Rutar – nategovanje
Hm, jaz sem se ful bala takih nategancij, ko sva midva kupovala kuhinjo.
Kupila sva DanKuchen v Viktoriji – to je en tak center pri Kranju. Sicer sem nekaj slišala, da jim gre slabo, ampak moram takole povedat:
Naročiva kuhinjo. Dobavni rok 45 dni. Jaz vparašam, če se lahko na njih zanesem pa mi svetovalec-prodajalec reče, da če kuhinje tisti dan ne bo, da morajo plačati “penale” za vsak zamujen dan. Jaz jim sicer nisem verjela, ampak res me je bilo ful strah, ker sva plačala celoten znesek takoj. No, kuhinja je prišla natanko takrat, kot so rekli in montaža takoj naslednji dan-tudi tako kot so rekli. Pomivalno korito so nama dali neko drugo, ker so dobili napačnega – seveda naju je prej iz trgovine poklical in pojasnil zadevo ter povedal, da je to korito samo začasno in da nama ga bodo brezplačno zamenjali (tisti odtenek, ki sva ga midva naročila-čeprav jaz še danes ne opazim nobene razlike v barvi!) takoj ko ga dobijo.
Sem bila v dvomih, ampak glej ga zlomka; ta tip naju je poklical čez 4 dni in povedal, da so dobili tisto korito, ki sva ga midva naročila in če in kdaj nama pošlje monterje, da nama ga zamenjajo. Midva sva rekla, da je to, ki je bilo kao začasno čisto ok in da ni treba. No, potem je še vprašal kako sva zadovoljna s kuhinjo in belo tehniko, če vse deluje ipd ipd.
Mislim, to pa je profesionalnost!!!
Uf, zdaj šele vidim, kako srečo sem imela v Rutarju, kupila sva omarce, dobavni rok je bil 6 tednov, omarce pa sva dobila po 4 tednih, menda je odvisno tudi od firme, ki jo kupuješ, nama je trgovka zatrdila, da s to firmo(neko nemško) nikoli ni problemov, ker stvari pripeljejo in ne čakajo na poln tovornjak, kar se menda rado zgodi, če kupuješ kaj italijanskega pri njih
pozdrav
Ja z Rutarjem imam zelooo slabe izkušnje. Naročena in plačana sedežna naj bi po njihovih zagotovilih prišla v 6 tednih. Po 8 tednih dobavijo čisto drugačno sedežno, nakar me hočejo še prepričati – da sem takšno naročila. Potem velikokratna klicarjenja v trgovino (trgovke in poslovodja) in v skladišče. Po 4 mesecih pa končno pripeljejo pravo sedežno in napačno odpeljejo. O opravičilu in kakršnem koli nadomestilu oz. zamudnih obrestih ni bilo ne duha ne sluha. Naslednjič pa tam kupim jogi rjuho, na kateri piše 140×200. Niti slučajno jo ne spravim na posteljo, na srečo pa imamo doma še ležišče z mero 100×200 ki je ustrezalo. Zdaj tam ne kupim niti čigumija več (na srečo jih ne prodajajo)
LP, Ela
PS: Nikoli ne moreš vedeti katera trgovina te bo “nategnila”. Samo mirne živce ohrani.