Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! s čim dišavite stanovanja

s čim dišavite stanovanja

rada bi si odišavila stanovanje, pa me zanima s čim ve to počnete, če sploh počnete. Te šprickoti mi ne ležijo najbolje.

Eterično olje sivke nakapam na vato in to vato potem posesam s sesalcem. Ko sesaš se širi vonj po hiši.

Najraje z vrečkami sivke, ki jih vsake toliko časa pomečkam. Pozimi včasih dam na štedilnik posodo z vodo v kateri plava narezana pomaranča in malo cimeta. Ne maram umetnih dišav.

Živi in pusti živeti

Doma pečen kruh najbolje odišavi prostor. 🙂

Hudooo dobra ideja! :))))

Drugače pa za moje mora po hiši dišati po domačem pecivu, piškotih, čaju, kruhu,….mmmmmm,.. .ampak to med tednom odpade,…..

Z ničemer, jaz ga raje očistim.

Kak šopek sivkinih cvetov, včasih kar pomarančne olupke na radiator, včasih skuham kak sadni čaj (za spit) z dodatki in pustim še malo filter vrečke ali pa prekuhano suho sadje na krožničku … umetnih dišav ne uporabljam.

Dobro vprašanje, meni stanovanje nekam čudno diši, pa mam zglancano u nulo…tudi ne vem s čim bi, uno za v elektriko tko močno diši, pa tudi dišave so ajd-čao….ko brišem po tleh diši natanko 5 min dokler se ne posuši…oprani tepihi, deke, zavese, kavč usnjen…pojma nimam kaj naj….zadnjič pa kot strela z jasnega slučajno grem k eni gospe v hišo in ji je cela bajta, ampak res bajta dišala, mokra brisača na radiatorju prepojena z mehčalcem, njami…..še vonja po kuhariji ni bilo. Zračeno mam tudi dokler ne pridem iz službe, sobe obvezno cel dan,pa mi tudi posteljnina diši sam en dan, da voham po čistem….mah….bom pa še jaz to varianto, pa, da vidimo, če pali…

Ne razumem čisto. Kaj pa ko se brisača posuši?

Tudi jaz dam po radiatorjih kakšne brisače, sedaj ko je kurilna sezona in res lepo diši po celi bajti.
Poleti imam obešene raznorazne dišeče smrekice, uporabljam rumeni duel, ki res lepo diši.

Ja, pojma nimam, predidevam, da jo ponovno opere ali zmoči in nakapa spet mal mehčalca, ampak diši pa …njami….skratka velika, sicer odprta hiša dnevna, kuhinja, hodnik, kopalnica,…ko vstopiš v hišo imaš občutek, da se v njej suši najmanj en stroj belega perila…skratka tisti vonj po opranem, svežem…ki ga jaz nimam, pa pojma nimam zakaj, meni diši tako garaža, če pustim za kako uro oprano perilo v košu, predno ga dam v sušilec.to je pa tudi vse kar diši, no na stopnišču imam tudi jaz dišavo v elektriki (vem, da škodi, zato jo imam izključno na hodniku), lih toliko, da mal ubije vonj, ostali prostori pa so kaj naj rečem brezvonja.

če pa mehčalec diši potem sem jaz … pomaranča :-)))))

enako mi dišavimo z eteričnimi olji in naravnimi dišavami, v kuhinji imam baziliko, ki močno diši.

Ufff… tudi tu kvečjemu z naravnimi zadevam, pa še to zelo redko..

Mehčalci, praški in druge umetne zadeve pa kvečjemu smrdijo! Vonj po čistem perilu… no ja, tega pa še nisem zavohal. Kvečjemu po prašku ali mehčalcu… in to smrdi.

Jaz pa mehcalec na vato, pa v seslca in v omare 🙂
Stanovanje pa ne disavim, razen pozimi kaksno olje evkaliptusa na izparilnik, redko kaksna mesanica. Rada pa z olji disavim kopeli 🙂 mmmm…

če pa mehčalec diši potem sem jaz … pomaranča :-)))))

quote]

ne, ti si (li)mona

tako da pogosto zračim, vonjav kemičnih preparatov ne maramo. Glavno je da je svež zrak.

[/quote]

ma ja ni problema, tud limona ali pa mona, kot želiš 🙂

dejstvo je da praški in mehčalci s svojimi umetnimi vonji smrdijo, pika.

Kosi lushevih mil po predalih.
Pa sivka.
Umetnega nič.

Bravo. Enako mi. Ne vem zakaj bi morala še kaj dišaviti. Kaj vam pa smrdi?

Uporabljam eterična olja, tista, ki jih nakapaš v vodo nad svečko. Imam rada, da stanovanje diši.

New Report

Close