo (tak nežen vonj) in sem ugotovila, da ima neko svečo, ki spreminja barve in je res ful dišalo.

Drugače imam pa itak od jutra do večera odprta okna.

kuham pri odprtem oknu.

tako gre večina pare takoj in sproti ven.

Ostalo pa prezračim po jedi ali pustim odprto čez noč.

naslednji dan ni ne duha ne sluha po kakem golažu……

New Report

Close