Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Ruske babuške-kako do njih?

Ruske babuške-kako do njih?

Pozdrav vsem!

Pomagajte, če morete! Moja 3-letna hči je pri prijateljih videla lesene ruske babuške, ki se zlagajo ena v drugo. Iskala sem jih po vsej Ljubljani, pa nič. Ves čas govori, da ji bo Božiček prinesel babuške, pa se bojim, da bo razočarana.

Baje bo v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču bazar, ko žene ambasadorjev prodajajo njihove spominke.

Ali kdo prodaja te babuške? Ali kdo ve, kdaj bo ta bazar?

Najlepša hvala za vsako informacijo!

Tajna

Bazar bo sedaj v soboto 29.11.2003 na Gospodarskem razstavišču od 10.00-18.00 ure. Tako sem zasledila na teletekstu.

Belokranjka!

Najlepša hvala! Ne veš, kakšno veselje boš naredila moji hčerki in seveda meni!

Lepo se imej in naj bo dan poln veselja!

Pozdravček, Tajna!

naš pikec, ko je bil majčken, je bil obseden s temi babuškami. Smo jih 3/4 pogubili…pa vse sorte. V glavnem babupke o bile zakon.

Tajna, upam, da jih boš dobila!
Jaz sem na te babuške že čisto pozabila! Kot otrok sem jih imela tako rada, zmeraj sem jih zlagala not in ven. :)))
Zdaj jih že več let nisem nikjer videla.

Ha, ha, jaz ravno sedaj gledam svojo babuško iz otroštva v vitrinici v dnevni sobi… 🙂 (sicer ni bila zložljiva, ampak samo ena mala, lesena, a vseeno, lušna stvarca:-))

..ali pa če poznaš koga, ki bo šel v Rusijo, da ti jih prinese.
Mož je meni in tamalemu prinesel te babuške in so prava atrakcija. Res posrečena stvar-tako za okras kot za občasno igro.

Sončkan dan želim vsem!

Včasih so jih prodajali v Intershopih… Na primer v BTC, hala A, tam nekje na sredi-samo ni več Intershop…

Draga Tajna!

Moj moz gre naslednji teden v Rusijo in mu lahko narocim, da prinese, pa jih potem posljem naprej po posti. Do Bozicka bi jih dobila.

Ce zelis mi pisi na mail.

Pozdrav. Andreja

Še mogoče ena majhna zanimivost. V Rusiji “babuškam” pravijo “matrjoške” (ali matrioshka – kakor bi oni napisali v naši pisavi). Babuška pa pomeni babica, stara mati, starka.
LP
Damjana

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Jaz sem jo kupila letos v Moskvi, tam jih imenujejo matrjoške. Imam pa tudi še možnost da jo naročim od prijateljev. Pokličite me in vam jo odstopim. Je pa iz 10 delov:) Telef. 041-502-081

Pozdravljeni, ljubiteljice ruske kulture in spominkov 🙂 Pri nas imamo bogato izbiro ruskih babušk oz matrjošk.
poglejte tukaj, zagotovo se bo našla lepotička tudi za vas in vaše otroke 🙂 : http://www.ruski-ekspres.com/sl/e_trgovina/ruske_matrjoske_babuske/

New Report

Close