RUTAR! Morda pa vseeno??
Pozdravljene,
Nisem fenica RZTAR-ja, ampak zdaj pa imajo preko Volksbank akcijo na pohištvo in sicer 3 leta brez obresti, potem pa še dve leti z zelo ugodnim EOM.
Ker je to daleč najboljše obročno odplačevanje, ki ga ponujajo v trgovinah s pohištvom ta hip in sem videla tudi res hude stvari, se z možem vseeno nagibava k nakupu.
A kaj, ko sem o RUTAR-ju slišala toliko slabega.
Za gotovino ne moreva kupovati pohištva.
Kaj pavite vi?
TNX
Jaz tudi pravim, da Rutar ni tako slab- iz svojih pozitivnih izkušenj z njimi. Pri njih smo naročili kuhinjo- rustikalno z vsemi Bosch aparati (ta boljšimi) in dobili stvari ugodno. še pred rokom je bila kuhinja gotova, na točno določen dan so jo prišli zmontirat, bili v dveh dneh konec in to brez kakršnih koli napak. Od njih imamo tudi kopalniški blok, kuhinjo in mizo, ter posteljo in nočne omarice za spalnico.
Jaz pa imam res izredno pozitivne izkušnje z njimi. Pa sem kupovala pohištvo ki je na zalogi, tako kot tudi tisto na katerega sem mogla čakati 90 dni. Tudi ena reklamacija je bila vmes, pa ne po njihovi krivdi in so jo reševali res tako profesionalno, da bi se lahko marsikdo drug nad tem zamislil.
To je moja izkušnja in vem da nisem edina s pozitivno, res pa je, da najbrž tista slaba precej bolj odmeva, kot dobre, navsezadnje pa kolikokrat pa pohvalimo kakšno stvar, veliko raje kritiziramo, kajne?
Mislim da sem ti podala odgovor, kaj bi jaz naredila na tvojem mestu:)
Če bi bil Rutar res tako slab, bi že zdavnaj propadel. Vedno je tako, da se slab glas širi veliko hitreje in dlje kot dober. Tu gor je bilo v recimo zadnjih 6 letih enih 30 negativnih zgodb o Rutarju, koliko je v resnici bilo takih s srečnim koncem se nam tu še sanja ne, ker jih nihče ne pove. Sama sem v R. kupovala 2x, obakrat b.p. V zadnjem času sta dve prijateljici kupovali (po naročilu), oboje b.p. …
Midva z možem sva pred pol leta opramljala celo novo stanovanje. Najine izkušnje? Pri Rutarju sva kupila sedežno, ki je bila na zalogi, kavč je imel zelo ugodno ceno, super kvaliteta, skratka, s kavčem ni bilo težav. Tam sva kupila tudi kopalnico. Plačala vse v naprej, dobavni rok 8 tednov, dobila v 5 tednih. Kupila tudi omaro za čevlje, ki pa je bila žal poškodovana. Ker je bila že sestavljena(poškodovana vratca), sva omaro poslikala, naročili so nova vratca in jih v roku 3 tednov tudi dobili. Prinesla stara vratca, dobila nova. Brez kompliciranja. Jaz sem imala z njimi same ok izkušnje. Kuhinjo pa sva naročila v HarveyNormanu. Rok dobave je bil tako kot so rekli, montažna fantastična, so pa bili vsi ročaji poškodovani, so jih zamenjali po dveh štirih mesecih, eno zščitno desko še zdaj niso montirali (pa sem bila tam že trikrat). Nadalje, tam sva kupila tudi omare za dnevno, tudi tu poškodovana ena vratca…še danes jih niso zamenjali. Vgradne omare sva kupila privat, vse ok, enako otroško, vse ok. Ostalo pa Ikea, od prve do zadnje stvari nepoškodovano in fantastično. Jaz imam pač različne izkušnje, z Rutarjem nič slabega.
jaz sem osebno oddala eno pohvalo prodajalki na tistem oddelku,ker je bila izjemno prijazna, na koncu pa se je stvar močno zakoplicirala,saj smo dobili pravzaprav vse narobe, 4 postelje dimenzije 190,tako kot smo naročili a poleg so bili posteljni podi dimenzije 200, ker so 190 poslali nekam drugam,skratka čakali smo 8 tednov,da smo dobili 190 cm, tako smo morali spati na jogijih (pozimi), na koncu pa ko smo odprli škatle s posteljami,da bi jih sestavili,ko smo prejeli podsteljne pode,smo ugotovili, da so posteljni podi ŽE PRILOŽENI postelji (pa tega nismo vedeli) torej nam je prijazna prodajalka prodala 4 postelje in 8 posteljnih podov o katerih kasneje niso želeli nič slišati,da bi jih lahko vrnili in nam povrnili denar, kje je še škoda o stresu,dologih tel.pogovorih, ko smo zaprosili vsaj za dobropis,če že denarja ne vračajo, smo ga po cca. 6 mesecih le dobili,ker so ga “založili” in tudi prošnje direktorju, pritožbe…niso obrodile sadov.
Potem pa se res en dan z možem odpeljeva v Rutar Lj, da bi izkoristila tisti dobropis, nabereva željene stvari, na blagajni pa nama prodajalka pove,da kaj se ga greva,da sva ta dobropis že zdavnaj izkoristila, cela “štala”je nastala na blagajni, nisem vedela naj vpijem,jočem,prosim…Najraje bi se obrnila ,jih poslala nekam in odšla a konec koncev ni bil majhen znesek in moj prislužen denar. Ko je prodajalka ugotovila,da se je zmotila je samo rekla ” no,je v redu lahko kupite”, niti ene same besede oprostite, se opravičujem..
rutar lanjsko leto prvič in zagotovo nikoli več.
Akcija- v katalogu, je bila prijateljica, od vseh akcijskih komod,ki so bile po 49 e sta bili v skladišču dve, ljudi pa se je trlo skozi vrata, zavajanje potrošnikov.
Pri Rutarju so vsi prijazni, ti svetujejo,izrišejo,pripeljejo robo na lastne stroške iz LJ do MB, sam potem ko plačaš maš pa same probleme. Pr nas se vse kar smo kupili zelo težko sestavili (profesionalni monterji), sedaj pa se po parih mesecih že raspada. Pa so bile drage stvari, nič akcije ali kaj podobnega. Totalan podn od kvalitete.